Nå blir det italiensk is og kaffe i Smedgata

Lyst på ekte italiensk is eller kaffe latté med Game of Thrones-mønster i høstmørket? Det kan den nye kaféen Italo by på når de åpner dørene fredag.

Publisert:
Francesco Falco har tatt med seg den hemmelige familieoppskriften på is fra Sør-Italia til Stavanger.

– Jeg pleier å si at kaffe er litt som livet. Den kan være søt og den kan være bitter, men det er når man finner balansen at den blir skikkelig god. En god espresso er en balansert espresso, sier Alessandro Palella, som er maestro barista og daglig leder ved den nye kaféen Italo.

– Stolte

Når Byas besøker kaféen er de i full gang med de siste forberedelsene. Fredag åpner de dørene for kaffetørste siddiser i Smedgata.

– Vi er kjempestolte over å kunne åpne vår kafé i disse lokalene. Det er en bygning med mye sjel. Nå er det opp til oss å fylle lokalet med lidenskap, sier Palella, som er over gjennomsnittet opptatt av kaffe.

Les også:

Bli med inn i den nye restauranten og baren i Stavanger sentrum
Alessandro Palella forteller til Byas at han hele livet har hatt en lidenskap for kaffe.

Lidenskap for kaffe

Interessen begynte som barn da han luktet aromaen fra morens kaffe hver morgen i hjemlandet Italia. Siden har han studert og jobbet med kaffe på flere områder. Det er første gang han åpner kafé.

– Ideen kom fra et møte mellom fire gode venner som alle har en lidenskap for italiensk kultur, men med forskjellig bakgrunn og kunnskap om mat og drikke. Sammen har vi utformet konseptet til Italo.

– Og hva er konseptet?

– Italo er et uformelt spisested med mat bygget på italienske tradisjoner. Vi skal ha lette italienske lunsjretter og desserter. Og så klart iskrem og kaffe.

Les også:

Restauranten ble startet på budsjett for to år siden, men har for lengst blitt lagt merke til
Kaffen Italo serverer skal importeres fra Sør-Italia.

Game of Thrones-kaffe

Isen skal de lage selv. Den er det Francesco Falco som står for.

– Francescos familie har lang tradisjon for å lage iskrem i Sør-Italia. Vi er heldige som har fått med han på laget, som kan ta med de hemmelige familieoppskriftene hit, sier Palella og smiler.

I tillegg til iskremekspert Falco skal Assunta Marino og Aaron Depalmas stå for matlagingen.

Selv skal Palella være barista, og han bidrar gjerne med fiffige mønster. Journalisten forespør Game of Thrones-mønster, og Palella tar utfordringen på strak arm. Resultatet blir en drage.

– Hvis folk vil ha Game of Throne-kaffe latté, skal de så klart få det.

Les også:

Bellies åpner i Pedersgata: – Utfordringen er å få gjestene hit, maten har jeg klokkertro påNy sportsbar flytter inn i Kongsgårdbakken i Stavanger sentrum
Ser du hva mønsteret i kaffe skal forestille?

En dose Italia

– Hvilke forventninger har dere?

– Jeg håper at de som kommer til Italo får en følelse av lidenskapen vi har for italiensk mat og kaffe. Hvis vi klarer å formidle den følelsen å gi gjestene våre en autentisk opplevelse er vi fornøyde, sier Palella og legger til:

– Vi vil gi gjestene våre en liten dose av Italia.

Har du fått med deg kåringen av #Byasbeste kafé? Sjekk ut linken under og stem på de ti nominerte:

Hvilken kafé er #byasbeste?
Publisert:

Hvilken av disse er #byasbeste kafé?

Dere har nominert deres favorittkafé, og dette er de ti mest populære!

Oppdatert: