– Hele poenget er at det skal være sexy, skittent og gøy

Dirty Girl Mud Run kommer til Kristiansand, for første gang i Norge.

Oppdatert:
Dirty Girls Mud Run arrangeres i Kristiansand 26. august.

Shanna Mc Fadden Drivenes står bak ideen om å få konseptet til Norge. 26. august kan du ta med deg venninnene dine på et gjørmeløp med høy champagnefaktor.

– Det er et fint konsept som allerede er stort i USA, Australia og Storbritannia. Det beste er at det er forskjellig fra alle de andre løpene, som du må trene deg opp til, forteller Drivenes.

Finn Kollstad og Shanna Mc Fadden Drivenes skal arrangere Dirty Girls Mud Run. Foto: Nadia Jemli

Løypen er cirka 3,5 kilometer lang, og uten tidtaking.

– Den eneste måten du taper på, er å ikke ha det gøy

– Det blir oppvarmet telt, fotografi og bobler i glasset når deltakerne kommer i mål, forteller Finn Kollstad, leder for Sommerløpet i Kristiansand og Kristiansand Løpeklubb.

LES MER:

Disse treningsappene øker forbrenningen din

LES MER:

Skal man løpe før eller etter styrketreningen?

Alle kan være med

Gjørmeløpet passer for alle kvinner uavhengig av alder eller fysisk form.

– Den eneste måten du taper på, er å ikke ha det gøy, legger Drivenes til.

– Hva kan deltagerne forvente seg?

-De kan forvente seg en dag borte fra alt det normale, med masse latter og bobler i glasset. Det blir en dag der kvinner feirer kvinner, og har det gøy sammen med venninnene sine. Først blir det gjørmeløp etterfulgt av en fantastisk fest på kvelden, forteller Drivenes.

Løpet blir det første av sitt slag i Norge

– Spring for mannen i ditt liv

Drivenes ønsker å motivere kvinner til å komme seg opp av sofaen, og gjøre det for et godt formål. Det finnes flere løp rundt i landet som samler inn penger til brystkreft. Sammen med Kreftforeningen ønsker hun at kvinnene som deltar i løpet skal sette lys på kreft hos menn.

– Vi løper ikke bare for å komme i mål, vi ønsker å gjøre noe for mennene i våre liv. Arbeidsfordelingen er enkel: Vi løper, og partnerne våre forplikter seg til å donere et beløp. Både ektefeller, kjærester, venner og familie kan være med og ta et felles løft med oss. Når vi samler inn midler til kreftsaken, styrkes mulighetene for å forebygge sykdom, sier Drivenes.

LES MER:

Derfor bør du ikke droppe treningen når du har mensen

LES MER:

5 gode tips for å holde treningsmotivasjonen oppe

Ønsker å introdusere konseptet i Norge

Det ligger mye planlegging bak arrangementet, men Shanna og Finn har planer om å introdusere konseptet flere steder i Norge.

– Vi ønsker å ta det videre ut i Norge, men først gjør vi det her. Det er viktig at det blir et skikkelig bra første løp, og vi har jobbet mye for at det skal bli akkurat som det blir, sier Kollstad

Publisert:
Oppdatert:

Lisa Tønne kommer til Kristiansand

– Hun er ganske på kanten, noe som er perfekt for oss, sier arrangøren av Dirty Girl Mud Rin

Publisert: