Dampbageriet #byensbeste bakeri: – Gøy, gøy, gøy!

Dommen er klar, kristiansanderne har stemt fram Dampbageriet som #byensbeste bakeri!

Gjengen på Dampbageriet jubler over at de er #byensbeste bakeri. Foto: Ida Søreng
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

– Det er kjempegøy – gøy, gøy, gøy som vi pleier å si her, sier Espen Albert, «Bageren i byen», og daglig leder i Dampbageriet når KRSby overbringer nyheten.

I fire uker har kristiansandere stemt på sitt favorittbakeri i byen, og søndag kveld var dommen klar – Dampbageriet vant med god margin over Drømmeplassen, Geheb, Moseid Bakeri og Torgrim Hansen Bakeri.

LES OGSÅ: Parko har #byensbeste nattmat!

Foto: Ida Søreng Espen Albert var spent på om Dampbageriet ville vinne avstemningen, og er godt fornøyd med seieren. Foto: Ida Søreng

– Vi var veldig spente, for vi føler oss jo godt likt og at vi har en god atmosfære. Men vi så at et par av de andre bakeriene har utsalgssteder flere andre steder. Vi har disse tre i sentrum, og følte at vi hadde et lite nedslagsfelt i forhold til de andre, sier Albert.

Dampbageriet har hovedutsalg i Rådhusgata, og mindre utsalgssteder i Henrik Wergelandsgate og i Slottsquartalet.

Trodde på seier

Likevel forteller «bageren» at de hadde troa på seier.

– Vi så at vi i begynnelsen lå godt an, og selvfølgelig hadde vi troa – vi er et trivelig og tradisjonsrikt bakeri. Vi er faktisk Norges nest eldste, med Baker Hansen i Oslo som Norges eldste. De åpnet ett år før vi gjorde, vi åpnet i 1862.

Albert er godt fornøyd med seieren, og dette må selvfølgelig feires.

Det er en tillitserklæring fra de som følger oss, og det er veldig stas

– Tusen, tusen, tusen hjertelig takk! Det er en tillitserklæring fra de som følger oss, og det er veldig stas. Det er jo kundene våre som gir grunnlaget for at vi kan være en positiv og god bedrift. I morgen skal vi servere boller eller kake til alle kundene som kommer innom, lover han.

LES OGSÅ: Stem på #byensbeste frisør på KRSby

Travle tider

I disse førjulstider er det travle dager i bakeriet. De er allerede godt i gang med de syv sortene, og kundene strømmer på.

– Nå er det full fart med julebaksten. Vi er godt i gang med de syv sortene, og har begynt å selge deiger. Ferdigdeiger er positivt i en travel hverdag, og for mange er det nok ikke laging av deigen som gir julestemning, men det å kjevle ut og skjære ut kakene. Vi solgte mye deig før helga, og jeg tenker mange brukte dagen i går, første søndag i advent, på å lage julekaker.

LES OGSÅ: Stem på #byensbeste burger på KRSby

<poll poll-id="11"</poll>

Publisert: