Venter rekordmange søknader: - Søk nå og få et forsprang

Lånekassen forventer rekordmange søknader om lån og stipend før studiestart i høst.

Oppdatert:
  • Line Pevik
Alle som har bekreftet studieplass, kan søke allerede nå, anbefaler Lånekassen i en pressemelding.

Studenter som har fått bekreftet studieplass til høsten, kan søke allerede nå og dermed unngå høysesong, skriver Lånekassen i en pressemelding.

– Det er starten på en hektisk høysesong i Lånekassen, hvor målet er at flest mulig skal få penger til studiestart. De som allerede nå vet at de har studieplass til høsten, kan imidlertid få et forsprang. Alle som har bekreftet studieplass, kan søke allerede nå, sier kommunikasjonsdirektør Anette Bjerke i Lånekassen.

Rush fra 20. juli

Over 150 000 personer har i år søkt opptak til universiteter og høgskoler. Først 20. juli får de beskjed om de har kommet inn, bare noen uker før studiestart. Da kommer et rush av søknader om lån og stipend til Lånekassen som skal behandles på kort tid, ifølge pressemeldinga.

– Send inn en riktig og fullstendig søknad så snart du kan. Da kan du ta sommerferie vel vitende om at du har pengene til studiestart, sier Bjerke.

LES MER:

Fullt av kaniner på campus: – Håpløst å gjøre noe med det

Så mye kan du få

Studenter kan få 126.357 kroner i basislån studieåret 2021–2022. Inntil 40 prosent av dette lånet kan senere bli gjort om til stipend hvis du ikke bor sammen med foreldrene dine, har inntekt og formue under fastsatte beløpsgrenser og består utdanningen din.

I tillegg kan du ha rett til andre typer lån og stipend, for eksempel hvis du betaler skolepenger.

LES MER:

Sjekk søknadstallene: Over 2000 vil inn på nytt UiS-studium

Merk deg følgende:

  • Studenter i Norge får første utbetaling for neste studieår tidligst i august.
  • Før pengene kan utbetales, må du ha registrert deg for høstsemesteret og meldt deg opp til eksamen. Du må også ha signert avtalen om stipend og/eller lån.
Publisert:
Oppdatert:

Nå kommer studentenes strømstipend

Regjeringen har satt av i underkant av en halv milliard kroner som skal gå til strømstøtte til studentene. Nå kan studentene søke Lånekassen om strømstipendet.

Publisert: