Se Flesvigs hysteriske parodi på Anna Rasmussen-fødsel
Herman Flesvigs (24) parodier har tatt av i sosiale medier. På fem måneder har han fått nærmere 70.000 følgere.
– Først var jeg litt redd for å tråkke noen på tærne. Jeg spurte meg selv, er det jeg gjør for drøyt? Men så kom reaksjonene til de som ble parodiert og foreløpig er det bare positive tilbakemeldinger, forteller Herman Flesvig.
<article class="main-content"Han startet med en konto på bilde- og videokanalen Instagram med drøyt 600 følgere i mai. Så la studenten fra Westerdals i Oslo ut sin første Aksel Hennie-parodi. Da skjedde det noe.
– Folk begynte å tagge vennene sine i innleggene mine, og jeg fikk en kommentar fra Aksel Hennie selv om at han syntes det var gøy. Det er kjempemorsomt, og det viser at parodiene treffer.
Deretter dukket flere kjente fjes opp på kontoen til Flesvig, deriblant Søgne-blogger Anna Rasmussen, som får gjennomgå i hans siste video – med teksten «Gratulerer med enda et barn, Anna! Du er et råskinn!»
_**LES MER:
Søgne-blogger Anna Rasmussen har blitt mamma igjen
– Det er en unik mulighet til å kommunisere med publikum og teste ut nye karakterer. De som ser videosnuttene gir tilbakemeldinger på hva de liker eller ikke.
Flesvigs publikum øker med opp mot 1000 nye følgere i døgnet. Videoene lager han med hjelp av «Faceswap», en app der man kan bytte ansiktet med andre mennesker. Flesvig varierer mellom å parodiere kjente nordmenn og helt nye egne karakterer.
[sc name=»Facebook-teaser» ]
En døråpner
Å være sjef over egen produksjon i sosiale medier kan være et fortrinn for nye skuespillere og komikere, mener Aleksander Herresthal. Han er produsent og kreativ leder i produksjonsselskapet Seefood og representerer komikere som Lene Kongsvik Johansen og Espen Eckbo.
Men selv om man slår an på plattformer som YouTube og Instagram trenger det ikke bety at man har en fremtid på TV og i film.
– Vi følger med på hva som skjer i sosiale medier og hvem som treffer. Men det er ikke gitt at det som fungerer på Instagram kan overføres til TV-produksjon som vi driver med. Det er to helt forskjellige uttrykksformer.
Han påpeker at sosiale medier kan fungere som et supplement for komikerne selskapet jobber med og være en arena der skuespillere kan lage innhold og leke seg på egne premisser.
– Det er litt forskjellig hvor mye tid hver komiker bruker på dette. Men to som har mange følgere på Instagram og legger ut jevnlig materiale er Kevin Vågenes og Cecilie Steinmann Neess. Når man jobber med store planlagte produksjoner er det kult å ha en plattform der skuespillerne har kontroll over innholdet selv og bare har det gøy.
[sc name=»Relatert klikksak» ]
Daglige parodier
Videoene til Flesvig har blitt lagt merke til. Allerede før fullført utdanning kom han i kontakt med manager Laila Heide-Steen i Raggamuffin Casting & Management. Hun har fått forespørsler fra kommersielle aktører som er interessert i å lufte ideer og prosjekter med Flesvig, men studenten og hans manager har ikke dårlig tid.
– Etter de første Aksel Hennie-parodiene la vi en strategi ved bruken av sosiale medier. Målet er å legge ut daglige videoer med parodier eller karakterer Herman selv har skapt, sier Heide-Steen.
For øyeblikket nyter komikeren å være sjef over sine egne karakterer og har klare visjoner for fremtiden.
– Drømmen er å kunne leve av humor. Og en ting til. Å hoppe i fallskjerm med Aksel Hennie, ler Flesvig.
[sc name=»SVADA» ]
</article>
Finnes det et norsk ord for «influencer»?
Hva er egentlig en influencer for noe?