Tidligere Hall Toll-ansatte blir ikke med videre til ny restaurant

De 23 ansatte som ble permittert etter det danske oppkjøpet på nyåret, har inngått et forlik med sin tidligere arbeidsgiver.

Publisert:
Pakkhuset på Holmen har inngått et forlik med 23 tidligere ansatte som jobbet ved restauranten til Hall Toll.

Det bekrefter advokat Niels-Christian Schelver Petersen. Han har representert de ansatte og forteller at partene ble enige om en løsning torsdag forrige uke. Selve forliket ble signert fredag.

– Partene har avsluttet arbeidsforholdet, men detaljene er konfidensielle, sier Petersen.

– Har de ansatte fått en form for kompensasjon?

– Ja, økonomiske betingelser er en del av avtalen, men detaljene i dette ønsker jeg ikke å kommentere, sier advokaten.

Dragkamp mellom advokatene

På nyåret kjøpte den danske utelivsgiganten Rekom opp Pakkhuset på Holmen AS, selskapet som i 15 år drev restauranten og nattklubben Hall Toll.

Etter at utelivskomplekset hadde siste åpningsdag 2. februar, stengte restauranten dørene, mens nattklubben ble omgjort til Heidi’s Bier Bar.

Samtidig ble 23 restaurantansatte permittert. Senere varslet de søksmål og sa at de følte seg dårlig behandlet av Hall Toll.

22 av de ansatte har hatt Petersen som sin advokat. En ytterligere ansatt har fått advokathjelp gjennom fagforeningen sin.

I helga ble det derimot kjent at Sumo skal åpne i de tidligere restaurantlokalene på Skansekaien. Siden forliket mellom Pakkhuset på Holmen og de ansatte ble signert fredag forrige uke, forplikter ikke den nye restauranten seg til å ansette de permitterte medarbeiderne.

– Det var advokatene som forhandlet fram en løsning. Hadde vi ikke klart å bli enige, hadde saken endt opp i rettssystemet, sier Petersen.

Byas snakket med flere av de permitterte ansatte i midten av april. Ingen ønsker nå å kommentere saken, men begge parter mener de har kommet fram til en løsning de alle kan leve med.

– Svært tilfreds

Ingen ansatte ønsker å kommentere saken, men begge parter mener de har kommet fram til en løsning som alle kan leve med.

Marius Gjetnes fra Raugland Advokatene har representert Hall Toll i konflikten. Han skriver følgende i en e-post til Byas:

– Pakkhuset på Holmen AS meddeler at de selvsagt helst skulle vært saken foruten, men at de nå er svært tilfreds med at saken har løst seg slik at de igjen kan fokusere på å skape begeistring i Stavangers uteliv.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Ny restaurant i de gamle Tango-lokalene: – Det blir et sted hvor du kan planlegge en helaften

LES MER:

Drag-duo nektet inngang på utested: – Hvem er det som skal bestemme hva som er et «pent antrekk»?

LES MER:

Pjolter og Punsj-gjengen åpner nytt utested i de gamle Kaffekanna-lokalene

LES MER:

Slik var turen hjem etter Landstreffet: Stille etter stormen

Publisert:

Tidligere Hall Toll-ansatte: – Vi er forberedt på å gå rettens vei om vi må

23 tidligere ansatte ved Hall Toll er fortsatt permittert. De går knallhardt ut mot sin nye arbeidsgiver og føler seg dårlig behandlet. Nå loves det en avklaring etter påske.

Publisert: