Dedikerer russetiden sin til veldedighet

Russegruppa «Alalay» håper at russetiden deres kan utgjør en forskjell for barn i Bolivia.

Publisert:
Olai Govertsen (t.v.), Tønnes wetteland, Sigurd Møllerup Boge, Ole Martin Karlsen, Filip Garmannslund og Morten Ljosland Jacobsen er noen av medlemmene av russegruppa.

– Vi bestemte oss tidlig for at vi ville bruke russetiden vår på noe annerledes, sier Filip Garmannslund.

Han og russegruppa har jobbet dugnad for å samle inn penger til Strømmestiftelsens samarbeidspartner i Bolivia, Alalay. Organisasjonen driver blant annet med oppsøkende arbeid blant gatebarn, mottakssenter, hjelp til utdanning og yrkesopplæring.

LES MER:

– Russen på Tangen tar ansvar

Stort fokus på pengebruk

– Russetida er jo veldig gøy, men det er et stort fokus på oss som russ og at man skal bruke veldig mye penger på oss selv. Da er det fint å kunne bruke tiden til å hjelpe andre. Vi har et mål om å kunne samle inn rundt 20.000 kroner til Alalay, sier Olai Govertsen.

Russen bruker mye penger på å feire seg selv. Her fra Tryvann i 2013.

Ideen fikk de fra noen av deres brødre som gjorde noe lignende i sin russetid.

– Vi valgte Alalay litt tilfeldig, og sendte mail til Strømmestiftelsen for å høre om det var greit for dem. De var kjempegira på at vi ville gjøre dette, det er veldig gøy for oss, sier Ole Martin Karlsen.

LES MER:

Russen får likevel drikke medbrakt alkohol under Landstreffet

Målet er å samle inn rundt 20.000 kroner i løpet av russetida.

– Trenger ikke følge normene

Lokalt skal de også selge mat til inntekt for organisasjonen på russetreff, og overalt hvor de går med russedressen kan en se Alalay på ryggen, som får folk til å bli nysgjerrige på det.

– Vi ønsker å vise at man ikke trenger å følge alle normene for russefeiring i russetida, men også kan bruke tid på å gjøre noe godt for andre i andre land. Vi synes det er flott med fokuset russen har hatt på å samle inn penger, og også prosjektet som russen på Tangen har gått inn for er inspirerende, sier Ole Martin.

Publisert:

Denne russegruppen er litt annerledes: – Ingen skal føle på et press

For mange Vg2-elever er planleggingen av russetiden godt i gang. Etter en vår med mye fokus på utenforskap i russetiden, har denne gruppen bestemt seg for å være litt annerledes.

Publisert: