Ny restaurant i Stavanger Øst skal satse på det italienske
Basil & Co nærmer seg åpning.
Det gror godt i Stavanger Øst for tiden.
Sist Byas tok turen innom det sjarmerende hjørnet av byen, var det for å møte far og datter bak KaffeKanna.
Denne gang tok vi turen til nabolokalet! Der kommer det nå nemlig enda en nyåpning i Basil & Co!
«Ferskt. Enkelt. Nydelig»
Dette er slagordet bak Basil & Co, og det er disse tre ordene som ligger til grunn for konseptet til den nye restauranten
– Det å kose seg for en rimelig penge i Stavanger er ikke så enkelt, ettersom utvalget i den prisklassen er begrenset. Målet vårt er å lage kvalitetsmat til en pris du ikke finner ellers i byen, sier Magne Christensen som er daglig leder for Basil & Co.
Christensen har tidligere erfaring fra blant annet Gastronomisk Institutt, men skal nå ha ansvaret for den nyeste restauranten i Stavanger Øst.
Med Basil & Co har vi muligheten til å sette en ny standard for mat til en rimelig pris i Stavanger
– Jeg har jobbet mye med italiensk mat, og Basil & Co vil bli en restaurant som er kreativt insipirert av det itailienske, sier Christensen.
Foruten hjemmelaget pizza og pasta, vil det også være utvalg av deli-varer, vin og drikke, samt flere andre kreative retter fra Basil & Co.
– Her skal gjestene ønskes velkommen til fersk, enkel og nydelig mat i en folkelig og inkluderende atmosfære, sier Christensen.
Vil bidra
Selv om det blir bra med konkurranse om kundene i Stavanger Øst, er ikke Christensen bekymret.
Det er nettopp utviklingen av østre bydel folket bak Basil & Co vil ta del i.
– Konkurransen er med på å utvikle bydelen til noe eget og unikt, og jeg tror Stavanger Øst er klar for et tilbud som oss, sier Christensen.
Vi lever i en tid der det er blitt viktig å tenke over hva man spiser og hvor det kommer fra
* Stavanger-kokk med sterk pallplassering i sushi-VM
God samvittighet
Det er ikke bare god mat som engasjerer Christensen. Han er også opptatt av at maten kommer fra forsvarlige kilder.
– Vi lever i en tid der det er blitt viktig å tenke over hva man spiser og hvor det kommer fra, sier Christensen.
Derfor blir så mange av produktene som mulig på Basil & Co av den organiske sorten.
– De som spiser her skal kunne gå hjem med god samvittighet. Vi gjør så godt vi kan med å sørge for at mest mulig av det vi bruker til maten er organisk og forsvarlig produsert.
Mer fra Byas.no:
- Det begynte med en Facebook-gruppe og 3000 likes. Nå fyller Tappetårnet fem år
- – Grensen går ved nakenhet og crocs med hvite sokker, ellers skal det være rom for det meste
- - Jeg vil hjelpe folk å velge god og enkel mat som kan spises med god samvittighet
Snart åpner Garcia i Østre bydel
Åpningsdatoen til den nye restauranten på Storhaug er satt til onsdag 8. august.
Relaterte artikler
- AKTUELTHer får du billig og bra mat i Stavanger6 ÅR SIDEN
- AKTUELTDisse to tar over restaurantlokalene i Stavanger øst5 ÅR SIDEN
- AKTUELTHer får du billig og bra mat i Stavanger7 ÅR SIDEN
- AKTUELTNy tapas-restaurant åpnet i Markens4 ÅR SIDEN
- AKTUELTÅpner nytt sted i Stavanger Øst: – Som den beste hagefesten du har vært på1 ÅR SIDEN
- AKTUELTHotel Atlantics nye restaurant: – Her kan du fint gå i joggedress5 ÅR SIDEN