Aktuelt

Disse selger mest øl i byen

2015 ble et fuktig år for byens utesteder, men flere opplever nedgang i alkoholsalget.

Oppdatert:
 • Magnus Nødland Skogedal

Kristofer Eastwood (t.v.) og André Hjort (t.h.) er daglige ledere på henholdsvis Harvey's og Håndverkeren. Her sammen med Erik Wikstøl, som er sjef og medeier i holdingselskapet bak utestedene. Foto: Vegard Nekstad

I år som i fjor er det Harvey’s i Tollbodgata som selger mest øl i byen, med god margin. De havnet på 80.668 liter øl, fulgt av Håndverkeren med 68.954 liter øl.

Begge utestedene eies av samme holdingselskap, og til sammen solgte utestedene 149.622 liter øl.

– Vi er ekstremt tydelig på konsept, og jobber målrettet hver eneste dag for å bli bedre på våre konseptknagger – burger forball, sport, spill, moro og fest. Hvorfor kan ikke vi være verdens beste på akkurat dette, selv om vi ligger i Kristiansand? Denne fokuserte spissingen liker Kristiansand, sier Erik Wikstøl, som er medeier av både Harvey’s og Håndverkeren.

Se den totale oversikten over ølsalget her!

Kristiansandere er fortsatt glade i øl. Foto: Tore André Baardsen Kristiansandere er fortsatt glade i øl. Foto: Tore André Baardsen

Lavere salg

– Flere av utestedene har en nedgang i salgstallene sammenlignet med tidligere år. Dette er nok en effekt av nedgang i oljebransjen, som også utestedene i Stavanger merker. Oljebransjen påvirker restaurant- og utelivsbransjen mye, sier fagansvarlig for bevilling i Kristiansand kommunen, Kim Henrik Gronert.

Også Harvey’s har en nedgang i antall solgte liter, noe medeier Wikstøl forklarer med blant annet fotball.

– I 2014 var det fotball-VM, og sommeren 2015 var uten mesterskap. VM og EM er blant det største som skjer på Harvey’s, og er alene en forklaring på nedgangen fra året før, sier han.

En annen stor aktør i byens restaurant- og uteliv er Mat & Uteliv, som driver seks forskjellige steder. Herlig Land, Slakter Sørensen, Patricks, Tollboden, Christianssand Brygghus og Villa Marina er alle en del av Mat & Uteliv. Til sammen solgte utelivskjeden 134.842 liter øl.

Dette er betydelig lavere tall enn i 2014, da Mat & Uteliv solgte 175.428 liter øl. Grunnen til nedgangen skyldes delvis utbyggingen på Torvet, som har ført til at Slakter Sørensen måtte stenge dørene. De åpnet Slakter Sørensen på nytt i år, i Markens gate.

Håndverkeren har økt ølsalget fra 2014. Foto: Magnus Nødland Skogedal Håndverkeren har økt ølsalget fra 2014. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Så mye sprit ble solgt i Kristiansands uteliv i 2015.

– Markedet regulerer seg selv

– Alkoholpolitisk sett er det jo bra at alkoholsalget ikke øker, men det er ikke noe mål for oss at utestedene ikke skal tjene penger. Vi håper at salgstallene i forhold til alkohol er et uttrykk for at flere nyter sin alkohol på skjenkesteder hvor vi kan forutsette at bedriftene sørger for at kundene ikke får for mye å drikke. Markedet regulerer seg selv nå, og det er ikke like mange nye aktører på markedet som tidligere, sier Gronert.

Nesten alle utestedene på topp 10-listen har solgt mindre øl i 2015 enn i 2014, med unntak av Håndverkeren, Victoria pub og Javel pub. Totalt sett ble det solgt 966.079 liter øl i Kristiansand i 2015.

Se oversikten over vinsalget her!

Harvey's har flere utesteder som nabo i Tollbodgata. Foto: Kjetil Reite Harvey’s har flere utesteder som nabo i Tollbodgata. Foto: Kjetil Reite

Ti på topp

1. Harvey’s80668 liter øl
2. Håndverkeren68954 liter øl
3. Victoria pub61714 liter øl
4. Patrick’s49472 liter øl
5. Caledonien Hotell48098 liter øl
6. Bakgården Både &48041 liter øl
7. Møllepuben44857 liter øl
8. Javel Pub37315 liter øl
9. Herlig Land34274 liter øl
10. Kick32440 liter øl
Publisert:
Oppdatert:
 1. Håndverkeren
 2. Harveys
 3. Vin

Disse utestedene selger mest øl i byen: – Konkurransen har blitt hardere

Drakk du øl på byen i fjor, er sjansen stor for at du var innom en av denne mannens to utesteder.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. LIVSSTIL
  Kristiansandere drakk mindre på byen i fjor
  4 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  Henrik (24) blant toppen i vinkelner-VM
  5 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Sjekk hvem som var på byen i natt!
  5 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Sjekk hvem som var ute på byen i natt
  4 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Sjekk hvem som var ute på byen i natt!
  5 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Sjekk hvem som var ute på byen i natt
  4 ÅR SIDEN