Nytt Sabi Sushi-konsept åpner i Stavanger sentrum
Roger Joya har laget så god sushi at restauranten hans har fått plass i Michelin-guiden. Nå prøver han seg på noe helt nytt i Romsøegården.
– Jeg har hatt behov for å gå videre og satse i et bredere format, sier Joya i en pressemelding.
Her kommer det fram at sushikokken bak Michelin-restauranten Sabi Omakase skal åpne et nytt Sabi-konsept i Romsøegården i Stavanger sentrum.
Dette har fått navnet Sabi Enso og skal flytte inn i de gamle lokalene til Alex Sushi.
Blir værende inntil videre
Sabi Sushis daglige leder, Eva Scheel Idsøe, forteller til Byas at det var Joya som luftet ideen om et nytt spisested til Sabi-ledelsen.
– Roger er veldig kreativ og ønsker stadig å utvikle seg. Vi var begeistret for ideen hans og støttet den fullt ut. Samtidig er det viktig for oss å ivareta det vi allerede har, sier Idsøe.
Checkpoint-Martin åpner Sabrura-restaurant på Amfi Madla
Sushikjede fra Bergen skal åpne fem restauranter i Stavanger og Sandnes
Partene har dermed blitt enige om at Joya fortsatt skal ha hovedansvaret for Sabi Omakase inntil videre.
Han skal ta hånd om alle bestillinger neste vår og deretter samarbeide med en ny og fremtidig kokk i Michelin-restauranten.
– Kommer Joya fortsatt til å være en del av Omakase neste vår?
– Dette skal vi diskutere. Han vil i alle fall ha en support-rolle, sier Idsøe.
«Frigjøring»
Ifølge Joya handler det japanske enso-begrepet om å gjøre noe større og frigjøre seg.
Sabi Enso blir heleid av Joya, men han inngår en franchiseavtale med Sabi-kjeden, hvor han fra før sitter på 20 prosent av aksjene.
Ifølge Joya blir den nye restauranten et konsept med både sushi-bar, fast meny, separate bord hvor man kan velge mellom tre faste menyer, samt à la carte i underetasjen.
– Et kvalitetskonsept som byen trenger, sier sushikokken.
Enso-konseptet skal også tilby lunsj og ha en mer variert meny, med blant annet varmretter og kjøtt.
Måtte stenge søsterrestaurant, men håpet lever fortsatt
Doughnut Worry: Nytt bakeri-konsept åpner snart dørene
Kun Enso i Stavanger
Idsøe ser ikke på Sabi Enso som en konkurrent til allerede etablerte Sabi-utsalg i distriktet. Hun forteller at Sabi Enso skal fylle rommet mellom eksklusive Omakase og det rimeligere take away-alternativet.
Det er heller ingen planer om å starte opp Enso-restauranter i andre deler av landet.
– Sabi er primært en take away-kjede. Det er her vi har vårt vekstpotensial, sier Idsøe.
Sabi Enso: Her er stjernekokkens nye lekegrind
Roger Asakil Joya forlater Sabi Omakase til fordel for den nye restauranten Sabi Enso i Romsøegården.
Relaterte artikler
- AKTUELT19 spisesteder som åpnet i Stavanger og Sandnes i fjor1 ÅR SIDEN
- AKTUELTDa Ole jobbet for Sabi, fryktet han én ting. Nå tar Hekkan-sjefen opp konkurransen med sin gamle arbeidsgiver2 ÅR SIDEN
- AKTUELTÅpner nytt sushikonsept under 150-ugå: Kommer også snart til Stavanger2 ÅR SIDEN
- AKTUELTTakeaway-uke i mars: Disse restaurantene blir med1 ÅR SIDEN
- AKTUELTSamarbeid ga resultater: – Mange kommer inn og lurer på hvor det nye burgerstedet er2 ÅR SIDEN
- AKTUELTDet smarteste hadde vært å stenge, permittere og vente. Men hvor kjedelig er ikke det?2 ÅR SIDEN