Arrangerer mini-ølfestival i Fargegata: – Skal bli en tradisjon

Nå er det ikke mat, men drikke «Spis for 100»-Andreas ønsker å få folk til å smake på.

Publisert:
Andreas P. Berg i Kultur og Kos er ferdig med «Spis for 100» for i år og planlegger nå Julebryggspranget i Fargegata 31. oktober.

Mer konkret: Juleøl!

Andreas Berg er kjent som prosjektleder og arrangør av «Spis for 100», som gikk av stabelen intet mindre enn to ganger dette året.

Nå har han imidlertid - for en stund i alle fall - valgt å heller konsentrere seg om det man har i glasset.

– Det er veldig kjekt at responsen har vært så god. Med tanke på de begrensningene vi har, så synes jeg vi har solgt mange billetter, sier Berg, som kan røpe at omtrent halvparten av totalt 120 billetter til Julebryggspranget er solgt.

Korona-trygt

Blant annet kan er eneste mulighet å kjøpe fire billetter - verken mer eller mindre. Og det vil kun være to grupper av gangen på hvert utested, selvfølgelig med én meters mellomrom.

Konseptet går ut på at man smaker på juleøl fra ulike bryggerier. En ølguide forteller mer om de edle dråpene som blir servert, mens en togfører geleider deg korona-trygt fra sted til sted.

LES MER:

What’s Brewing snur: – Vi vil holde liv i tradisjonen

Og det heter ikke julebrygg-spranget uten grunn.

– Man får femten minutter på hvert utested, så er det videre til neste. Da er det rett inn, smake, snuse, gurgle og så av gårde, ler Berg.

Starten på en tradisjon

Dette er imidlertid ikke første gangen Fargegata inviterer på smaking av juleøl. Tidligere har utestedene i Øvre Holmegata hatt julebryggslipp, men på grunn av korona må det nå skje i mer kontrollerte former.

LES MER:

Utelivsbransjen er lettet og glad for at skjenkeforbud oppheves

– Julebryggslippet har vært veldig populært, men nå blir det mer en aktivitet hvor man samtidig kan lære litt. I tillegg kan vi styre det bedre, og ha mer kontroll på hvor mange som kommer inn, sier Berg og legger til:

– Det blir en kjekk liten ølfestival før julen ringes inn.

– Er det noe dere kommer til å gjøre mer av i framtiden?

– Det blir nok noe vi kommer til å gjenta hvert år. Det skal rett og slett bli en tradisjon!

Det er trolig ikke snø i Øvre Holmegata - aka «Fargegata» - 31. oktober, men julestemning skal det bli likevel.

Hvem er med?

Hvilke bryggerier som er med i år? Lista er ikke helt klar ennå, men så langt har i alle fall Lervig, Kinn og Nøgne Ø meldt ankomst.

Fem utesteder i Fargegata er allerede «signert»: Hanekam, Bøker og Børst, Finkel, Fri Bar og Cirkus.

LES MER:

Annerledes tenning av vinterlysene i Fargegata i år

Fargegata-general Tom Ur Kjørsvik forteller at utestedene jevnlig møtes for å finne ut hvordan de kan samarbeide.

– Vi er preget av korona og må være kreative når det gjelder hva vi faktisk kan gjøre av eventer. Julebryggspranget er et utfall av dette, som gjør at vi kan holde oss innenfor de rammene som er, sier Kjørsvik.

Publisert:

Ølfestivalen «What’s Brewing» i underskudd: – Godt øl er dyrt

Alle billettene ble solgt ut i fjor. Likevel gikk What’s Brewing nesten 700.000 kroner i underskudd, forteller festivalarrangørene.

Publisert: