Kjekke ting du kan gjøre i helga

Du er god dersom du ikke finner noe å gjøre denne helga. SYKT godt utvalg.

Publisert:
Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Ole Alexander Mæland og Glenn Lyse skal denne helga spille på DNB Arena. Det tror de blir en «sinnsyge fest».

Denne guiden gjelder fra onsdag 7. november til søndag 11. november.

Fotomesse

Hva: Foredrag og workshops Hvor: Clarion Hotell Stavanger Når: Onsdag til søndag

Stavanger foto inviterer nok en gang til fotomesse. Det blir tradisjonell messe, foredrag og workshops. Fullt program finner du her.

Boksignering med Anniken Englund Jørgensen

Hva: Boksignering Hvor: ARK Prostebakken Når: Onsdag kl. 17.30

Onsdag kommer Anniken Englund Jørgensen til ARK i Stavanger sentrum for å signere boka si Bare En Natt Til.

Boka skapte debatt etter at forfatteren skrev om Simen Auke, som ikke hadde fått beskjed på forhånd. Saken endte i forlik.

Peder Kjøs om berøring

Hva: Foredrag Hvor: Sølvberget Når: Onsdag kl. 19.00

Psykolog og terapeut Peder Kjøs er aktuell med en bok som reflekterer over aspekter ved fysisk berøring og psykiske reaksjoner. Han skal snakke om boka sammen med prodekan ved UiS, Brita Strand Rangnes.

Stand Up Uncut

Hva: Nybegynner-standup Hvor: Grottene, Folken Når: Onsdag kl. 20.00

Så var det nok en gang duket for litt standup! Her skal nye komikere få publikum til å le, og etablerte komikere tester ut nytt materiale. Har du lyst til å stå på scenen selv? Send Karsten Blomvik en mail!

Sola - Vipers

Hva: NM semifinale Hvor: Åsenhallen Når: Onsdag kl. 20.15

Onsdag spiller Sola NM semifinale mot Vipers i NM! Vipers troner for øyeblikket øverst på tabellen, så det kan være verdt å få med seg.

04.48 Psykose

Hva: Premiere! Hvor: Intimscenen, Rogaland Teater Når: Torsdag kl. 19.00

Ifølge den britiske dramatikeren Sarah Kane er kl. 04.48 den timen hvor depressive mennesker er mest sårbare og årvåkne. 04.48 Psykose handler om selvmord og kjærligheten til livet, og den evige menneskelige lengselen etter å etterlate seg et spor. Skuespillere: Ragnhild Tysse, Ingrid Unnur Giæver og Svein Solenes.

Grand opening av Ellingsen & Worsøe

Hva: Galleri- og utstillingsåpning Hvor: Øvre Holmegate 11 Når: Torsdag kl. 17.30

Torsdag åpner galleriet Ellingsen & Worsøe. Det markerer de ved å få Erlend Berge på besøk, mannen som har skrevet boka «Sjå eg kjem snart». Boka er en kulturhistorisk dokumentasjon av flere norske bedehus.

17.30 blir det samtale mellom Erlend Berge og kommentator i Stavanger Aftenblad, Harald Birkevold.

Tverrelvdalen bedehus i Finnmark er til salgs. Finnkode 130181276 @finnterest •⠀ •⠀ •⠀ •⠀ • #bedehusland #bedehus #sjåegkjemsnart #finnmark #tverrelvdalen #alta #finn

LøgneHarry: Steinar Lyse

Hva: Standup Hvor: BlygeHarry Når: Torsdag kl. 21.00

Standup-forestillingen «må jo bare le» er en slags oppsummering og tar utgangspunkt i boka med samme navn. Steinar Lyse byr på gammelt og nytt standup-stoff. Aldersgrense 20 år.

Steinar Lyse «må jo bare le» av mye i livet sitt. Det forteller han om på scenen.

Schizofrenidagene

Hva: Foredrag om schizofreni Hvor: Stavanger Forum Når: Fredag kl. 10.30

Fredag åpner Schizofrenidagene på Stavanger Forum for publikum. Da kommer Finn Skårderud, Silje Sandanger, Arnhild Lauveng, Roy Jacobsen og Gry Stålsett til å holde foredrag. Det blir også debatt med Thomas Seltzer, der Skårderud, Lauveng, Pia Pedersen og Peder Kjøs er med.

Nye hiphophoder: Stavangers hiphophistorie

Hva: Debatt Hvor: ØST Når: Fredag kl. 18.00

Hvem ga ut Rogalands første hiphop-album? Hvorfor har ikke Stavanger fått sitt svar på Lars Vaular eller OnklP? Dette kan du få svar på når Øyvind Holen inviterer Hiphop-Stavanger til debatt.

Han har gitt ut boka Nye Hiphophoder, som er en oppfølger til Hiphop-hoder fra 2004. I 2004 ble Stavanger nevnt fire ganger - nå har oljebyen fått sitt eget kapittel.

Kamelen, Prollynah og GDS @Metropolis

Hva: Konsert Hvor: Metropolis Når: Fredag kl. 18.00

Fredag 9. november spiller Kamelen, kjent for hits som «Ingenting» og «Beng beng beng» på Metropolis. I tillegg opptrer Prollynah fra Sola, som Byas snakket med tidligere i høst, og GDS, som nylig slapp sin første låt, Paramentalitet.

Steenstrup & Brungot

Hva: Humorshow Hvor: Stavanger konserthus Når: Fredag og lørdag

Fredag og lørdag underholder Henriette Steenstrup og John Brungot med showet sitt «Åpent forhold».

Morten Abel @Sandnes Kulturhus

Hva: Konsert Hvor: Sandnes Kulturhus Når: Fredag 20.00

Popkongen Morten Abel er på turné, og da må han selvsagt innom Sandnes! Med seg har han låter fra sitt nyeste album «Evig Din», og kanskje byr han på noen gamle klassikere også?

Thomas Dybdahl @Stavanger konserthus

Hva: Konsert Hvor: Stavanger konserthus Når: Fredag kl. 21.00

Thomas Dybdahl har sluppet nytt album, og feirer ved å dra ut på Norgesturné. Fredag spiller han nytt og gammelt i Stavanger.

Kamelen + Icy Arn

Hva: Konsert Hvor: Tou Scene Når: Fredag kl. 21.00

Xplosif inviterer til konsert med Kamelen og Icy Arn. Kamelen er kjent for sine tunge trap-beats og aggresive stil, og Icy Arn ble tidligere i år kåret til Ukas Urørt.

Klesbyttemarked @St. Olav vgs

Hva: Klesbyttemarked Hvor: St. Olav videregående skole Når: Lørdag kl. 10.30

Har du klær liggende som du aldri bruker? Da kan du bytte dem bort! Lørdag arrangerer St. Olav vgs klesbyttemarked, og man kan bytte inntil 7 klesplagg hver. Det kommer også til å bli solgt kaffe, saft og kaker til inntekt for skolens humanitæraksjon.

CrossFit mot Kreft

Hva: Trening med mening Hvor: CrossFit Centrum Når: Lørdag kl. 11.00

CrossFit mot Kreft en stor treningsøkt til inntekt for Kreftforeningen. Alle oppfordres til å komme, enten du skal trene eller ei.

Ein sinnsyge fest med Stavangerkameratene @DNB Arena

Hva: Konsert Hvor: DNB Arena Når: Lørdag kl. 18.00

Kameratene bak langeplagen «Bare Så Du Vett Det» har med seg både Hans Morten Hansen og Leif og Kompisane når de inviterer til en «sinnsyge fest» i DNB Arena. Noen hemmelige gjester kommer også.

Wonder The Boy @Folken

Hva: Konsert Hvor: Folken Når: Lørdag kl. 18.30

Lørdag kommer Markus Røe, eller Wonder the Boy, til Folken. Han er blant annet kjent for låta «Sunshine». PS! Fri alder.

Viking - Kongsvinger

Hva: Kamp Hvor: SR-bank Arena Når: Søndag kl. 13.00

Blir det Eliteserien på Viking eller blir det Obosligaen et år til? Søndag skal det avgjøres!

Skal du ikke på kampen, kan du alltids følge med på Aftenbladet på hvordan status i kampen er!

Noe du synes mangler? Del det med andre lesere i kommentarfeltet under.

Hver onsdag tar vi og presenterer et utvalg av det som skjer i byene med i våre anbefalinger for helgen. Send gjerne tips om hva som skjer innen tirsdag - til tips@byas.no!

Publisert:

Kjekke ting som skjer denne helga

Matfest, konserter, standupshow, quiz, bingo, klesbyttelørdag og vintagemarked... Denne helga skal det godt gjøres å ikke finne noe kjekt å ta seg til!

Oppdatert: