Markerer starten på Krafttak mot kreft med gatefestival i Fargegata

Årets Krafttak mot kreft aksjon åpnes av lokale artister i Fargegata. Kreftforeningen inviterer hele familien til gatefestival.

Publisert:
Disse er blant dem som skal skape gatefest i Fargegata. Fra venstre: Tonje Steen, Stian Robberstad (Storhaug Productions), Ida Collette Belle, Maren Jacobsen og Magnus Bokn.

– Dette er første gang vi skal arrangere noe slikt i forbindelse med Krafttak mot kreft, sier Maren Jacobsen, aksjonsleder i Kreftforeningen.

Tidligere har Vinterlyd med P4 vært med å markere Krafttak mot kreft. I Rogaland i år blir det gatefestival i Fargegata.

Følg Byas.no på Facebook!

Lokale artister

– Det blir flere ulike konserter på de forskjellige utestedene. Vi ønsker å få til noe for enhver smak, sier Jacobsen.

De har fått med seg en rekke lokale artister på laget. Blant annet: Hanne Vasshus, Magnus Bokn, Ida Collette Belle, Olav Larsen og Elin Furubotn.

– Jeg gleder meg veldig, jeg tror dette blir bra og Fargegata er en kul plass å arrangere dette, sier musiker Magnus Bokn.

Selve organiseringen av Gatefestivalen står Storhaug Productions for.

– Vi prøver også å få til matservering, Cirkus har tatt initiativ til grilling. På Hanekam blir det disco for barn med DJ. Det blir workshop for barn, ansiktsmaling og flere aktiviteter ute i gatene. Vi ønsker at det skal være noe for alle i familien, sier Jacobsen.

Arrangementet starter klokken 13.00 og varer frem til 15.00 lørdag 3. mars.

– Det vil ikke være betalt inngang. Alle artister og bidragsytere stiller gratis opp på arrangementet. Det vil være plakater med Vips-nummer slik at folk kan vipse ønsket beløp. Kreftforeningen vil og være ute med bøsser, sier Jacobsen.

Musikk som terapi

Musiker Ida Collette Belle fra bandet Sassy Kraimspri, har selv kjent på hvor hardt kreft kan ramme pårørende.

– Jeg mener musikk er en fin måte å håndtere sorg på, og det er også en fin måte mennesker kan møtes på, sier hun.

Årets Krafttak mot kreft vil samle inn penger til forskning på senskader etter kreftbehandling.

– Mange, både pasienter og pårørende er ikke klar over hvilke skader som kan oppstå som følge av kreftbehandling. Mange tenker at nå er man kreftfri og helt frisk. Men hverdagen blir ikke alltid den samme slik den var før man ble syk, sier Jacobsen.

To tredjedeler av innsamlingen vil gå til forskning på senskader etter kreftbehandling, mens en tredjedel vil gå til informasjonsarbeid og tilbud til pasienter og pårørende.

Både artister og arrangører ser frem til å lage gatefest i Fargegata.

Godt samarbeid

Utestedene Frøken Phil, Bøker og Børst, Hanekam og Cirkus er og med på dugnaden.

– Vi har møtt stor velvilje fra aktørene i Fargegata. De har og kommet med egne innspill til aktiviteter i forbindelse med arrangement.

Begge musikerne tror Fargegata vil skape en kul ramme rundt arrangementet. Det samme mener Kreftforeningen.

– Fargegata er karakteristisk. Det er intim og koselig. Selv om Fargegata er et bilde på Stavanger, er dette arrangementet for alle i området, sier Jacobsen.

Publisert:

Toppblogger Maren Erdvik (28) har startet «Bloggtak mot kreft»

Med en mamma som overlevde kreft, har kampen mot kreft blitt en hjertesak for treningsblogger Maren Erdvik (28). Nå har hun startet en innsamlingsaksjon sammen med fire av Norges største bloggere.

Oppdatert: