Aktuelt

Han er ny sjef for Stavanger og Sandnes' 10.000 studenter

Møt Magne Bartlett (25) fra Våland. Nyvalgt ledet av studentorganisasjonen Stor.

Publisert:
 • Ivar Vasstveit
Magne Bartlett (25) er ny sjef for studentene. Foreløpig er han ganske alene på området, men snart starter studieåret.

– Nå er det rene spøkelsesbyen her oppe. Stille før stormen. Det eneste som mangler er sånne «tumbleweeds» de har i cowboyfilmer, som ruller rolig forbi. Men om to uker forvandles hele området til en festival med masse liv.

Våland-gutt, Venstre-mann, Liverpool-fan og nyvalgt leder av Studentorganisasjonen Stor, Magne Bartlett (25), sitter på kontoret sitt i Studentenes hus på UiS og kikker ned på universitetsområdet.

Nå er det rene spøkelsesbyen her oppe.

LES MER:

Etter en måned i sin nye jobb, som på godt norsk kan oversettes til sjef for alle Stavanger-områdets cirka 10.000 studenter, er det klart at han gleder seg til alle studentene om et par uker igjen skal innta universitetet, med fadder, fest og boybandet A1 .

– Hvorfor ble du valgt til å bli studentsjef?

– Fordi jeg gjorde en god jobb som nestleder i samme organisasjon, og fordi folk liker både meg og ideene mine, håper jeg, sier Magne, før han begynner å le:

– Men det hører jo også til historien at motkandidaten trakk seg på oppløpssiden!

Følg Byas.no på Facebook!

Fornavnet er norsk, men etternavnet? Det kommer fra Bartlett i Bartlett. I Irland, altså.

Dette blir kampsakene

Vi i Byas tok turen innom Magne like i forkant av semesterstart, for å bli litt bedre kjent med den nye lederen, og for å stille han noen spørsmål hvor svar på klassisk politikervis var ulovlig.

Klar tale, takk.

– Hva blir kampsakene for deg som studentleder?

– Å ordne praksis til studentene som ikke har det som en del av utdanningen sin. Det er viktig at studentene får konkretisert hva de har lært på skolen, og testet faget sitt i en arbeidssituasjon, for å finne ut om de faktisk liker det. Og så er jeg selvfølgelig opptatt av kollektivtilbudet, parkeringsplasser på campus, kvaliteten på forelesninger og å innføre digitale eksamener som norm.

Det er ingen grunn til at ikke vi også skal klare det.

– Praksis i flere fag. Er det mulig å gjennomføre?

– Ja, og det gjelder spesielt i de samfunnsvitenskapelige fagene. Det jeg ønsker meg gjennomføres allerede i både Bergen og Trondheim. Det er ingen grunn til at ikke vi også skal klare det.

Selv om han som studentleder skal være partipolitisk uavhengig, har Magne flere år på nakken fra Stavanger Venstre.

– Hva er positivt med universitetet?

– Studentmiljøet. Og så er UiS veldig gode på petroleum og andre realfag, og profesjonssstudier som lærer- og sykepleierutdanningen. Spesielt sykepleierutdanningen har kommet langt med digitale verktøy i undervisningen.

– Og hva er negativt?

– At vi ennå ikke har fått på plass digital eksamen som norm. Vi er generelt ikke gode nok på digitale verktøy i utdanningen. I tillegg trenger vi flere og mer varierte undervisnings- og vurderingsformer, ikke bare klassisk skoleeksamen.

LES MER:

* Knekker du fingrene? Da bør du lese dette!

– Vi har mange heiagjenger

Tidligere år har studentmiljøet i Stavanger ikke akkurat vært kjent for å være sprudlende, og flere har tatt til orde for å innlemme universitetet i sentrumskjernen. Det har det aldri blitt noe av.

De siste årene har det imidlertid vært mange tegn på bedring, med blant annet utviklingen av fadderfestivalen, studentbaren Tappetårnet og et godt samarbeid mellom campus og studentersamfunnet Folken.

Lurer du på hvordan Magne så ut i 2004, da han dukket opp i Aftenbladet foran Vålandstårnet? Her er svaret. Magne er for ordens skyld han til høyre i bildet.

Å være en del av studentmiljøet er egentlig en gullgruve.

– Hva er tilstandsrapporten for studentbyen Stavanger i 2016?

– Det står veldig godt til, faktisk. Vi opplever en positiv utvikling med flere engasjerte studenter, og flere foreninger. Samtidig jobber både kommune og universitet hardt for at studentbyen skal bli bedre. Det er egentlig veldig greit å være studentleder om dagen, vi har mange heiagjenger.

– Mange av studentene i Stavanger har typisk vært folk som er fra området, og som har etablerte nettverk og miljø. Hva har det betydd for studentbyen?

– Det er en annen kampsak for meg; de hjemmeboende studentene. De bør engasjere seg, selv om de allerede er en del av et etablert miljø fra tidligere. Å være en del av studentmiljøet er egentlig en gullgruve. Folk her er veldig kontaktsøkende, og du får fort mange nye venner.

LES MER:

* Christian (22) har en ganske spesiell hobby

- Det er egentlig veldig greit å være studentleder om dagen, vi har mange heiagjenger, sier Magne Bartlett.

Tørrlagt i et halvt år

Tidligere i vår, mens Magne var nestleder i organisasjonen, prøvde han seg på et aldri så lite PR-stunt. Magne skulle ikke ligge med kjæresten igjen før Stor-siden på Faceboook fikk 4000 likes.

– Du har fortsatt ikke nådd målet. Betyr det at du har vært tørrlagt i et halvt år nå?

– Ha, ha, nei. Folk som kjenner meg vet at det bare var et PR-stunt, og det fungerte jo. Bildet ble delt sykt mange ganger på Facebook.

Magne Bartlett kan ha en tung tid foran seg hvis ikke flere liker facebooksiden til StOr.

God pokémonbestand på campus

Mens Magne og resten av studentorganisasjonen venter på at studentene skal komme til universitetet går det mye i planlegging. Både av fadderuke, og skriving av taler. Mye skal på plass.

I tillegg må det selvfølgelig spilles Pokémon Go.

– Vi er så heldige at vi har to pokéstops her like utenfor bygget. I lunsjene tar vi oss gjerne et tur ut og fanger pokémons. I går dukket det opp en sykt sjelden en ved sportssenteret, og vi sprang opp i høljeregn. Det er sånn det skal være.

LES MER:

* Far og datter satser på ny kaffe- og vinbar i Stavanger Øst

Publisert:
 1. Stavanger
 2. Sandnes
 3. Studentliv

Ny rekord for studentvalget

Aldri før har så mange av studentene ved UiS stemt under sitt eget valg.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Disse vil bli sjef for 10.000 studenter i Stavanger og Sandnes
  4 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  Student? Da må du lese denne artikkelen!
  5 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Jørgen (25) var fast bestemt på å holde hodet lavt. Slik gikk det ikke.
  4 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Slik forbereder universitetet seg til å ta imot 12.000 studenter igjen
  1 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  – 6000 kroner for studietur er for mye!
  5 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Jørgen (25) blir ny sjef for studentene
  4 ÅR SIDEN