Ble dopet ned på byen: – Plutselig var alt svart

Blodprøvene viste spor av bedøvende stoffer.

Publisert:
Utenfor utestedet Cementen gikk det i svart for begge jentene i 20-årene. Ingen husker noe som helst før de våknet opp på sykehuset dagen etter.

– Det tok aldri av. Vi var bare ute og tok noen øl og drinker, sier den 20 år gamle jenta.

Hverken hun eller venninnen ønsker å stå fram med navn, men vil fortelle om den ubehagelige historien for å advare andre.

– Det er veldig ekkelt at noe slikt kan skje her hjemme i Stavanger, sier 20-åringen.

Følg Byas.no på Facebook!

Husker ingenting

Natt til søndag 15. juli var de to venninnene på byen. I løpet av kvelden var de innom tre forskjellige utesteder i byen, men drakk bare et par øl og en drink hver.

Ca klokka 03.00 bestemmer jentene seg for å dra fra utestedet Cementen. Rett utenfor døra mister 20-åringen bevisstheten og blir liggende på bakken. Den to år eldre venninnen er bevisst, men husker ingenting av det som har skjedd.

LES OGSÅ:

– Det er så rart, fordi vi husker alt veldig klart fram til da, men plutselig var alt svart, sier den 22 år gamle jenta.

Nødetatene kom til stedet og jentene ble sendt til sykehus. Ingen husker noe som helst før de våknet opp i sykesenga dagen etter.

Neddopet

Politistasjonssjef i Stavanger, Kristian G. Johansen, forteller til Byas at jentene trolig ble dopet ned.

– Blodprøvene viser spor av opiater. Trolig har noen puttet noe oppi drinken deres, sier Johansen.

Eksempel på opiater er blant annet morfin og heroin.

Stoffene påvirker sentralnervesystemet. Personer som er påvirket av slike stoffer sliter ofte med å gjøre rede for seg og er totalt ute av stand til å ta vare på seg selv.

Jentene vet ikke hvor de kan ha fått i seg dopet. Natt til søndag 15. juli var de innom tre forskjellige utesteder.

Kristiansen forteller at slike saker ikke er utbredt i Stavanger, men at politiet har registret noen tilfeller opp gjennom årene. Det er flest tilfeller om sommeren, men dette er første gang en slik hendelse blir registrert så langt i år.

– I andre saker vi har vært involvert i, har motivet ofte vært seksuelt. Gjerningsmannen eller gjerningspersonene ønsker å få med seg personer hjem, sier Johansen.

– Redd

Jentene ble i løpet av natten behandlet med motgift, men dro fra sykehuset allerede dagen etter hendelsen.

Da gikk jentene til politiet som kort tid etter publiserte et lengre innlegg på Facebook hvor de ber folk om å passe ekstra godt på drinkene sine:

Selv om det nå går bra med begge jentene, gjør det fortsatt inntrykk å tenke over det de ble utsatt for.

– Jeg er redd, jeg har vært på byen igjen etter at dette skjedde, men da drakk jeg ikke noe annet enn vann, forteller 22-åringen.

– Mest av alt så er jeg sint for at noen kan være en så stor drittsekk å gjøre noe sånt. Vi kan ikke slutte å kose oss på grunn av dette, vi kan ikke la dem vinne, sier 20-åringen.

Nå ber de andre om å holde øynene åpne. Et lurt råd er å ikke gå fra drinken på bordet og alltid være sammen med flere venner på byen.

– Vi tenkte at dette aldri kunne skje her, men vi tok feil. Du vet aldri, sier 22-åringen.

Publisert:

Politiet og kommunen tilgir nattklubb for vakthold-blemme

– Dette var en glipp som ikke skal skje igjen, sier innehaveren.

Oppdatert: