«Legally Blonde» har premiere på onsdag. Der har Siri (18) hovedrollen: – Det er dette jeg skal drive med. Det finnes det ingen tvil om!

Musikalkomedien slår et slag for humor, sang og feminisme.

Oppdatert:
LOVLIG BLOND: Siri Sæbø (18) har hovedrollen i skoleoppsetningen. Her får hun hjelp av kostymeansvarlig Vilde Vengnes (t.v.).

Du har kanskje sett den morsomme filmen med Reese Witherspoon i rollen som lovlig blond? Nå skal avgangselevene ved musikk, dans og drama på Stavanger Katedralskole avdeling Bjergsted gjøre sin egen vri på historien.

– Legally Blonde var opprinnelig en film fra 2001, som siden ble gjort om til en musikal - noe den passer veldig bra som, sier regissør Kari Koksvik til Byas.

Musikalkomedien handler om skolens peneste og mest populære jente, Elle Woods, som forelsker seg og blir sammen med skolens peneste gutt. De to har en bekymringsløs romanse, helt til han en dag dumper henne - fordi hun er for blond.

Han skal avgårde for å studere jus ved Harvard, og syns ikke Elle passer helt inn i den verdenen. Elle bestemmer seg for å gjøre alt for å vinne ham tilbake, leser hardt og kommer selv inn på Harvard.

Etter hvert som historien utvikler seg blir det plutselig mye viktigere for Elle å finne sin egen indentitet, enn å vinne tilbake en fyr.

– Det er en overraskende feministisk musikal, med en veldig kul historie, sier Koksvik.

Følg Byas.no på Facebook!

«VÆR POSITIV»: Agne Bore, Ingunn Bache og Marie Abrahamsen har sentrale sangroller.

– Har måttet skrelle rollen

Onsdag 16. november blir det altså premiere av musikalkomedien «Legally Blonde» på Stavanger Katedralskole avdeling Bjergsted, med totalt 48 hardtarbeidende 17- og 18-åringer i spissen.

Helt fremst står Siri Sæbø (18), som har hovedrollen som Elle Woods. For anledningen har hun fått på seg en platinablond parykk, knall rosa kjole og høye hæler.

– Elle er fra Malibu i California. Hun er vant til det trygge og ser alltid det gode i alle. Hun klarer å finne det positive i enhver situasjon, forteller Sæbø.

– Men så slår drømmeprinsen opp med henne, og det ender med at hun havner på Harvard for å vinne ham tilbake. Der moser hun alle! Hun motbeviser alle fordommene mot henne, og er en veldig sterk kvinne.

– Hvordan har det vært for deg å jobbe med denne rollen?

– Sykt kjekt og veldig utfordrende. Det har vært vanskelig å finne balansen mellom det lette og det litt dypere ved henne. Blandingen av det lekne og det sterke. Jeg har måttet skrelle rollen helt ned, og jeg har brukt mye tid på å forstå den. Men nå føler jeg at den sitter bra, sier 18-åringen.

GOD HJELPER: Vilde Vengnes (på gulvet) hjeler Siri oppi de høye hælene.

«Hun er jevnt over strålende»

Sæbø har tidligere spilt ulike roller i flere barnestykker. I 2013 spilte hun for eksempel rollen som rødhårede «Annie» i Sandnes kulturhus. Hennes første «voksenrolle» hadde hun tidligere i år på Stavangeren, i stykket «Maktå på Straen».

Vår anmelder Leif Tore Lindø ga stykket terningkast fem, og skriver at kveldens beste øyeblikk er når Siri Sæbø synger «Marens vise»:

«Det var vakkert. Et par imponerende minutter av ynde, nærvær og vokaloppvisning. Sæbø har allerede en fyldig CV i ung alder, og hvis du ikke har fått den autografen ennå, bør du være rask. Hun er jevnt over strålende», skrev Lindø.

Da passer det jo fint at 18-åringen har planer om å tilbringe resten av livet nettopp på scenen.

– Det er dette jeg skal drive med - det finnes det ingen tvil om! Etter videregående skal jeg studere musikalteater.

– Hva er drømmerollen din?

– Hmm. Jeg er fornøyd så lenge jeg får være med!

– Nå har du hovedrollen! Hvilke forventninger har du til premieren på onsdag?

– Jeg er ganske nervøs. Jeg er litt syk og det er veldig mye sang. Jeg har heller ingen pauser - jeg er på scenen hele tiden. Men det kommer til å bli bra!

MUSIKK: Sindre Sættem fra venstre), Daniel Ekenes og Kjell Øverland er blant de som sørger for at det er musikk å synge til.

– Deilig underholdning

Musikalen skal gå fra 16. til 22. november, med totalt ni forestillinger. Det aller meste er på plass til premieren. Nå gjenstår det bare å stramme skruene og bruke de siste dagene til å heve nivået så høyt det kan komme.

– Publikum får en lett, morsom og sjarmerende komedie. Rett og slett deilig underholdning - dét er jo noe vi alle trenger i november. Dette er Bjergsteds gave til byen, sier Koksvik og legger til at det også handler om noe dypere:

– Alle jenter fortjener en sjanse til å forfølge drømmene sine - det er akkurat det denne historien handler om. Alle mennesker har iboende kvaliteter og talenter, og hvis de klarer å utnytte dem så kan alle bli bedre, i hva som helst. Hvis jenter lar seg begrense til å være et objekt som andre skal forelske seg i, utnytter de ikke den kraften de har i seg.

– Jeg håper mange ungdommer kommer for å se dette stykket - det er først og fremst dem det er for.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Denne restauranten i Stavanger legger ned

LES MER:

* Har fått inn 3000 nye doser med vaksine mot livmorhalskreft

LES MER:

* Thomas (17) sluttet på skolen for å satse på sparkesykkel. Nå er han norgesmester

Publisert:
Oppdatert:

17 ting du kan gjøre i helgen

Helg!

Oppdatert: