6 ting du bare finner i Sandnes

Ikke mange steder kan skryte på seg skifestival på sommerstid og platebutikk som har overlevd siden 1918.

Oppdatert:
Blant noen av tingene du kun finner i Sandnes!

Pottemakeri, sykler, og kanskje Norges mest deprimerende rutebilstasjon - hva er Sandnes egentlig kjent for?

Da vi Sandnesgauker flest fnyser av betegnelsen av Sandnes som Stavangers lillebror, har vi tatt et lite overblikk om hvilke unike ting byen (hovedsaklig sentrum) har å tilby.

Med en liten dose selvironi, selvfølgelig!

Følg Byas.no på Facebook!

1. Ruten

Elsket og hatet - du kan ikke kalle deg en ekte Sandnesgauk uten å ha et ambivalent forhold til denne plassen. Ruten er kanskje ikke kjent for å være fin å se på, men er uten tvil et viktig knutepunkt i Sandnes by. Her finner du buss, tog og taxi, for ikke å nevne et tverrsnitt av Sandnes' ungdommer som “chill´an” utenfor Narvesen mens de venter på neste buss.

LES MER:

Trenger du flere grunner til å henge på Ruten? Frykt ikke, Sledne-Esben har svaret. Sledne-Esben: 7 gode grunner te å henga på Ruten i Sandnes

Selv ikke Ruten ser så aller verst ut i vårsola

2. Langgata

Byens mest kjente gågate ble anlagt i 1847 og fikk status som gågate på slutten av 1970-tallet. Selv om Langgata i dag har færre besøkende enn den hadde i sin storhetstid, forsetter den å være en viktig del av bybildet og tilbyr unike butikker man ikke finner andre plasser.

Byens mest kjente gågate er pyntet og klar for våren

3. Ivar Skei

Sandnes´eneste uavhengige platebutikk har solgt LP-plater, CDer, noter og alt musikkinteresserte måtte ønske seg siden 1918.

I en tid der flere og flere platebutikker forsvinner fra gatene og inn på kjøpesentrene har Ivar Skei klart å bestå som fast inventar i Gjesdalveien. Vel verdt et besøk!

Solgt musikk til Sandnes siden 1918

4. Kebaben

Ja, kebabsjapper finnes på mange gatehjørner rundt om i landet, men få har fått så stor plass i folks hjerter (og mager) som Kebaben. Sandnes sin eldste kebabsjappe har nærmest blitt en institusjon for sultne Sandnesgauker!

Foruten å være en hotspot for nattmat, er Kebaben nå også et kjedekonsept «utviklet for å kunne tilby markedet et spesiallaget kebabprodukt for nordiske ganer» og spres til flere norske byer.

LES MER:

Kebaben blir utfordret. Er dette en stor konkurrent? Sandnes: Klarer de ta opp kampen mot pizzaen og kebaben?

Kebab til folket siden 1992

5. BLINK-festivalen

Skifestivalen har siden oppstarten i 2006 utviklet seg til å bli verdens største skiarrangement på sommerstid. Festivalen har blitt den tiden av året da verdens skielite ankommer Sandnes, og med dem tituensvis av tilskuere og internasjonale medier.

Verdens skielite vender øynene mot Sandnes

6. Kvadrat

Som et av Norges største kjøpesenter er Kvadrat en uunngåelig shoppingdestinasjon for turister såvel som rogalendinger selv.

Ingenting er verre enn Kvadrat midt i julestria - men man slipper liksom aldri unna det store grå bygget langs E39.

I likhet med Ruten er Kvadrat elsket og hatet; grå og kjedelig på utsiden - men et elsket sted for skoleungdommer og folk på farten!

Gode, gamle "Kvaddå" i ny drakt.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

Mye kø på bussen? Dette er de mest populære bussrutene i Stavanger og Sandnes

LES MER:

Lei av lesesalen? Her er 6 leseplasser utenom det vanlige i Sandnes

LES MER:

10 butikker du kun finner i Stavanger og Sandnes

Publisert:
Oppdatert:

10 tegn på at du er fra Sandnes

Det gaukes «Sannis» på stadion. Her vil vi bygge, og her vil vi bo. Sandnes, baby!

Oppdatert: