Slik kan du hjelpe noen andre i julen

Her er en oversikt over steder og arrangementer som trenger frivillige i juletiden.

Oppdatert:
Snart er det jul, men ikke alle gleder seg like mye. (illustrasjonsfoto)

Har du tips til flere steder i Stavanger og Sandnes som trenger frivillige til å gjøre julen litt hyggeligere for noen andre? Send oss en mail eller legg igjen informasjon i kommentarfeltet.

Det finnes både organisasjoner og enkeltpersoner som gjerne vil bidra til å glede andre i julen. Vil du hjelpe? Her en liste over noen av dem som trenger frivillige:

Aktiv jul

120 gjester er invitert til en aktiv julefeiring i Sørmarka Arena på julaften. Kjæresteparet Didrik Hovind og Turid Espevik står bak ideen om om å låne idrettsanlegget og lage en stor julefest for familier som sliter.

Paret har egentlig fått nok henvendelser fra folk som vil bidra som frivillige i løpet av kvelden.

– Men de som kjenner at de har lyst til å bidra på en eller annen måte, må gjerne gjøre det. Vi har for eksempel fått inn julegaver til alle, men om folk kunne fått to julegaver, hadde jo det vært fantastisk, sier Espevik til Byas.

I tillegg trengs det muligens sjåfører som kan kjøre og hente gjestene.

Interesserte kan ta kontakt via Facebook.

 Didrik Hovind og Turid Espevik står bak ideen om om å låne Sørmarka Arena og lage en stor julefest for familier som sliter.

BådeOg

Kafeen BådeOg i Sandnes har ikke et spesielt julearrangement, men hele året har de konseptet «ta en, betal for to». Helt motsatt av vanlige tilbud, altså.

Poenget er at du kan kjøpe et ekstra måltid eller en ekstra kaffe i tillegg til det du handler selv, slik at noen andre som trenger det får mulighet til å kjøpe mat eller drikke til en overkommelig pris.

Det viser du ved å ta en lodden kule fra disken og legge den ved bestillingen din. Kulen kan du også gi i julegave til andre for å vise at du har gitt et måltid til noen som trenger det.

Kanskje den kuleste julekulen av alle?

BådeOg ligger i Oalsgata i Sandnes.

Frelsesarmeen

Du har nok sett julegrytene til Frelsesarmeen? I juletiden kan du gi både gaver og penger til Frelsesarmeen. De blir så gitt videre til noen som trenger det.

Gi en jul

For tre år siden skrev Byas om Elisabeth, som hjalp 28 småbarnsfamilier med julefeiringen.

Det gjør hun også i år.

Gjennom barnevern- og sosialtjenesten har Elisabeth fått hjelp til å finne frem til dem som trenger en håndsrekning i julen.

  Elisabeth Ohlgren Tidemann  startet opp prosjektet Gi en jul i Stavanger.

Som giver skal man lage en juleeske til familien man får utdelt. Den skal minimum inneholde en julemiddag og gaver til alle i familien, og hvis man vil kan man også legge oppi litt julegodter, julepynt og noe til julefrokosten.

Fra i fjor kan man også gi til familier i Sola, og nytt i år er at man også kan bidra i Sandnes.

Mer info er på nettsiden til Gi en jul.

Hjelp oss å hjelpe Rogaland

Organisasjonen har lister over familier som gjerne trenger litt ekstra hjelp i julen, med oversikt over hva man kan bidra med på Facebook.

I tillegg har de satt ut handlevogner i en hel haug av butikker i distriktet, hvor man for eksempel kan legge pinnekjøtt, julesnop, julebrus, juice, saft, ingredienser til å baking, boksmat og andre tørrvarer.

Boys of Christmas er klare med årets låt

Kirkens bymisjon

Bymisjonen inviterer de som vil til julaftenfeiring på Clarion Hotell i Stavanger fra kl. 18–22. Der kan frivillige være med og bidra til at andre får en hyggelig julaften, med riskrem, pinnekjøtt og gang rundt juletreet. I fjor kom det rundt 300 gjester.

– Det blir som når man lager selskap hjemme, at man passer på at folk har det fint og at alle har noen å snakke med, sier virksomhetsleder Maggi Hatløy i Kirkens bymisjon.

I tillegg kan man også bidra med hjemmestrikkede ting, da særlig til voksne.

– Mange har lyst til å gi en gave. Da er luer, skjerf og votter fint, sier hun.

Fikk du med deg da Kirkens bymisjon delte ut skjerf en høstmorgen?

Kirkens bymisjon har delt ut skjerf før, og ønsker seg gjerne flere hjemmestrikkede skjerf til å dele ut i julen.

Røde Kors

8. desember skal Røde Kors i Stavanger ha julefest for barn. Da trengs det frivillige til å sørge for hyggelig stemning og kjøkkentjeneste.

27. desember serveres det romjulsmiddag til ensomme. Også der kan frivillige bidra.

Varmestuens venner

Som mange juler før, vil også Varmestuens venner feire jul med sine gjester. Både julaften og første og andre juledag er frivillige med og serverer mat og hjelper til på andre måter.

Les også:

Garantert julestemning! Sjekk ut hvem som gjemte seg i parkeringshuset på ValbergetDisse julekalenderne vises på TV i årHer er årets lokale juleøl og julebrus
Publisert:
Oppdatert:

Kirkens Bymisjon delte ut oransje skjerf i morgentimene

16. oktober er Stavanger sentrum oransje. – Vi skal dekorere hele byen, sier strikkedugnadansvarlig, Karen Wolden.

Oppdatert: