Restaurant i Lagårdsveien er konkurs

Silk Road Restaurant har meldt oppbud.

Publisert:
Restauranten Silk Road åpnet i februar, men da hadde ikke eierne fått lov til å ta i bruk bygget. Nå har restauranten meldt oppbud.

Oppbudet ble meldt inn for Stavanger tingrett onsdag. Dermed velger restauranten å slå seg selv konkurs.

Dersom man begjærer oppbud, er man insolvent. Dette betyr at verdiene og inntektene ikke nok til å dekke gjelden selskapet har pådratt seg, og at betalingsproblemene heller ikke er midlertidige.

Silk Road Restaurant AS åpnet i Lagårdsveien i februar. Restauranten ville servere kjente retter fra den eldgamle handelsruta i østen.

Spisestedet skulle derimot aldri åpnet dørene. Årsaken er at restauranten ikke leverte ferdigattest etter oppussingen. Det ble heller ikke gitt midlertidig brukstillatelse for lokalene.

Driften var dermed i strid med plan- og bygningsloven.

– Enhver søknadspliktig byggesak skal avsluttes med en ferdigattest. Den inneholder dokumentasjon på at arbeidet er gjort i henhold til lovverket, sa saksbehandler i Stavanger kommune, Per Aspøy til Byas i forrige uke.

Det er et arkitektkontor som har vært ansvarlige for å sende inn ferdigattesten. Dokumentene ble etterlyst før sommerferien, men siden den gang har ingen fått tak i eierne.

Første skiftesamling, en gjennomgang av selskapets økonomi, blir holdt i Stavanger tingrett 2. desember.

Publisert:

Restauranten skulle aldri åpnet: Nå får ingen kontakt med eierne

Arkitektkontoret venter fortsatt på dokumenter som ble etterlyst før sommerferien. Nå har saken havnet hos kommunen som heller ikke kommer i kontakt med eierne.

Publisert: