Kine Natalie (25) pleier å bruke A4-ark, men så fikk hun en litt større oppgave

25-åringen vant en konkurranse. Premien var et lerret som var 16 meter høyt og 11 meter bredt.

Publisert:
Kine Natalie Austnes fra Stavanger går andre året på Kunstskolen i Rogaland. I fjor vant hun en konkurranse i regi av skolen og Rogaland Kunstsenter. Premien var veggen i bakgrunnen.

– Ja, det har vært litt av en jobb, sier Kine Natalie Austnes (25) og ler.

Fra november til januar sto hun ute og malte veggen på Nytorget i Stavanger. Noen ganger måtte hun male deler av kunstverket på nytt, det regner tross alt en del på Vestlandet.

– Det var kaldt, vått, surt og utfordrende, men samtidig har det vært spennende og lærerrikt, så da går det greit, sier 25-åringen fornøyd, mens hun kikker opp på veggen.

Følg Byas.no på Facebook!

Peace!

Austnes er inne i sitt andre år ved Kunstskolen i Rogaland. I samarbeid med Rogaland Kunstsenter ble det lyst ut en konkurranse i fjor, vinneren fikk i oppdrag å male veggen på Nytorget.

25-åringen fra Stavanger trakk det lengste strået og fikk ta fatt kunstprosjektet.

Fra fire retninger møtes forskjellige farger og danner et velkjent fredsmerke på midten av veggen.

– Da jeg var på befaring, snakket jeg en del om farger, blomster og hippiekultur. Fred og kjærlighet, det var derfor det ble som det ble, forklarer kunststudenten.

Lerretet er ganske mye større enn hva Austnes pleier å bruke. TIl vanlig maler hun på A4-ark, veggen på Nytorget er derimot 16 meter høy og 11 meter bred.

– Jeg har ikke tall på hvor mange arbeidstimer jeg har brukt, men fra november til januar sto jeg her nesten hver dag fra ni om morgenen til fem på ettermiddagen, forteller hun.

Hvor stort er kunstverket? Ganske stort! Nærmere bestemt 16 meter høyt og 11 meter bredt.

Får vise seg fram

Konkurransen Austnes vant, var en del av et kurs som gikk på kunstskolen. Her skulle de unge kunstnerne forberede seg på livet utenfor skolen.

– En stor arbeidsplass for kunstnere er det offentlige rom, i Stavanger har vi blant annet mye street art, sier daglig leder ved Rogaland Kunstsenter, Geir Haraldseth, om bakgrunnen for premien.

Dermed var det opp til studentene å overbevise Haraldseth og resten av juryen.

– Det er ikke for risky å gi unge kunststudenter et så stort oppdrag?

– Nei, det synes vi ikke. Det er så mange stemmer i det offentlige rom. Da er det kjekt at de unge kommer til og kan vise seg fram, sier Haraldseth.

Stort og stort

Selv om kunstverket har vært ferdig en stund, er det først på fredag at verket skal innvies og feires.

Da blir det grilling og musikk, Studio 17 skal åpne to nye utstillinger - også skal selvsagt hovedpersonen få lov til å signere det gigantiske kunstverket.

– Jeg er veldig glad i street art og dette har absolutt gitt mersmak. Jeg kan tenke meg å jobbe mer med slike prosjekter i framtiden, sier Austnes.

Det er ikke bare kunstverket som er stort, det er også stort for 25-åringen.

– Det er ikke alle som får oppleve noe slikt, så jeg er veldig glad for at jeg har fått muligheten til å gjøre dette, sier hun.

MER FRA BYAS:

Publisert:

Har du tenkt deg på en «Street Art Tour»? Da må du få med deg disse gatekunstverkene

Hvert år arrangeres Nuartfestivalen i Stavanger, og flere gatekunstnere kommer til byen for å dekorere vegger, trapper og alt mulig de kommer over.

Publisert: