Sint og forbanna feminist på karrieredagen

Både private og offentlige hadde møtt opp for å ha stand og prate med studentene. Et av trekkplastrene var SKAM-skuespiller Ulrikke Falch, som måtte svare på kritikk fra publikum.

Publisert:
  • Haakon Dueland
Ulrikke Falch holdt foredrag for full sal under Karrieredagen torsdaf.

KRISTIANSAND: Over 40 bedrifter og næringer fra både det private og offentlige hadde torsdag tatt turen til vrimlehallen på UiA for å møte studentene for å snakke om jobb og karriere torsdag.

Det var stort show over åpningen med Thomas og Harald på scenen, hvor blant annet Terje Formoe og Geir Ove Pedersen, bedre kjent som Geeohsnap, holdt foredrag for en fullsatt sal.

Det var vrimlende liv i vrimlehallen under hele Karrieredagen

Måtte svare på kritikk

Ulrikke Falch holdt foredrag for studentene. Her leste hun blant annet utdrag fra boka sin, pratet om feminisme, likestilling, kjønnsroller, fordommer og erfaringer fra sitt eget liv.

– Jeg er en sint og forbanna feminist! Sa Falch på scenen.

Foredraget «Sinne som motivasjon» varte ikke mer enn om lag 20 minutter før Falch rundet av og lot publikum stille henne spørsmål. Publikum sparte ikke på kruttet.

Falch måtte blant annet svare på mange spørsmål om kjæresten, og publikum var synlig irritert på SKAM-skuespillerens valg av partner. Henrik Elvejord Borg, eller blodprinsen som han omtales som, er kjent fra Ex on the beach.

– Jeg er bare så jævla forelsket! Svarte Falch, men sa at hun ikke syntes noe om kjærestens oppførsel ellers.

Ulrikke Falch snakket om flere av sine hjertesaker under foredraget.

Håpet på å inspirere

Til KRSBY forteller Falch at hun slettes ikke hadde forventet så mye snakk kjæresten Henrik, men at hun heller forventet å bli utfordret på tematikken hun pratet om.

– Jeg var ikke forberedt på at så mange kom til å spørre om Henrik. Jeg trodde flere kom til å konfrontere meg på for eksempel likestilling, forteller Falch.

Hun understreker også at hun ikke har noen særlig kompetanse som legitimerer henne som taler under en karrieredag, men håper hennes tale- og inspirasjonsevne kunne bidra til å inspirere studentene.

Salen fyltes raskt opp før Ulrikke Falch skulle på scenen

Godt mottatt

På tross av kjærestekritikk, ble Falch for det aller meste godt mottatt av dem som var til stede.

– Jeg synes foredraget hennes var veldig innholdsrikt. Hun satte ting i perspektiv og fikk meg til å åpne øynene mer for kvinners plass i samfunnet, forteller Pauline Steinskog, som var blant publikum.

Hun synes det var flott av universitetet å velge Falch som taler på karrieredagen, på tross av manglende kompetanse for øvrig.

– Ulrikke er et bevis på at det å gå sine egne veier og tørre å by på seg selv er viktig for å lykkes, det synes jeg er veldig relevant for karrieredagen, forteller Steinskog.

Over alle forventninger

Arrangøren for karrieredagen smiler bredt over hvordan dagen har gått.

Fra åpningsseremonien og utover dagen vrimlet det med nysgjerrige studenter.

Arrangøren måtte til og med lukke dørene for enkelte under åpningsshowet fordi det ikke var flere plasser.

– Det har gått over all forventning! Forteller Jakob Mæland, leder for karrieredagen campus Kristiansand.

Ifølge markedsføringsansvarlig Eline Smørholm Utheim, var også bedriftene fornøyde med opplegget.

– Vi har fått mange tilbakemeldinger fra bedriftene at det har vært bra, forteller hun.

– Foredragene har også vært kjempegode, fortsetter hun, og stiller seg bak Mæland og sier det har gått over all forventning.

Jakob Mæland er svært fornøyd med dagen
Publisert:

Derfor digger «SKAM»-Lisa sin nye hovedrolle: – Måtte omstille meg for å få en tøff «attitude»

Å gå rett fra «SKAM» til å spille hovedrollen i Nordens første dansefilm «Battle» var en krevende prosess for skuespiller Lisa Teige.

Publisert: