– Det har vært veldig overveldende

For ett døgn siden var det få som kjente Benjamin Josdal (24) fra Stavanger, men etter at han la ut en Facebook-post om at han ble slått ned da han leide kjæresten sin, Christoffer Dahle Frøyland, har han fått mange støtteerklæringer - både fra folk han kjenner og fra folk han ikke kjenner så godt.

Oppdatert:
Benjamin Josdal hadde aldri trodd at en Facebook-post skulle bli en nasjonal nyhet, men han er glad for at han skrev om hva han opplevde.

Både VG, NRK og Aftenbladet har plukket opp saken om hva Josdal og Dahle Frøyland opplevde. På vei hjem fra Mablisfestivalen, ble de slått ned på Domkirkeplassen av ni menn. Begrunnelsen var at de var homofile.

På vei til å møte Byas, hørte Josdal om saken sin på radio. Det beskriver han som absurd.

På spørsmål om hvordan det siste døgnet har vært, svarer han følgende:

– Det har vært veldig overveldende. Folk har ringt, lagt igjen beskjed, sendt melding, kontaktet meg på Facebook. Mobilen har lyst i ett sett, sier han.

Følg Byas.no på Instagram!

– Aldri opplevd lignende

Han tror at flere ønsker å fortelle ham at de fordømmer slike handlinger. Noen av dem som har kontaktet ham, har han ikke snakket med siden barneskolen.

Han har et inntrykk av at det ikke bare er i hans nærmeste krets at folk reagerer på det som skjedde. Han tror flere vil vise at de er helt imot slike handlinger.

– Jeg har aldri opplevd lignende.

Benjamin Josdal

Kommer ikke til å slutte å leie

Tidligere har han ikke opplevd å møte negative reaksjoner på at han er homofil, med unntak av et par unger som har slengt noen kommentarer. Han har aldri følt seg truet før, sier han.

Han er likevel klar på at han ikke kommer til å slutte å leie kjæresten sin etter det som har skjedd.

– Om noe, skal vi leie mer.

– Ikke tatt det innover meg

Han setter stor pris på at folk kontakter ham, men forteller at det kan være litt voldsomt også. Da han la ut bildet, hadde han aldri forventet en slik respons.

– Jeg har nok ikke tatt det helt innover meg. Det kommer nok til å synke mer inn etterhvert, tror han.

Hadde han visst hva som fulgte etter at han la ut bildet, er han ikke sikker på at han hadde lagt det ut, men han er glad for at han gjorde det.

– Det er rart å være den personen som har opplevd noe sånt. Nå håper jeg at det blir rettsak og at de skyldige blir tatt.

Josdal bor og jobber til vanlig i Oslo, men er hjemme på besøk. I utgangspunktet skulle han dra til Oslo i løpet av uka, men nå er han sykemeldt med hjernerystelse.

Publisert:
Oppdatert:

Homofilt par ble trakassert på bussholdeplass: – Dere er søppel!

Erlend Auestad Danielsen (25) fra Gjesdal opplevde hatkriminalitet på åpen gate i Oslo. Hvorfor? Fordi han er homofil.

Oppdatert: