Byens blideste thaisørlending flytter på seg

På tre år har Kenneth og Khonghka Wongkham hatt tre svinn. Den ene var politiet. Nå har Original Thai flyttet på seg - til nabohuset.

Publisert:
FLYTTING: Ekteparet Kenneth og Khongkha Wongkham har flyttet restauranten sin - 50 meter.

\- Du vet. Location, location, location, sier Kenneth Wongkham (53), slår ut med armene, kikker gjennom vinduet og ut i Pedersgata, før han smiler bredt.

Vi har nettopp spurt hvorfor han og kona Khongkha (som han har fått etternavnet fra) har flyttet thairestauranten Original Thai Food, som de har drevet i tre år, ut fra de gamle lokalene like ved og inn i flunkende nye, bare 50 meter ned Pedersgata retning Martiniuqe.

I løpet av tre år har vi hatt tre svinn. Den ene gangen var det politiet.

Svaret er enkelt for 53-åringen. Fordelene er mange.

\- I disse lokalene får kundene utsikt, fortauet utenfor er bredere og restauranten blir i det hele tatt mer tilgjengelig. Folk har gått forbi oss i flere år uten å vite at vi finnes, men nå skjer ikke det lengre. I tillegg kan vi ha flere spisende gjester inne, og kjøkkenet er større. I stedet for at kona mi står alene og lager mat, har vi fått med oss ei ekstra kokke, og så har vi fått en ekstra matstasjon. Dette blir bra.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Hos Egget er stilen casual, maten Formel 1

BLID: Har du vært innom Original Thai Food har du sannsynligvis møtt en voldsomt jovial type bak kassen. Det er innehaver Kenneth Wongkham.

Tre svinn på tre år

Nyåpningen av thairestauranten, som i løpet av bare et par år har blitt en aldri så liten favoritt i Stavanger, var under Musikkfest. Det førte ifølge Kenneth til ny rekord. Pågangen er stor.

**LES OGSÅ:

LES MER:

På hengende håret for Hanekam

- Men før vi spør om noe annet. Mange snakker om «thairestauranten med han blide sørlendingen». Hvorfor er du så blid?!

\- Folkene i Stavanger har bare vært gode mot oss. I løpet av tre år har vi hatt tre svinn. Den ene gangen var det politiet. De bestilte, men hentet ikke. Like etter ringte de meg, beklaget og fortalte at de plutselig måtte på utrykning. Så den er grei.

Nummer 37. Kylling i rød karri. Absolutt. 100 prosent. Hele året!

- Og andre gang?

\- Igjen var det noen som hadde bestilt, men ikke dukket opp. Litt senere kom de og beklaget seg noe voldsomt. Det viste seg at de hadde gått til feil thairestaurant, og spist der i stedet.

- Og tredje?

\- Da var det to polakker som stakk fra regningen sin mens jeg var på do. Siden..

- ... har du ikke vært på do?

\- Nei, nei. Siden har jeg begynt å ta betalt før jeg gir i fra meg maten. Ha, ha!

**LES OGSÅ:

LES MER:

Omaka-what?! Sabi med nytt luksuskonsept

Kylling i rød karri hele året

Arbeidsfordelingen hos Original Thai Food er enkel og grei. Ektemann Kenneth tar i mot bestillinger og står for småpraten med kundene, mens kona Khongka står for maten. Autentisk thai, slik hun har laget siden hun var liten.

- Hvilken selger dere mest?

\- Nummer 37. Kylling i rød karri. Absolutt. 100 prosent. Hele året!

\- Ja, 37 er god. Det er den jeg har gått over til, er det ikke?

Stemmen tilhører stamkunde Espen Hamre, som har svingt innom for å få seg noe å spise.

Personlig liker jeg ikke curry.

\- Han har snakket så mye om nye lokaler og bedre bekvemmelighet, så nå er jeg spent på den nye restauranten, sier Hamre, som har kontor like nedi gata.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Michelle (24) drømte om å starte kafé

\- Vi har vært her mye, både sønnen min, kona mi og meg. Det er blitt et kjempefint miljø her i gata, med mange gode spisealternativer, fortsetter han.

Så. Et aldri så lite sjokk.

\- Personlig liker jeg ikke curry, sier Kenneth.

- Å?

\- Jo, jeg liker det. Men jeg er mer en kjøttkakemann. Østersaus er bra. Ja, mørke sauser, det er meg.

OFTE INNOM: Psykolog Espen Hamre svinger ofte innom Original Thai. - Både jeg, sønnen min og kona mi spiser her, sier han.

Bor i andre etasje

De nye restaurantlokalene er leide, men oppussingen har ekteparet stått for selv. Forhåpentligvis blir det kjøp på sikt. Veien fra tanke til realitet var 1,5 år lang, og mye penger er investert. Ingenting er lånt.

Jeg kom til Stavanger som klokkedykker for 20 år siden.

\- I tillegg bor vi i annenetasjen. Så veien både til og hjem fra jobb er grei, sier Kenneth.

- Når vi først er i gang. Hva gjorde du før thaimat?

\- Jeg skulle egentlig bare være her noen måneder, faktisk. Jeg kom til Stavanger som klokkedykker for 20 år siden.

- Å? Hvor dypt har du vært?

\- 98 meter! Men det er ingenting i forhold til de store gutta. Siden ble lungekapasiteten for dårlig, og jeg kunne ikke dykke lengre. Så ble jeg bussjåfør. Veldig bra. Før vi altså begynte med dette.

- Og hvordan går det?

\- Strålende! Ja, maten forsvinner i hvert fall!

**LES OGSÅ:

LES MER:

Blir Jan-Erik (25) fra Tango landets beste kokk?

Publisert:

Tre bra steder for veggismat i Stavanger

Ja, det finnes steder hvor du får tak i god vegetarmat her i byen!

Publisert: