Kanelsnurren skal åpne i østre bydel

Kafeen i Ryfylkegata 22 blir første steg i en rekke av nyinvesteringer.

Oppdatert:
Kanelsnurren ønsker å åpne i Ryfylkegata 22 i løpet av februar neste år.

– Jeg kan bekrefte at vi skal åpne i Ryfylkegata. Vi håper å åpne dørene i løpet av februar neste år, sier daglig leder i Kanelsnurren AS, Torben Dam Krarup.

Bakeriet har nå søkt kommunen om serveringsbevilling. Når den blir godkjent rykker håndverkerne inn i lokalet.

– Vi mener østre bydel er up and coming. Dette er et sted vi helt klart bør være til stede, sier Krarup om etableringsplanene.

Følg Byas.no på Facebook!

Flere nye kafeer

Kanelsnurren slår på stortromma. Det er en strategi som allerede er varslet.

I mai kjøpte Øgreid-familien, en av byens rike forretningsfamilier, seg inn i bakeriet. Planen er å satse nasjonalt, men først skal flere Kanelsnurren-utslag åpne i regionen.

Kanelsnurren-gründerne Lærke Olesen og Torben Dam Krarup solgte 60 prosent av selskapet til Øgreid-familien i mai. Her representert av Halvor Øgreid (t.h.).

Årets nyetableringer er blant annet på Madla Amfi og på Arneageren i Stavanger sentrum.

I tillegg til den nye kafeen i Ryfylkegata, varsler Krarup også en ny Kanelsnurren-kafé i Herbariumbygget (det gamle Straensenteret journ.anm.) når senteret åpner i løpet av siste halvdel av 2019.

God butikk

Kanelsnurren har levert gode resultater de siste årene. Siden 2010 har bedriften gått med overskudd hvert eneste år.

Ifølge Proff.no hadde bedriften i fjor en omsetning på 25 millioner kroner, overskuddet var 3,5 millioner før skatt. Dette var et rekordgodt år for selskapet.

Flere bakerier og kafeer er i nærheten. Blant annet Romsøes, Ostehuset og Jakobs brød. Krarup har sagt til Byas at han synes konkurranse er sunt for alle parter.

I løpet av neste år skal Kanelsnurren også åpne et nytt produksjonslokale som skal distribuere bakevarer til alle kafeene i distriktet. Hvor det skal ligge er ennå ikke klart, men en avgjørelse vil bli tatt i løpet av året. Dette blir prioritert før selskapet tar fatt på jobben med å lete etter lokaler utenfor Rogaland.

– Selv om vi sto sterkt alene, har investeringen til Øgreid-familien gitt oss en stor trygghet. Det er kjekt å ha sterke eiere i ryggen når vi i tiden framover skal investere tosifret antall millioner i ny produksjon, sier Krarup.

Per dags dato har Kanelsnurren fem utsalg i distriktet: På Arneageren, i Verksgata, Langgata i Sandnes, Kvadrat og Madla Amfi.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Boikotter Black Friday: – Vi vil heller be folk betale mer

LES MER:

Camilla (27) fra Forus har åpnet Brow Studio i Østervåg

LES MER:

Julekalender fra UiS får internasjonal oppmerksomhet

LES MER:

Gådjå flytter inn i nabolokalet: – Vi nølte aldri da vi fikk tilbudet

Publisert:
Oppdatert:

Veksten fortsetter: To nye Kanelsnurren-kafeer på vei

I midten av september åpner Kanelsnurren i Herbarium. På forsommeren neste år kommer bakeriet på Eiganes.

Oppdatert: