Starter egen foodtruck - med hjelp fra UiA
Alexander og Tone Helen LaPierre satser for fullt på «Taco Santo», deres egen taco-foodtruck.
– Min kone er butikkslakter, og vi har lenge hatt en felles drøm om å kunne starte vår egen restaurant. Etter en tur i USA og Mexico ble vi veldig inspirert av maten og løsningen med foodtrucks, så da begynte vi å planlegge, sier Alexander.
Lite minner om traust fredagstaco hos Papito Taco & Tequila
Han studerer økonomi på UiA, og har fått hjelp av UiA Nyskapning for å utvikle konseptet videre.
Festivaler
– Vi er kjempestolte av å kunne bidra til mer internasjonal mat på Sørlandet. Foodtrucks finnes i flere store byer i Norge, og det skal bli kult å få det hit også, sier Kristina Walker-Nordlöf, som er prosjektleder for UiA Nyskapning.
Selve foodtrucken er på vei til Norge i skrivende stund, og planen er å være tilstede ved flere festivaler i sommer, som Skral i Grimstad og Indietown i Arendal.
Ny restaurant gir Papito og Amigos meksikansk konkurranse
Samler inn penger
– Nå jobber vi med crowdfunding gjennom Funde.no, for å få penger til grunnleie hos festivaler og aggregat. Målet er å samle inn 50.000 kroner, og et aggregat vil gi oss muligheten til å reise mer rundt, sier Alexander.
Fra deres foodtruck skal det serveres taco, burrito, churros og annen meksikansk mat.
– Vi er veldig inspirerte av Chipotle i USA. Ingrediensene våre er lokalt produsert, og kjøttet kommer fra Jens Eide, så det blir lokale råvarer og internasjonale oppskrifter. Det er godt mulig at vi vil ha flere foodtrucks etter hvert, og vi har en ambisjon om å få til et eget, permanent kjøkken også, sier Alexander.
Her skal studentgründere skape nye arbeidsplasser
Mentorhjelp, sparring og tak over hodet. Det er noe av det gründere tilknyttet Universitetet i Agder (UiA) får hjelp til etter at en splitter ny inkubator åpnet mandag kveld.
Relaterte artikler
- AKTUELTAnine er bare 21 år, men driver allerede sitt eget motemagasin4 ÅR SIDEN
- LIVSSTILSørlandsk gründer: – Det er ikke farlig å feile6 ÅR SIDEN
- AKTUELTFestival + tatoveringer = sant6 ÅR SIDEN
- AKTUELTHer er de nominerte til #byasbeste takeaway!4 ÅR SIDEN
- AKTUELTNei, du skal ikke ha rømme på tacoen. Det vet Patricia alt om2 ÅR SIDEN
- AKTUELTMax og Max har startet sushi-foodtruck i Stavanger: – Vi har satset alt!6 ÅR SIDEN