Aktuelt

Matbodene i Gravane: - 150 salg på én dag på det meste

Kim André Flaten har servert turister og innbyggere hele sommeren, og stenger ikke luken før slutten av måneden.

Publisert:

  • Magnus Nødland Skogedal

Kim André Flaten har servert mat fra sin egen streetfood-vogn i hele sommer. FOTO: Magnus Nødland Skogedal

– De andre som sto her pakket sammen for noen uker siden, men jeg skal stå ut tiden jeg har fått tildelt av kommunen, sier Kim André til KRSby.

Før sommeren skrev KRSby om hans food truck, som har stått nede i Gravane på kommunens nye salgsplass.

– Sommeren er egentlig over nå, og det er også færre kunder, men jeg har fått i gang et samarbeid med Nibbler som leverer mat hjem til folk. Det hjelper på, sier han.

Det har vært en travel sommer, hvor bortimot all fritid har gått med til å stå i luka og servere streetfood.

LES MER:

LES OGSÅ: – Skal være restaurantnivå fra matvogn

LES MER:

LES OGSÅ: Starter egen foodtruck – med hjelp fra UiA

Engerviks, Chef Kimmis og Hennig Olsen Is har hatt matboder i Gravane i sommer. FOTO: Magnus Nødland Skogedal

Neste år også?

– Heldigvis har jeg fått veldig gode tilbakemeldinger, og klart å bygge en kundebase på ganske kort tid. Juli var den travleste måneden, med 150 salg på én dag på det meste. Cruiseturister vil gjerne prøve elgburgeren, og under tirsdagskonsertene på Fiskebrygga kom mange folk innom hos meg i pausene for å spise, sier han.

Salgsplassene i Gravane er et initiativ fra kommunen, som opplever stor interesse fra foodtrucker og andre som ønsker å stå i byen.

– Vi skal foreta en evaluering og se om vi skal gjøre noe lignende til neste år. I starten fikk vi noen henvendelser fra naboer rundt, men det ser ut til å ha løst seg fint. Jeg opplever at det har vært et tilbud som mange har satt stor pris på, sier Tore Løvland, arrangementskoordinator i Kristiansand kommune.

LES MER:

LES OGSÅ: Café Dronningen er historie. Nå åpner Smak av Norge

LES MER:

LES OGSÅ: – Det er mye koseligere, og mye mer liv

En av spesialpølsene til Chef Kimmis. FOTO: Magnus Nødland Skogedal

– Jo flere, jo bedre

I tillegg til Chef Kimmis har Hennig-Olsen Is hatt en isbod stående i Gravane, og Engerviks fra Lindesnes har tilbudt sjømat fra egen bod.

– Jeg skulle ønske det gikk bedre enn det gikk, men det har vært veldig væravhengig. Var været dårlig gikk butikken dårlig, sier daglig leder Paal Lidi. Han driver firmaet Biz On Wheels, som har stått for driften av sjømatvogna. De hadde åpent fra 2. juli til midten av august.

LES MER:

LES OGSÅ: Derfor kan ikke bussen kjøre gjennom Tollbodgata

– Jeg prøvde å selge noe annet enn pølser og hamburgere. Hvis det blir noe av til neste år kan jeg godt tenke meg å stå der igjen, og jo flere vi kan bli i Gravane, jo bedre. Det vitaliserer området, sier Lidi.

Det er Kim André enig i.

– Det har skapt et veldig fint miljø, og det hadde vært kult å få enda flere vogner ned hit. Til neste år ønsker jeg å få til et samarbeid med noen andre, og få inn en ekstra vogn som kan reise rundt på festivaler. Gravane er god butikk, og jeg har fått mange forespørsler om å stå andre steder også, sier han.

Publisert:

  1. Miljø
  2. Hennig-Olsen Is
  3. Kristiansand kommune
  4. Kristiansand
  5. Sjømat

Butikk i Kristiansand hjelper unge med å komme seg ut i jobb og skole: – De trenger tiden til hjelp som samfunnet ikke vil gi

Butikken Hopeful jobber for at unge skal gå fra stønadsmottakere til bidragsytere i samfunnet. Nå ønsker de å utvide til resten av landet.

Oppdatert:

  • Julie Sørensen Molvik

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Stor pop up-sommer: – Positivt at vi får fylt opp lokaler som ellers står tomme
    2 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    – Gratis busskort er ikke et rettferdighetstiltak
    3 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT
    Slik blir årets Gladmat i Fargegata: – Vi garanterer en sykt bra fest!
    3 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    Sier nei til skjenking i Gamle Stavanger: – Urettferdig
    2 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT
    Max og Max har startet sushi-foodtruck i Stavanger: – Vi har satset alt!
    3 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    Nå skal han ha food truck på Torget
    1 ÅR SIDEN