Erica (20) bare må fange pokémons. Alle sammen

Jaktsesongen er i gang i Stavanger. I løpet av en halvtime fanget Erica Hardi ti pokémons på Torget.

Oppdatert:
  • Ivar Vasstveit/Kaisa Dahl
Erica Hardi (20) er hektet på Pokemon Go. Hun fanger pokemons over hele Stavanger.

Vi er midt i juli. Skoleferien er for lengst i gang, og det klassiske, grå sommerværet har inntatt Stavanger. Ikke helt optimalt kanskje, men da er det jammen godt at jaktsesongen er i gang.

– Oi! Nå er det en pokémons her! Skal jeg prøve å fange den?

I løpet av en den siste halvtimen har 20 år gamle Erica Hardi fra Stavanger startet dagen med å fange ti monstre før lunsj.

Helt på egenhånd. Midt på Torget. Nå er hun i ferd med å fange enda ett.

– Nei, den stakk av! Den var bare level 78 så det burde egentlig ikke skjedd, men det er ikke så farlig. Og nå er det uansett en ny her!

Følg Byas.no på Facebook!

Egentlig ikke i Norge ennå

Erica er en av veldig, veldig mange som har lastet ned mobilspillet «Pokémon Go» siden spillet ble sluppet i forrige uke i USA, Australia og New Zealand.

Egentlig er ikke spillet tilgjengelig i Norge ennå, men via et par snarveier og noen triks i ludo får en enkelt tilgang selv om en er norsk.

Oi! Nå er det en pokémon her! Skal jeg prøve å fange den?

Erica er langt i fra alene om å ha fått tilgang i Stavanger. Interessen for Pokémon Go er gedigen. Ifølge Dagbladet er spillet faktisk blitt mer populært en sjekkeapper som Tinder.

– Ganske enkelt går spillet ut på at du må finne pokéstops i kartet. Det kan være på bussen, hjemme - hvor som helst egentlig. Der planter du en modul. Den lokker til seg pokémons, som du så kan fange, forklarer Erica.

Henger du ikke med? Fortvil ikke, det er kanskje ikke så rart.

LES MER:

* – Vi vil senke terskelen for jenter til å delta i konkurranser

Trener sine egne pokémons

Kort fortalt er Pokémons Go et mobilspill hvor man bruker kameraet på telefonen til å se etter pokemons - en haug med fanatasidyr - i omgivelsene rundt deg.

Plasseringsbaserte algoritmer i spillet brukes til å plassere pokemon-figurene på forskjellige steder på kartet.

Målet er å fange, trene og utvikle de.

Fortsatt vanskelig å forstå? Vel, Pokémon er en av tidenes mest suksessfulle spillserier, med millioner av spillere verden over. I tillegg til spill finnes Pokemon også som samlekort, TV-serier, tegneseriebøker og alt annet du kan tenke deg.

LES MER:

* Nå er Tasta nye skatepark åpen

Diskuterer på Facebook

– Pokémon har vel egentlig vært mest for barn tidligere, men med dette spillet har Pokémon blitt veldig interessant for oss litt eldre også. Alle som har spilt Pokémon som barn har drømt om å bli poke-trener, sier Erica, og legger til at aktiviteten er høy i egne Facebook-grupper hvor det diskuteres og tipses heftig om nye jaktområder i Stavanger.

– Ja, det er veldig sosialt. De fleste vennene mine er med, fortsetter hun, før en ny pokémon-jeger plutselig dukker opp ut av ingenting med mobilen i hånda.

Monster på Torget!

Alle som har spilt Pokémon som barn har drømt om å bli poke-trener.

Det er 16 år gamle Erlend Fagerbakke, også han fra Stavanger, som har oppdaget Ericas modul.

Ble det nye monstre på han også? Oh yes!

– Og det som er ekstra fint med dette spillet er det oppmuntrer til aktivitet og frisk luft. Det spøkes mye på nettet om at Michelle Obama har forsøkt i 10 år å få barn og unge til å bevege seg, uten å klare det. Pokémon Go har klart det på bare noen få dager.

LES MER:

* Freddie (25) er litt over gjennomsnittet glad i Nintendo

16 år gamle Erlend Fagerbakke har oppdaget Ericas pokémon-felt, og hjelper henne å fange monstre. De to har aldri møtt hverandre før.
Publisert:
Oppdatert:

Slik har Pokémon Go endret bybildet i Stavanger og Sandnes

Alle veier går alle med hodet ned i telefonen på jakt etter pokémons.

Publisert: