Starter egen foodtruck - med hjelp fra UiA

Alexander og Tone Helen LaPierre satser for fullt på «Taco Santo», deres egen taco-foodtruck.

Publisert:
Alexander LaPierre kommer fra Canada, og vil gi nordmenn meksikansk streetfood.

– Min kone er butikkslakter, og vi har lenge hatt en felles drøm om å kunne starte vår egen restaurant. Etter en tur i USA og Mexico ble vi veldig inspirert av maten og løsningen med foodtrucks, så da begynte vi å planlegge, sier Alexander.

LES MER:

Lite minner om traust fredagstaco hos Papito Taco & Tequila

Han studerer økonomi på UiA, og har fått hjelp av UiA Nyskapning for å utvikle konseptet videre.

Festivaler

– Vi er kjempestolte av å kunne bidra til mer internasjonal mat på Sørlandet. Foodtrucks finnes i flere store byer i Norge, og det skal bli kult å få det hit også, sier Kristina Walker-Nordlöf, som er prosjektleder for UiA Nyskapning.

Taco Santo vil gi foodtruck-tilbud til Sørlandet.

Selve foodtrucken er på vei til Norge i skrivende stund, og planen er å være tilstede ved flere festivaler i sommer, som Skral i Grimstad og Indietown i Arendal.

Studentveieler Alf Morten Tveiten (t.v.), prosjektleder for UiA Nyskapning Kristina Walker-Nordlöf, Alexander LaPierre og Maiken Græsli, konsulent.
LES MER:

Ny restaurant gir Papito og Amigos meksikansk konkurranse

Samler inn penger

– Nå jobber vi med crowdfunding gjennom Funde.no, for å få penger til grunnleie hos festivaler og aggregat. Målet er å samle inn 50.000 kroner, og et aggregat vil gi oss muligheten til å reise mer rundt, sier Alexander.

Fra deres foodtruck skal det serveres taco, burrito, churros og annen meksikansk mat.

– Vi er veldig inspirerte av Chipotle i USA. Ingrediensene våre er lokalt produsert, og kjøttet kommer fra Jens Eide, så det blir lokale råvarer og internasjonale oppskrifter. Det er godt mulig at vi vil ha flere foodtrucks etter hvert, og vi har en ambisjon om å få til et eget, permanent kjøkken også, sier Alexander.

Publisert:

Her skal studentgründere skape nye arbeidsplasser

Mentorhjelp, sparring og tak over hodet. Det er noe av det gründere tilknyttet Universitetet i Agder (UiA) får hjelp til etter at en splitter ny inkubator åpnet mandag kveld.

Publisert: