Aktuelt

Hva er det Eileen gjør med Snapchat-bildene sine?

Hvis du får en snap fra UiA-studenten Eileen Søhus kan vi garantere at den ikke er kjedelig! Heldigvis kan man også se alle kunstverkene på hennes Instagram-konto som nå har nesten 1500 følgere.

Publisert:
 • Kristian Hole
Eileen Søhus er langt ifra en kjedelig Snapchat-bruker! Foto: Eileen Søhus/Privat

Med 1485 følgere på Instagram deler Eileen Søhus svært fargerike bilder av seg selv og påtegnede disneyfigurer og andre skapninger. Alt er screenshots fra hennes kreative Snapchat-konto.

– Alt startet med at jeg og noen venner satt og tulletegnet på noen av snappene våre, også syns de at jeg var veldig flink. Så jeg begynte å bruke litt lenger tid på de, og da fant jeg ut at jeg syns det var en morsom måte å gjøre snappene mine litt mer levende på. Etter hvert fikk jeg tilbakemeldinger på at det var så dumt at de forsvant etter at man hadde åpnet snappen, så da la jeg de ut på Instagram slik at vennene mine kunne se de flere ganger. De er tegnet med fingrene, ikke med mobilpenn, forteller 22-åringen som opprinnelig er fra Risør og studerer til å bli grunnskolelærer på UiA.

Elsker Disney

Eileen i Løvenes Konge / Lady og Landtrykeren-modus. Foto: Eileen Søhus/Privat _Eileen i Løvenes Konge / Lady og Landtrykeren-modus. Foto: Eileen Søhus/Privat_

– Du tegner stort sett tegneseriefigurer på snappene dine. Er du en reinspikket Disney-fanatiker?

– Haha, jeg kan vel nesten kalles en Disney-fanatic! Det var helt klart favorittfilmene mine da jeg var liten, og det går mye i Disney når jeg tegner. Det er jo som regel figurer de aller fleste har sett, og da er det lettere å treffe mange på en gang med tegningene mine.

– Hvordan kommer du på motivene?

– Jeg får en del forespørsler om ting jeg kan tegne, og det er veldig gøy og nyttig når fantasien stopper litt opp! Ellers pleier jeg å se etter ting rundt meg som inspirerer, for eksempel noe jeg har sett på film eller hørt på gamle sanger. Jeg prøver å bruke fantasien mest mulig, sier Risørjenta.

Stadig flere followers

Eileen aka Jasmine fra Aladdin har fått besøk av Erling, Bernt og Ballo! Foto: Eileen Søhus/Privat _Eileen aka Jasmine fra Aladdin har fått besøk av Erling, Bernt og Ballo! Foto: Eileen Søhus/Privat_

– Får du mange nye følgere på Instagram på grunn av tegningene?

– Det har blitt en del ja, men det er bare gøy. Jeg lever et veldig vanlig og lite eksepsjonelt liv, så jeg tviler på at mange personer hadde hatt interesse av å følge meg hvis jeg kun la ut bilder fra hverdagen min! Da er det jo veldig greit å kunne pynte litt på den gjennom Snapchat!

– Bruker en til to timer på tegningene

Super Mario, Stitch, Eileen og Peter Griffin. Foto: Eileen Søhus/Privat Super Mario, Stitch, Eileen og Peter Griffin. Foto: Eileen Søhus/Privat

– Hvor lang tid bruker du hver dag på tegningene?

– Jeg har holdt på med dette i litt over et år nå, og i begynnelsen tegnet jeg hver dag. Da brukte jeg kanskje en halvtimes tid på én tegning, men etter hvert som jeg har blitt nøyere ble det naurligvis også mer tidkrevende. I dag lager jeg kanskje rundt tre tegninger i uka, men bruker til gjengjeld en til to timer på én tegning. Så for at jeg skal klare å opprettholde et nogen lunde sosialt liv på siden måtte jeg kutte ned litt på antall tegninger!

– Hvem er den feteste tegneseriefiguren gjennom tidene?

Søhus digger Timon & Pumbaa. Foto: Disney _Søhus digger Timon & Pumbaa. Foto: Disney_

– Da må jeg si Timon & Pumbaa fra Løvenes Konge, de var favorittene i barndommen!

Følg Eileen videre på tegneferden her:

Instagram: @eileensohus

Snapchat: eileensohus

Publisert:
 1. Disney
 2. Instagram
 3. Snap Inc.

Hva er det hun gjør med Snapchat-bildene sine?

Hvis du får en snap fra Eileen, er den garantert ikke kjedelig!

Publisert:
 • AV: Kristian Hole/Krsby.no

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  Slik blir den nye «Løvenes Konge»-filmen
  3 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  Benedicte er profesjonell snapchatter
  7 ÅR SIDEN
 3. LIVSSTIL
  Hvilken av de syv ulike snapchatterne er du?
  7 ÅR SIDEN
 4. LIVSSTIL
  Helene (27) fra Stavanger lever av selfiene sine
  7 ÅR SIDEN
 5. LIVSSTIL
  Camilla (26) mistet sønnen i magen: – Fælt å ikke vite hvorfor
  5 ÅR SIDEN
 6. KULTUR
  Dette er nyhetene hos Netflix, Disney og HBO i september
  10 MÅNEDER SIDEN