Aktuelt

Ny restaurant i Stavanger Øst skal satse på det italienske

Basil & Co nærmer seg åpning.

Publisert:
  • Sindre Andersen
Med under en måned igjen til åpning går arbeidet som det skal. - Vi ligger i god rute, og det er egentlig bare smågreier som gjenstår, sier Christensen.

Det gror godt i Stavanger Øst for tiden.

LES MER:

Sist Byas tok turen innom det sjarmerende hjørnet av byen, var det for å møte far og datter bak KaffeKanna.

Denne gang tok vi turen til nabolokalet! Der kommer det nå nemlig enda en nyåpning i Basil & Co!

Følg Byas.no på Facebook!

«Ferskt. Enkelt. Nydelig»

Dette er slagordet bak Basil & Co, og det er disse tre ordene som ligger til grunn for konseptet til den nye restauranten

– Det å kose seg for en rimelig penge i Stavanger er ikke så enkelt, ettersom utvalget i den prisklassen er begrenset. Målet vårt er å lage kvalitetsmat til en pris du ikke finner ellers i byen, sier Magne Christensen som er daglig leder for Basil & Co.

Christensen har tidligere erfaring fra blant annet Gastronomisk Institutt, men skal nå ha ansvaret for den nyeste restauranten i Stavanger Øst.

Med Basil & Co har vi muligheten til å sette en ny standard for mat til en rimelig pris i Stavanger

– Jeg har jobbet mye med italiensk mat, og Basil & Co vil bli en restaurant som er kreativt insipirert av det itailienske, sier Christensen.

Foruten hjemmelaget pizza og pasta, vil det også være utvalg av deli-varer, vin og drikke, samt flere andre kreative retter fra Basil & Co.

– Her skal gjestene ønskes velkommen til fersk, enkel og nydelig mat i en folkelig og inkluderende atmosfære, sier Christensen.

Følg Byas.no på Facebook!

Vil bidra

Selv om det blir bra med konkurranse om kundene i Stavanger Øst, er ikke Christensen bekymret.

Det er nettopp utviklingen av østre bydel folket bak Basil & Co vil ta del i.

– Konkurransen er med på å utvikle bydelen til noe eget og unikt, og jeg tror Stavanger Øst er klar for et tilbud som oss, sier Christensen.

Vi lever i en tid der det er blitt viktig å tenke over hva man spiser og hvor det kommer fra

LES MER:

* Stavanger-kokk med sterk pallplassering i sushi-VM

Magne Christensen har tidligere erfaring som kjøkkensjef på Gastronomisk Institutt. Nå får han ansvaret for Basil & Co, det nyeste tilskuddet i Stavanger Øst!

God samvittighet

Det er ikke bare god mat som engasjerer Christensen. Han er også opptatt av at maten kommer fra forsvarlige kilder.

– Vi lever i en tid der det er blitt viktig å tenke over hva man spiser og hvor det kommer fra, sier Christensen.

Derfor blir så mange av produktene som mulig på Basil & Co av den organiske sorten.

– De som spiser her skal kunne gå hjem med god samvittighet. Vi gjør så godt vi kan med å sørge for at mest mulig av det vi bruker til maten er organisk og forsvarlig produsert.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

- Det begynte med en Facebook-gruppe og 3000 likes. Nå fyller Tappetårnet fem år

LES MER:

- – Grensen går ved nakenhet og crocs med hvite sokker, ellers skal det være rom for det meste

LES MER:

- - Jeg vil hjelpe folk å velge god og enkel mat som kan spises med god samvittighet

Følg Byas.no på Facebook!

Publisert:
  1. Stavanger
  2. Restaurant

Snart åpner Garcia i Østre bydel

Åpningsdatoen til den nye restauranten på Storhaug er satt til onsdag 8. august.

Oppdatert:

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Her får du billig og bra mat i Stavanger
    4 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    Disse to tar over restaurantlokalene i Stavanger øst
    4 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT
    Her får du billig og bra mat i Stavanger
    5 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    Ny tapas-restau­rant åpnet i Markens
    2 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT
    Hotel Atlantics nye restaurant: – Her kan du fint gå i joggedress
    4 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    Først gjenoppstod Rio på Lund, deretter på Hånes. Snart åpner enda en filial
    5 ÅR SIDEN