Aktuelt

- Vi fikk så mange blomster under åpningen at vi spøkte med at vi kunne åpne blomsterbutikk også

Brostein Kafé åpnet dørene i Gamle Stavanger forrige onsdag.

Publisert:
  • Hilde Anette Ebbesvik

KAFÉ-DUO: Fleischer og Oftedal skal drive kafeen sammen. FOTO: Tommy Ellingsen

(detailTitle:- Vi fikk så mange blomster under åpningen at vi spøkte med at vi kunne åpne blomsterbutikk også)

Følg Byas.no på Facebook!

Noen har bare kommet for å se det kjente lokalet til kafeen i Øvre Strandgate 79, andre har tatt en kopp kaffe eller lunsj.

At folk er nysgjerrige på Brostein Kafé er i alle fall helt sikkert. Mange har også tatt i mot den med glede.

De to første åpningsdagene fikk daglig leder Ivar Oftedal og Lutz Andreas Fleischer inn så mange blomster at de spøkte med at de kunne selge blomster også.

– Vi fikk så mange blomster under åpningen at vi spøkte med at vi kunne åpne blomsterbutikk også.

Gjør endringer

I helga ble det så travelt på de to gründerne i Gamle Stavanger at de ikke fikk pause på flere timer.

Mandag morgen er det derimot ikke en kunde i lokalet. Oftedal og Fleischer har allerede bestemt seg for noen endringer.

– Vi vil heller ha åpnet 10 til 19 på hverdager, og 11 til 17 på lørdager, sier Fleischer.

Daglig leder Ivar Oftedal og Lutz Andreas Fleischer er nå i en innkjøringsfase der det er mye som skal justeres på. FOTO: Hilde Anette Ebbesvik

Å åpne klokka 08.00 på en hverdag er for tidlig kan de allerede nå slå fast.

Gutta er også i en prøvefase der de må finne ut hvor mye kaffe og mat det går.

– Vi trodde vi hadde nok espresso-bønner til i morgen, men har allerede fylt på to ganger, sier Fleischer.

LES MER:

Til deg som er kaffedrikker: Hvor mye kaffe er det greit å drikke i løpet av en dag?

226 solgte kaffekopper

De to kameratene overtok lokalet i mai og planla i utgangspunktet kontorlokaler, men så fort at det kunne passe med en kafé i en gate som er godt trafikkert av cruiseturister i sommerhalvåret.

Det nye stedet har dessuten blitt tatt godt i mot av naboer i gata.

– Vi har fått overveldende positive tilbakemeldinger, sier Oftedal og Fleischer.

Noen av kundene har allerede rukket å komme tilbake flere ganger.

Ivar Oftedal har ikke drevet kafé før, men gleder seg til å ta fatt på denne. FOTO: Tommy Ellingsen

De har ikke helt fått oversikt over det økonomiske og hvor mye de har solgt i løpet av de fem første åpningsdagene, men en kvittering viser 226 solgte kaffekopper fra søndag.

Det er mye som fremdeles må på plass, og telefonen til Oftedal får ikke ligge lenge stille før noe ringer.

LES MER:

Tips: Her får du den billigste og dyreste kaffen i Stavanger

Har fremtidsplanene klare

Selv om de nå jobber for å komme på plass og få rutiner på kafeen, har de langtidsplaner for lokalet. I den ene delen hvor det nå er mange sitteplasser, har de tenkt å gjøre det finere, og få inn større bord etter hvert.

– Vi har bare gjort det presentabelt foreløpig, forklarer de to.

Fleischer og Oftedal har tanker om å få en scene inn i lokalet, søke om skjenkebevilling, gjerne leie ut deler av lokalet, og gjøre endringer i kafeen. Nå må de føle seg litt frem på hva som slår an.

– Vi vil at folk skal føle seg velkommen her, sier Oftedal.

– Tror dere denne kafeen vil leve i flere år fremover?

– Vi krysser fingrene for det. Responsen så langt lover bra for oss.

De mener det var lurt å åpne etter cruisesesongen slik at de får kommet på plass før den trer inn neste sommer.

– Vi er litt småredde for cruisesesongen faktisk, da kan det nok bli kaos. Vi er glade vi åpner nå og kan konsentrere oss om lokalbefolkningen først og fremst.

Lutz Andreas Fleischer og daglig leder Ivar Oftedal blir å se innenfor disse veggene fremover når de driver nye Brostein kafé FOTO: Hilde Anette Ebbesvik

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* 6 superkoselige kafeer i Stavanger

LES MER:

* 10 butikker du kun finner i Stavanger og Sandnes

LES MER:

* 5 enkle steg til å lage god kaffe hjemme

Publisert:
  1. Stavanger

Dette lokalet i Gamle Stavanger har stått tomt i ti år. Nå åpner snart en ny kafé dørene

The Cornerstone Café håper å åpne i løpet av nær framtid.

Oppdatert: