Tou Scene og Folken selger ut rekordmange konserter

Konsertarenaene opplever en enorm økning i billettsalg, og tror nye studenter og nedgang i privatøkonomi er blant årsakene.

Publisert:
KONSERT-BOOM: Både Tou Scene og Folken opplever stor økning i billettsalget denne høsten. Bildet er fra Folken.

Høsten er her og med den følger masse kjekke events rundt omkring i byen. Konserter, for eksempel.

LES MER:

Tou Scene avslørte store deler av høstprogrammet for en drøy måned siden, og nå er altså sju av konsertene helt utsolgt:

  • F**k Art, Let's Dance
  • Lars Vaular
  • Len Faki
  • Cezinando
  • Dubioza Kolektiv
  • Highasakite (i samarbeid med Stavanger konserthus)
  • Aurora (i samarbeid med Stavanger konserthus)

– Noen av disse navnene som har solgt ut er ganske naturlig at selger ut Maskinhallen, men så har du også de navnene som «tar oss litt på senga» at det selges ut, sier musikkansvarlig ved Tou Scene, Espen Yung Svendsen.

Følg Byas.no på Facebook!

– Uvanlig bra nivå denne høsten

Sju utsolgte konserter allerede er grunn nok til å smile stort for arrangøren. Men Yung Svendsen tror ikke det stopper der. Langt ifra:

– Vi ender nok opp med flere utsolgte konserter de neste månedene. Allerede Honningbarna til helgen, spår han, og legger til:

– Nivået er nok uvanlig bra akkurat denne høsten. Dog hadde vi det lignende første halvdel av 2015, men ikke på dette nivået.

– Hva tror du er årsaken til at det nå går uvanlig bra?

– Årsakene til dette er nok mange. Oljekrise har ført til at mange dessverre har mistet jobben, men som igjen betyr mer fritid og ønske til å sosialisere seg, sier han.

AURORA: Holder utsolgt konsert i desember.

Sterkere studentby

Yung Svendsen tror også at studentene i byen spiller en betydelig rolle i billettsalgboomet:

– Studentbyen har blitt bedre, samtidig som konsertbyen har blitt bedre. Studentbillett-belegget vårt er helt enormt. Eksempelvis Cezinando hadde 56,90 prosent studentbilletter, og nivået ligger ganske så høyt på resten av året, sier han og lister opp flere årsaker:

– Privat-markedet har gått ned, noe som betyr at ansatte ikke får servert toppartister gratis på eksempelvis julebord. Sist, men ikke minst så tror jeg en god dynamikk i byen er med blant årsakene, hvor både Tou Scene, Folken og Stavanger konserthus alle har oppadgående kurver.

– Venuene har funnet sin plass i byen. Nå håper vi det kan dukke opp flere uavhengige arrangører etter hvert, sier Yung Svendsen.

Folken: – Voldsom økning

Også Folken har opplevd enormt engasjement rundt noen av eventene.

LES MER:

Janove-konserten ble så [raskt utsolgt](http://www.byas.no/article/den-forste-uga-konserten-utsolgt-pa-20-minutter-57e4f9b3a9ab6e73008b457c) at det ble satt opp en ekstra-konsert i en fei, og også den ble utsolgt. Nå har de til og med satt opp en ekstra ekstrakonsert .

LES MER:

Akkurat det samme skjedde med Radioresepsjonens postkasse .

– Vi har solgt ekstremt mange flere billetter hittil i 2016, enn det vi hadde på samme tid i fjor. Jeg har ikke de eksakte tallene på dette, med det er snakk om en voldsom økning, sier Jesper Brodersen i Folken.

– Det er såpass voldsomt at vi først trodde det var en feil i systemet, sier han.

– Hva tror du er grunnen til økningen?

– Jeg tror ikke det har noe med arbeidsledighet å gjøre, men heller det at folk opplever en nedgang i privatøkonomien, sier Brodersen og utdyper:

– Det kan hende at folk i større grad ser på alternativer her hjemme når de skal finne på noe. I stedet for å dra til Berlin på konsert, bygge carpool eller pusse opp badet - eller hva det nå enn er folk har pleid å gjøre - oppsøker nok flere folk ting i nærmiljøet sitt.

– Vi har ikke spurt publikum om dette, men det er noe vi kan anta.

Drøye tre år etter Kaizers Orchestra ble lagt på is, skal Janove Ottesen spille tre kvelder på rad i Folken.

– Savner nysgjerrighet

Brodersen tror i likhet med Yung Svendsen at studentene spiller en stor rolle i billetsalg-økningen.

– Universitetet er blitt mer modent, og det er andre studier som blir søkt på nå, i forhold til tidligere. Det er en annen fagsammensetning. Det er mange studentbilletter som blir solgt hos oss - også her ser vi en stor økning.

Brodersen forteller at det i tillegg til eventene som allerede er utsolgt til nå, ligger an til at minst seks konserter til selger ut ganske snart.

– Dette gjelder artister som folk kjenner godt til. Det er flott. Det vi mangler nå, er at folk går på nye ting. Jeg vil gjerne se litt mer nysgjerrighet hos folk. Det blir nok det neste!

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Hva er #byasbeste utested? Nominer din favoritt her!

LES MER:

* Martinique feirer 30 år: – Da jeg kom hit, var ikke Martinique et synkende skip. Det hadde allerede sunket

LES MER:

* Har kranglet med kommunen i halvannet år – nå får de endelig lov til å åpne ny bar

Publisert:

Publikum strømmer til konsertene, men ingen forstår den massive økningen

Så mange gikk på konsert på Folken, Tou Scene og konserthuset i 2016.

Oppdatert: