Umid fra Hundvåg startet Facebook-gruppe for å korona-hjelpe folk

Umid Shamirzaev (39) ville ikke sitte med hendene i fanget lenger, men heller «bli en del av løsningen».

Oppdatert:
Umid oppfordrer flere til å hjelpe dem som ikke får handlet mat eller hentet medisiner under virusspredningen ved å stille som frivillig.

Torsdag 12. mars ble blant annet skoler, barnehager og uteliv i Rogaland stengt og realiteten om en pandemi har slått inn hos mange.

Men i en situasjon som dette gjelder det å holde hodet kaldt. Og huske på at ikke alle har venner, familie eller bekjente som kan hjelpe dem, når de selv ikke kan gå ut av huset.

«...nå vil jeg ikke bare sitte og kritisere og eskalere den allerede oppståtte situasjonen, men heller bidra til å bli en del av løsningen», skrev Umid Shamirzaev i et innlegg på Facebook og startet gruppa Koronahjelp Stavanger og omegn.

Håper alle som kan, melder seg

I skrivende stund er det flere dugnadsgrupper på Facebook, laget for å bistå dem som trenger «korona-hjelp».

Umid håper at alle som kan melder seg frivillig til å hjelpe, nå som det er helt nødvendig at folket viser omsorg og solidaritet.

– Jeg satte meg inn i situasjonen til dem i karantene eller isolat, og spurte meg selv hvordan jeg kan hjelpe. Da bestemte jeg meg for å tilby min støtte gjennom å være frivillig, sier firebarnsfaren.

Han forteller at de frivillige kan hjelpe med rutinemessige aktiviteter. Alt fra å handle inn mat, hente pakker på posten og ta med reseptfri medisin fra apoteket.

LES MER:

Beordret til å stenge, likevel holder flere åpent: – Det er forkastelig

Gi dem en lettere hverdag

Shamirzaev forteller at han håper de som trenger hjelp blir informert om at de kan få det, og at de som trenger det ikke er redd for å ta kontakt.

– Hvordan har responsen vært?

– Til nå er det noen få som har tatt kontakt, men det er nok mange som ikke har fått med seg tilbudet. Et godt samarbeid mellom dem som trenger hjelp og oss som ønsker å hjelpe, kan forhåpentligvis gi dem en mindre krevende hverdag, sier han.

LES MER:

Går sammen om å tilby gratis levering til take away-kunder

Følger reglene

Shamirzaev understreker at de følger de faste retningslinjene og anbefalingene fra Helsedirektoratet. Masker, Antibac og å holde avstand fra de som trenger hjelp.

– Det er viktig å følge reglene. Gjør man ikke det, kan vår hjelp virke mot sin hensikt og bidra til spredning.

– Kan alle melde seg frivillig?

– For å være frivillig trenger du ikke å registrere deg noen plass, vi har alle familie, venner, kolleger eller naboer som kanskje trenger hjelp. La dem få vite at du er tilgjengelig som frivillig, sier han.

Umid kom til Norge fra Usbekistan i 2009. Han mener situasjonen berører oss alle, og at frivillighetsarbeidet er en sentral verdi for mennesker som bor i Norge og at dugnad er et flott eksempel på dette.

– Det er veldig viktig at vi støtter og stiller opp for hverandre!

Publisert:
Oppdatert:

Har du periodebillett du ikke vil få brukt på grunn av korona?

Nylig kjøpt 30-dagersbillett hos Kolumbus og jobber nå hjemmefra? Det er ikke gyldig grunn for refusjon. Da må du ha sykmelding.

Publisert: