Sara (22) er ny leder for studentene i Sandnes og Stavanger

22-åringen har tatt over ledervervet etter at Jørgen Sjøberg måtte trekke seg på grunn av helsemessige årsaker.

Publisert:
Sara Sunniva Jalali (22) ble valgt til nestleder for utdanning i Studentorganisasjonen i Stavanger i fjor. Nå skal hun lede organisasjonen fram til 1. juli.

– Foreløpig har det gått veldig fint, jeg ser fram til å ta fatt på ledervervet, sier Sara Sunniva Jalali til Byas.

Nå er det hun som har blitt leder for over 10.000 studenter i Stavanger og Sandnes.

22-åringen tok over ledervervet mandag denne uka, etter at hennes sjef, Jørgen Sjøberg, hadde siste arbeidsdag fredag forrige uke.

– Det er en spesiell situasjon og ikke akkurat slik man ser for seg at man skal bli valgt til leder, men nå gjelder det å gjøre det beste ut av det, sier hun.

Følg Byas.no på Facebook!

Sa opp

Sjøberg ble valgt til leder i mai i fjor og begynte i den nye stillingen 1. juli.

Etter litt over åtte måneder i jobben, valgte sarpingen å si opp jobben på grunn av helsemessige årsaker.

– Jeg opplever at min helsemessige tilstand er til hinder for organisasjonens utvikling og min forutsetning for å gjøre en tilstrekkelig jobb. Både for StOrs - og for mitt eget beste - vil det å fratre min stilling være mest hensiktsmessig, skriver Sjøberg i en tekstmelding til Byas.

Tidligere nestleder i StOr, Jørgen Sjøberg, sa fra seg ledervervet på grunn av helsemessige årsaker.

For studentenes beste

Før Sjøberg trakk seg fra stillingen, var han sykemeldt i to uker. Da vikarierte Jalali som leder, dermed har hun fått litt arbeidserfaring som leder allerede.

22-åringen er opprinnelig fra Trondheim og kom til Stavanger i 2014. Hun fullførte en bachelor i statsvitenskap ved UiS, før hun ble valgt til nestleder i studentorganisasjonen i fjor vår.

Nå skal hun være leder fram til 1. juli.

– Vi er en interesseorganisasjon som skal jobbe for studentenes beste. Dette blir det viktigste for meg de neste månedene, sier Jalali.

Hun trekker fram saker som mobbing og seksuell trakassering, men også kampen om at studentene skal få sensuren i tide. Sistnevnte har vært en verkebyll for UiS-studentene i flere år.

Fortsetter?

At nestledere går over til å bli ledere i Studentorganisasjonen, hører ikke til sjeldenhetene, men nå har Jalali fått en svært tidlig start.

I løpet av mai skal Studentparlamentet velge en ny leder. Om Jalali fortsatt er med på laget når den tid kommer, er foreløpig uvisst.

– Det er vanskelig å si nå om jeg kommer til å fortsette. Det er en svært spennende jobb, der du lærer mye og får mange spennende oppgaver. Likevel er ikke dette noe jeg har bestemt meg for ennå, sier hun.

Publisert:

Cathrine (23) endte opp i Stavanger ved en tilfeldighet. Nå er hun sjef for nærmere 12.000 studenter

23-åringen er ny leder av Studentorganisasjonen i Stavanger (StOr).

Publisert: