God butikk i god burger. Nå åpner Sandnes-burgeren Birger i Stavanger

Starter opp med lokaler på Buøy.

SATSER: Elisabeth Rygg skal selge pølser og burgere hos Birger. Bjørn Simon Simonsen er medeier.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Det er gått ni måneder siden burger- og pølse-bua Birger Bra Burgere åpnet i Sandnes sentrum.

Les også

Mottakelsen har siden starten vært veldig god, og Birger kom blant annet på andreplass da vi kåret #byasbeste takeaway i fjor høst.

Under 100-ugå i uken som var solgte Birger 2416 burgere til en hundrelapp, og var dermed en sterkt medvirkende faktor til at 100-ugå satte ny rekord.

Nå åpner Birger sin første burgersjappe i Stavanger. På Buøy. Åpningen er allerede i dag, 2. mars.

Følg Byas.no på Facebook!

Åpner i bydelene

Mens The Shack valgte å åpne på Mariero, velger Birger seg altså Buøy. Det er med andre ord ikke midt i sentrum burgersjappene satser.

Birger er ikke et restaurant-konsept, men et take away-konsept.

Selvfølgelig er leiekostnadene lavere i bydelene enn i sentrum. I tillegg er tilgang med bil og parkeringsmuligheter viktig.

– Birger er ikke et restaurant-konsept, men et take away-konsept. Dermed er det naturlig for oss å etablere oss i bydelene, utenfor bysentrum, sier daglig Birger-leder Eivind Rygg.

– Konkurransen på burgermarkedet er større i Stavanger enn hva den er i Sandnes, med blant annet Døgnvill og The Shack som etablerte navn. Hvordan skal Birger klare å markere seg?

– Vi liker konkurranse. Vi har jobbet, testet og utviklet konseptet vårt over lang tid, og er trygge på det, sier Rygg.

God butikk i god burger

At Birger åpner opp i Stavanger går inn som enda et eksempel på gourmetburgertrenden, som har inntatt de fleste større byer over hele landet.

Birger-konkurrent Døgnvill har restauranter både i Stavanger og i Oslo. I fjor hadde Stavanger-divisjonen et driftsresultat på godt over millionen, mens de i Oslo hadde et resultat like under millionen.

Andre kjente burgersjapper i Oslo, som Illegal Burger, kunne også skilte med gode resultater. Ifølge proff.no hadde Illegal et driftsresultat på over to millioner kroner.

I Bergen kunne Royal Gourmetburger & Gin skilte med et driftsresultat for 2014 på nesten 600.000.

Det er med andre ord god butikk i en god burger.

Flere Birgere i vente

Da Dagens Næringsliv tok for seg burgertrenden for et par år siden, oppsummerte de suksessoppskriften ganske enkelt slik:

– Fellesnevneren for disse no nonsens-hamburgerene som ikke gir seg ut for å være noe annet enn det de er, er topp kjøtt fra landets beste slaktere, nybakte brød, klassisk pommes frites, ketchup og sennep.

– Reis til et hvilket som helst gentrifisert strøk i en vestlig storby - og tettheten av diners som selger milkshake, kvalitetsburgere og friterte poteter er påfallende.

At burgeren fungerer godt som gull over hele verden, har også Eivind Rygg for lengst kunne konstatere.

Derfor er åpningen på Buøy etter alt å dømme bare begynnelsen.

– Følg med. Vi kommer til å åpne opp i flere bydeler, sier han.

Mer fra Byas.no:

Publisert: