Dere har stemt: Bøker og Børst er #byasbeste utested!

– Vi ønsker å tilby noe så gammeldags som kos, sier daglig leder Tom Brekke.

Publisert:
Bøker og Børst har flere stamgjester. - Vi kan nærmest ha kaffien klar til de kommer, forteller barsjef Elena  Nikolaeva.

– For en julegave! Nå ble jeg skikkelig glad, sier Brekke henrykt da han får beskjed at Bøker & Børst har igjen vunnet kåringen av #byasbeste utested.

Bøker og Børst stakk nemlig også av med seieren i 2016.

– Det er veldig kjekt bare å bli nominert til #byasbeste utested, men å vinne mot så mange gode konkurrenter er helt sykt.

LES OGSÅ:

LES MER:

Syvende Himmel er #byasbeste sentrumsbutikk

LES MER:

Sjå Inge ble kåret til #byasbeste kafé andre år på rad

Tom Brekke feiret seieren av #byasbeste utested med et kakestykke. Bøker og Børst baker alle kakene i kjøkkenet i andreetasjen.

Følg Byas.no på Facebook!

Nærmere 3000 stemmer

Det har vært en jevnt løp i årets kåring av #byasbeste utested. Ti barer og nattklubber ble nominert til kåringen på Facebook.

Bøker & Børst fikk 481 av 2962 stemmer. Det utgjør 16 prosent av stemmene. På andreplass med 14 prosent av stemme havnet Hygge, og På Kornet fikk 11 prosent av stemmene.

Fra venstre: Alexander Dahlin Gravgaard, Harald Harestad, Jan Mikal Fiksdal, Jacob Tom Lee (bak) , Elena Nikolaeva, Solveig Eiane Brandal og Tom Brekke.

Fra kafé til nattklubb

Bøker og Børst har i dag 15 ansatte. Det lille utestedet/kaféen har vært i Fargegata i 12 år.

– Vi ønsker å tilby noe så gammeldags som kos. Her kan folk komme komme for å prate, møte venner, spille spill og drikke noe varmt eller kaldt, forteller Brekke.

Det som tilsynelatende ser ut som et bord med hvite og røde striper, er egentlig en DJ-pult som blir dratt frem og brukt i helgene.

På lørdagskveldene blir bordene flyttet til side, og lokalene får et mer nattklubb-preg over seg. Vinyl-DJ’er spiller alt fra reggae, funk og klassisk soul.

– Vi satser på en litt mer alternativ musikk. DJ’ene som spiller her er utrolig flinke - de er en gjeng med nerder som kun spiller originalplater, forteller barsjef Elena Nikolaeva.

Bøker og Børst serverer både varm og kald drikke. I tillegg serverer de kaker og gjærbakst, og fra januar frem til mai pleier de å lage amerikanske pannekaker.

En hyllest til litteraturen

– Det kan se om som det er veldig tilfeldig innredet hos oss, men alt er faktisk veldig gjennomtenkt, forteller Brekke. Bordene og DJ-pulten er laget av en lokal møbelsnekker. Det karakteristiske interiøret er preget av mørke farger, sammen med friske blomster og dekorasjon preget av litteratur.

– Interiøret er gjennomtenkt, og er en slags hyllest til litteraturen, forteller daglig leder Tom Brekke.

Flere bokhyller er plassert rundt i lokalene, og langs den ene veggen henger det portretter av kjente forfattere.

– Vi heter jo Bøker og Børst. Litteratur betyr ganske mye for oss, så det er en slags hyllest, sier Brekke.

FÅ OGSÅ MED DEG:

LES MER:

Forlik om omstridt blogger-bok

LES MER:

Disse popper opp i Stavanger sentrum i julen

Publisert:

Her er alle vinnerne av #byasbeste 2018

Dere har stemt frem kremen av kremen!

Oppdatert: