Aktuelt

Snart åpner byens nye japanske restaurant

Byens eneste japanske sushikokk satser på mat fra hjemlandet i Vestre Strandgate.

Oppdatert:
  • Magnus Nødland Skogedal
Shintaro Hasegawa og Aiko Kamiya gleder seg til å åpne restauranten Kobu. Alle bilder: Magnus Nødland Skogedal

For snart seks måneder siden sluttet Shintaro Hasegawa som

LES MER:

kjøkkensjef på Food Asylum

. I løpet av mars satser han på å åpne sin egen restaurant, Kobu, i Vestre Strandgate 22.

– Etter at jeg sluttet så jeg meg om etter lokaler i både Oslo og Bergen, men jeg kjenner ikke til byene. Så jeg kom tilbake til Kristiansand, og overtok dette lokalet i januar, sier Shintaro til KRSby.

LES MER:

Food Asylum tar opp sushi-konkurransen med HT Sushi

LES MER:

Slik lager du hjemmelaget sushi på 1-2-3

Her skal det serveres japansk mat.

– Alle kjenner til sushi

Med seg på laget har han Aiko Kamiya, som også er fra Japan. Hun skal være restaurantsjef, og har også jobbet på Food Asylum tidligere.

– Alle kjenner til sushi nå, og det er jo også veldig populært i Japan. Men vi ønsker også å introdusere nye japanske retter, slik som supper og kjøttretter, sier hun.

Lokalene tilhørte før Mingalaba, før de gikk konkurs i november i fjor. De tidligere fargesprakende lokalene har fått et enklere uttrykk, som er mer i japansk stil.

– Det er viktig med en god atmosfære i restauranten. Det er typisk japansk å ha veldig mye lys i restauranten, for å kunne se maten så godt som mulig. I Norge er det litt annerledes, så vi har dempet belysningen noe, sier Shintaro.

Totalt sju personer skal arbeide på restauranten, som blir Shintaros første som eier. De håper på å åpne i løpet av starten av mars.

LES MER:

Bli med Vilde Dragseth til India: – Jeg hadde hørt alle skrekkhistoriene

LES MER:

Disse 10 instagrammerne gjør deg garantert sulten

Kobu åpner i løpet av mars.

Mye å lære

– Det er mye å lære når man åpner sitt eget sted. Japansk mat er nytt for mange, og jeg ønsker å få til en restaurant som jeg ville gått på selv. Prisnivået vil også være slik at man kan gå der ofte, sier han.

Aiko og Shintaro håper å kunne gi gjester en smak av Japan.

– Vi håper å kunne vise våre gjester en liten del av Japan, og vil også ha japansk kundeservice, som er en annen type opplevelse som kunde enn det som er vanlig i Norge, sier Aiko.

– Hva er målet med å åpne restauranten?

– Målet er å kunne fortsette. Det blir vanskelig å få profitt den første tiden, så vi vil bygge oss opp sakte, og utvide menyen etter hvert, sier Shintaro.

Publisert:
Oppdatert:
  1. Japan

– Det er helt i orden å slurpe og drikke rett fra bollen

Både Food Asylum og Kobu satser på ramen, den neste store mat-trenden fra Japan. Fra før av serverer også Monsoon ramen.

Oppdatert: