Nytt sushisted tar over lokalene til Mano

Hekkan-gründerne starter opp sitt nye sushikonsept i kjelleren. Mano tar med seg pizzaovnen over gata.

Oppdatert:
Hekkan driver i dag burgerrestaurant i etasjen over Mano, men flytter til høsten inn med sushikonseptet Punk Sushi. Mano flytter over gata, til lokalene bak treet helt til høyre i bildet.

Spisestedene Hekkan og Mano forbereder seg på flyttesjau i september.

Da tar Hekkan over kjellerlokalene hvor Mano holder til i dag. Pizzarestauranten flytter over gata, tvers overfor inngangspartiet til Hekkan, hvor Valentino Pizza & Grill tidligere hold til.

Hekkan-sjef Ole Dysjaland foran burgergrillen under Gladmat i 2018. Nå skal han også ta en bit av sushimarkedet i regionen.

«Punkifisering»

Daglig leder i Hekkan Burger, Ole Dysjaland, fortalte tidligere denne måneden om Sandnes-planene til burgerkjeden. Ved siden av restauranten i Sandnes sentrum skal Hekkan åpne en bar og et nytt sushisted. Sistnevnte har fått navnet Punk Sushi.

Dysjaland sa den gang at det var svært aktuelt for Punk Sushi å etablere seg i nærheten av eksisterende Hekkan-restauranter.

Og det er nettopp det som skal skje til høsten.

– Vi signerte faktisk leieavtalen før vi visste hva vi skulle fylle det med. Hekkan har opplevd en ekstrem vekst, så uansett hadde vi behov for mer plass, sier Dysjaland.

LES MER:

Nytt Fortou-kjøkken dukker opp i bakgården til Tou

LES MER:

Don’t worry! Snart kommer Doughnut Worry til Sandnes

Når Mano flytter ut i september skal lokalet «punkifiseres». Da får Hekkan mer lagerplass, samtidig som det legges til rette for at Punk Sushi kan åpne før årsskiftet.

– Kjøkkenet er tegnet ferdig, vi er klare for å bygge. Forhåpentligvis rekker vi en åpning før jul, kanskje i november, sier Dysjaland.

Mano flytter inn på et nytt hjørne av Langgata og Pedersgata, rett overfor inngangspartiet til Hekkan. Adressen er for tiden under oppussing.

Får flere sitteplasser

Daglig leder i Mano, Stian Sonerud, er også fornøyd med den ultralokale flytteløsningen.

– Vi ser at mange ønsker å spise inne. Det er ikke mange sitteplasser hos oss i dag, men det får vi ved å flytte inn i de nye lokalene, sier han.

Akkurat nå er lokalet under oppussing, men av tegningene anslår Sonerud at nye Mano får rundt 50 til 60 sitteplasser på den nye adressen.

– Men her vil jo selvsagt gjeldene koronarestriksjoner spille inn, sier han.

LES MER:

Mint (25) startet for seg selv. Nå jobber hun minst 18 timer om dagen og stortrives

LES MER:

Stavanger-duo åpner ny nattklubb på kjøpesenter

Med på flyttelasset blir naturligvis også den store pizzaovnen som kom fra Italia i fem deler. Det kan bli en utfordring.

– Da vi åpnet i Oslo, klarte vi å sette pizzaovnen sammen ved hjelp av Skype og noen elektrikere og murere. Forhåpentligvis kan vi få flydd inn noen italienere til å gjøre jobben denne gangen, det er nok det letteste, sier Sonerud.

Publisert:
Oppdatert:

Åpner nytt sushikonsept under 150-ugå: – Det får briste eller bære

I sommer ble det klart at gjengen bak Hekkan åpner bar og ny sushirestaurant i Sandnes. Neste uke åpner den – akkurat i tide til 150-ugå i Sandnes.

Publisert: