Disse to kan gå på visning for deg - helt gratis

Er du student på boligjakt? Da kan Boligassistenten i Stavanger være til god hjelp.

Oppdatert:
Andreas Mossige (20) og Lizelle Haugland (23) hjelper nye studenter i byen med å få seg et sted å bo.

Det er fortsatt to uker igjen med sommerferie før studietilværelsen begynner.

Likevel, det er en del som skal ordnes innen den tid. Et sted å bo er kanskje greit å ha?

Dersom du ennå ikke har funnet drømmehybelen, og absolutt ikke hadde tenkt deg til Nord-Jæren før i midten av august, er det heldigvis noen som kan hjelpe deg med å finne tak over hodet.

– Vi går på visning for studenter som ikke har anledning til å gå på visning selv, både i Stavanger- og Sandnes-regionen, sier Andreas Mossige (20) i Boligassistenten.

Følg Byas.no på Instagram!

Vil hjelpe

Ideen er enkel: Du kjenner ikke byen, men har noen preferanser om hvor du vil bo, enten det er sentrumsnært eller i nærheten av universitetsområdet.

LES OGSÅ:

Så er det Mossige og Lizelle Hauglands (23) oppgave å finne et sted som kan passe for deg. Tjenesten er gratis.

– Vi merker at noen begynner å bli litt stressa over at de ikke har fått seg bolig ennå. Det blir nok noen visninger i løpet av uka, sier Mossige.

Det hele begynte som et prøveprosjekt tilbake i 2013. I år er det sjette året på rad Velferdstinget i Stavanger hyrer inn to boligassistenter til å bistå framtidige stavangerstudenter.

– Det kan være en utfordring å finne seg en plass å bo på et helt nytt sted. Vi ønsker å hjelpe de som ikke kan komme til Stavanger før studiestart, sier leder av Velferdstinget, Anne Marie Lund.

Derfor ser hun selv på tilbudet som en nyttig tjeneste, noe erfaringene også viser. Her er det studentene som kommer med kravene, så er det boligassistentene som må levere.

Studentbolig, sokkelleilighet, kollektiv med tre, fire eller fem andre? Hva om bildene ikke stemmer overens med annonsen? Boligassistentene hjelper deg gjerne et stykke på vei.

Alt fra bolig til klær

Framtidige studenter kan ta kontakt med Mossige og Haugland via Facebook, Instagram eller e-post.

Duoen er også en rådgivningstjeneste. Trenger du ikke en plass å bo, men likevel brenner inne med noen spørsmål knyttet til bolig, rettigheter, lover, regler og leiekontrakter, så er det bare å spørre.

Lurer du på noe annet... så kan du spørre likevel.

– Det var blant annet en utenlandsk student som lurte på hva slags klær han burde ta med seg til Stavanger, humrer Mossige.

OBS: Boligassistentene bistår studenter fram til 12. august.

Publisert:
Oppdatert:

Stavanger-studenter først til å teste ut vennespleis-appen «Hei»

Hva med en app som hjelper deg å finne venner og ting å gjøre i studentbyen Stavanger? Det er nettopp det Heime Proptech nå utvikler sammen med Velferdstinget i Stavanger og studentorganisasjonen BISO.

Oppdatert: