Slik blir den nye restauranten i Dronningens gate
18. juli åpner den rocka restauranten Tolv Bord i Dronningens gate. Det blir den tredje restaurant-satsingen i lokalet på tre år.
– Vi så på tegningene av lokalet og tenkte enkelt: Hva er dette? Jo det er tolv bord, restaurant og scene. Da kaller vi stedet Tolv Bord, sier daglig leder Rikard Klungland.
Lokalet var i siste oppussings-fasen, men navn og konsept var på plass: Her skal det satses på «slowcooked» pubmat og rockemusikk.
OPPDATERING: Tolv Bord skriver på Facebook at åpningen er flyttet til onsdag 18. juli, grunnet utsatt leveranse av utstyr. Opprinnelig skulle restauranten åpne lørdag 14. juli.
Les også: Slik blir den nye restauranten Burger Bordello!
Tre konsepter på tre år
Tolv Bord blir altså den tredje mat-satsingen i lokalet på tre år. I 2016 gikk Jaxx & Leewy konkurs, etterfulgt av Papito – Taco & Tequila som flyttet ut og slo seg sammen med Burger Bordello i Markens gate 8.
Klungland er derfor klar over historikken til lokalet, men har likevel troen på Tolv Bord-satsingen.
– Vi ligger mer sentralt nå enn vi gjorde før. Og vi ligger i det vi kan kalle «kultur-firkanten» – Med blant annet Teateret på andre side av neste kvartal, og Kick scene tvers over gata. Det er kortere å gå et hjørne fra Markens enn å gå til vårt gamle lokale, forteller Klungland.
Daglig leder i Mat & Uteliv, Roger Sande, ga følgende begrunnelse til hvorfor de valgte å flytte ut av lokalet i Dronningens gate:
– Grunnen til at vi flytter hit (Markens gate 8, journ.anm.) er rett og slett fordi det er den mest trafikkerte matgata i byen.
– Upretensiøst, rocka og folkelig
Tidligere var Klungland daglig leder for Onkel Aksel Musikkbistro, som gikk konkurs i 2017.
I Tolv Bords nye lokale skal noe av Onkel Aksel-konseptet leve videre.
– Det er klart vi tar med oss noe av de gode tingene. Vi fortsetter med blant annet jam og «Akustisk Onsdag». Det er fortsatt upretensiøst, rocka og folkelig. Her skal det spilles alt fra 60-tallsrock til ekstrem-metall.
– Hvordan blir menyen på Tolv Bord, sammenlignet med Onkel Aksel?
– Vi tar vekk det som var rene middager. Det blir mer pub-bistro enn før. Konseptet blir «slow cooked and fast served».
– Er du forberedt på tøff konkurranse fra restaurantene i Markens og i nærheten?
– Kristiansands kjøkken har blitt veldig bra. Vi må blant annet fortsette å slåss om å lage byens beste burger. Det er en vanskelig kamp siden vi er blitt «Norges burgerhovedstad», sier Klungland videre.
Tropisk bar
Og mens Tolv Bord er i siste oppussingsfase i Dronningens gate, har et nytt konsept blitt etablert i Onkel Aksels gamle lokale i Vestre Strandgate 9.
Der har det tropiske bar- og drinkstedet Piren flyttet inn, og gjort det rocka lokalet om til et sommerlig cocktail-konsept.
«Piren er et utested hvor du alltid kan forvente sydenstemning», skriver Piren i informasjonsdelen på Facebook-siden.
LES OGSÅ:
Reagerer på mat og drikke-prisene
Bryggekonsert fra sjøkanten med reker og solskinn
IKKE BRUK Skroter afterski-konsept – gjenåpner Tollboden
Etter et drøyt år velger Mat & Uteliv å stenge afterski-baren Zwei Grosse Bier bar i Kristiansand.
- Christina Stenbek Østtveit
Relaterte artikler
- LIVSSTILBarbarossa i nye lokaler med endret aldersgrense4 ÅR SIDEN
- LIVSSTILÅpner afterski-bar 150 meter fra konkurrenten5 ÅR SIDEN
- LIVSSTIL– Konseptet er chill stemning, rimelige drinker og reggaemusikk5 ÅR SIDEN
- AKTUELTFinalerunden avsluttes lørdag kveld: Stem fram vinnerne av Byens Beste4 ÅR SIDEN
- AKTUELTPopulær afterski-bar åpner i Kristiansand5 ÅR SIDEN
- AKTUELTFredag åpner Sørlandets første skybar: – Dette skal ikke bli en «hvitsnipp»-cocktailbar5 ÅR SIDEN