Nytt Sabi Sushi-konsept åpner i Stavanger sentrum
Roger Joya har laget så god sushi at restauranten hans har fått plass i Michelin-guiden. Nå prøver han seg på noe helt nytt i Romsøegården.
Alex Sushi holdt til i Romsøegården fram til desember 2018. Nå flytter Sabi Enso inn på adressen. FOTO: Kristian Jacobsen (arkivfoto)
– Jeg har hatt behov for å gå videre og satse i et bredere format, sier Joya i en pressemelding.
Her kommer det fram at sushikokken bak Michelin-restauranten Sabi Omakase skal åpne et nytt Sabi-konsept i Romsøegården i Stavanger sentrum.
Dette har fått navnet Sabi Enso og skal flytte inn i de gamle lokalene til Alex Sushi.
Blir værende inntil videre
Sabi Sushis daglige leder, Eva Scheel Idsøe, forteller til Byas at det var Joya som luftet ideen om et nytt spisested til Sabi-ledelsen.
– Roger er veldig kreativ og ønsker stadig å utvikle seg. Vi var begeistret for ideen hans og støttet den fullt ut. Samtidig er det viktig for oss å ivareta det vi allerede har, sier Idsøe.
Checkpoint-Martin åpner Sabrura-restaurant på Amfi Madla
Sushikjede fra Bergen skal åpne fem restauranter i Stavanger og Sandnes
Partene har dermed blitt enige om at Joya fortsatt skal ha hovedansvaret for Sabi Omakase inntil videre.
Han skal ta hånd om alle bestillinger neste vår og deretter samarbeide med en ny og fremtidig kokk i Michelin-restauranten.
– Kommer Joya fortsatt til å være en del av Omakase neste vår?
– Dette skal vi diskutere. Han vil i alle fall ha en support-rolle, sier Idsøe.
Sabi Enso flytter inn på en svært sentral adresse, kun et steinkast fra Domkirka. Planen er å åpne i løpet av april neste år. FOTO: Jon Ingemundsen (arkivfoto)
«Frigjøring»
Ifølge Joya handler det japanske enso-begrepet om å gjøre noe større og frigjøre seg.
Sabi Enso blir heleid av Joya, men han inngår en franchiseavtale med Sabi-kjeden, hvor han fra før sitter på 20 prosent av aksjene.
Ifølge Joya blir den nye restauranten et konsept med både sushi-bar, fast meny, separate bord hvor man kan velge mellom tre faste menyer, samt à la carte i underetasjen.
– Et kvalitetskonsept som byen trenger, sier sushikokken.
Enso-konseptet skal også tilby lunsj og ha en mer variert meny, med blant annet varmretter og kjøtt.
Måtte stenge søsterrestaurant, men håpet lever fortsatt
Doughnut Worry: Nytt bakeri-konsept åpner snart dørene
Roger Joya og restauranten hans, Sabi Omakase, ble tildelt en stjerne i Michelin-guiden i 2017. FOTO: Kristian Jacobsen (arkivfoto)
Kun Enso i Stavanger
Idsøe ser ikke på Sabi Enso som en konkurrent til allerede etablerte Sabi-utsalg i distriktet. Hun forteller at Sabi Enso skal fylle rommet mellom eksklusive Omakase og det rimeligere take away-alternativet.
Det er heller ingen planer om å starte opp Enso-restauranter i andre deler av landet.
– Sabi er primært en take away-kjede. Det er her vi har vårt vekstpotensial, sier Idsøe.
Checkpoint-Martin åpner Sabrura-restaurant på Amfi Madla
Han er en kjent kraft fra Stavangers uteliv og hiphop-miljø. Nå skal Martin Lund Langlie få et tredje bein å stå på: Sushi!
Relaterte artikler
- AKTUELTHvilken av disse er #byasbeste kafé?2 MÅNEDER SIDEN
- AKTUELTÅpner drive in-bakeri på Forus: – Jeg har alltid hatt lyst til å gjøre dette1 MÅNED SIDEN
- AKTUELTStortinget sa ja, men lokale politikere sier nei: – Reglene henger ikke på greip3 DAGER SIDEN
- AKTUELTEtter halvannet år stenger Tako dørene2 MÅNEDER SIDEN
- KULTUR«Fellesverket» kommer til Stavanger16 DAGER SIDEN
- AKTUELTPasha er #byasbeste takeaway 2020!2 MÅNEDER SIDEN