Aktuelt

Slik er studentenes drømme-pizza

Tykk eller tynn? Hjemmelaget eller ferdig? Hot eller mild? Kjøtt eller veggis? Pizzaen finnes i mange varianter, men finnes det en mal på den perfekte pizzaen? Vi spurte folket.

Oppdatert:
  • Ida Søreng

For Alexander Isaksen (20) er det et must med mozzarella og hjemmelaget tomatsaus. Alle foto: Ida Søreng

Søndag kårer vi #byensbeste pizza. Men hva må til for at en pizza kan kalles perfekt? Har fyllet noe å si, eller er pizza pizza uansett? Vi tok turen opp på UiA for å høre hva som må til.

Har du ennå ikke stemt på #byensbeste pizza? Klikk deg inn her eller stem nederst i saken!

Lars Schaathun (23) har strenge kriteriet på hva en digg pizza må inneholde. Én ingrediens er nærmest obligatorisk.

hfjks Pizza er ikke pizza uten pepperoni, mener Lars.

– Først og fremst må pizzaen ha pepperoni. Uten det er det ikke pizza. Så må den gjerne ha sjampinjong og annet ymse tilbehør som paprika, sier han.

– Hva med bunnen?

– Der er det litt både òg, men tynn er vel aller best.

Lars synes Kristiansand har et greit utvalg pizza, men innrømmer at det går mest i frossenpizza når han først skal ha.

– Hva med speltlompepizza eller pizza med søtpotetbunn? I disse sunnhetstider popper det jo fram sunnere alternativer til den originale pizzaen.

– Jeg har hørt om det der, men jeg har aldri smakt det. Jeg skjønner ikke helt greia.

- LES OGSÅ: \#byensbeste pizza: – Kan bli en tøff konkurranse

- LES OGSÅ: Fpu sørger over nytt forbud med dette bildet

Foretrekker italiensk

fs Alexander mener den perfekte pizzaen må ha mozzarella og hjemmelaget tomatsaus.

– Jeg har et litt hat-elsk-forhold til pizza. Jeg elsker pizza med tynn bunn, og hater det når den har tykk, sier Alexander Isaksen (20) og ler.

– Big One er ikke en favoritt, for å si det sånn. Frossenpizza går hvis det er helt krise, legger han til.

For ham er pizza av den italienske typen en favoritt.

– Den perfekte pizzaen har mozzarella og ordentlig tomatsaus. Ikke hermetisk, men skikkelig hjemmelaget. Og noen gode skinker, sier han.

– Er det mye bra pizza i Kristiansand?

– Jeg har vært alt for lite ute og spist. Du vet, jeg er student.

- LES OGSÅ: Blomst: Møttes på puddel-dag hos frisøren i Søgne

- LES OGSÅ: Åpner ny motebutikk i Kirkegata

Fredagspizzaen holder stand

dfs Kristin og Veronika er litt uenige om hvordan den perfekte pizzaen ser ut.

– Jeg liker best hjemmelaget fredagspizza ala pappa, forteller Kristin Schønberg-Moe (21).

– Bunnen må være tykk, og det må være mye fyll. Helst kjøttdeig, purre og tomat, legger hun til.

Helst italiensk

– Der er faktisk jeg helt motsatt, jeg liker best italiensk pizza, sier Veronika Gulsett (22).

Selv om hun foretrekker pizza med tynn bunn blir det fort til at hun tyr til Pizzabakeren-pizza.

– Jeg bor cirka ett minutt unna. Men jeg har faktisk vært overraskende lite innom i forhold til det jeg trodde, sier hun og ler.

– Begynner pizza å bli utdatert? Tar burger og sushi over?

– Nei, pizzaen er en klassiker, den kommer til å vare, sier Kristin.

- LES OGSÅ: \#byensbeste pizza: – Kan bli en tøff konkurranse

- LES OGSÅ: Fpu sørger over nytt forbud med dette bildet

Ett fett med bunnen

Ole Ole spiser pizza omtrent en gang i uka.

Også Ole Sønnik Larsen er enig i at pizzaen fortsatt er poppis.

– Pizza er definitivt ikke utdatert, sier han når vi treffer ham på vei til lunsj.

Selv spiser han pizza en gang i uka, men prøver å holde seg unna frossenpizzaen.

– Pizzaen min må ha pepperoni, jalapenos og løk. Om bunnen er tykk eller tynn har ikke så mye å si, sier han.

– Blir det pizza til lunsj?

– Nja, det var ikke planen, men kanskje jeg må ha det nå.

<poll poll-id="21"</poll>

Publisert:
Oppdatert:

#byensbeste pizza: – Kan bli en tøff konkurranse

Vi har allerede kåret #byensbeste burger, og synes derfor det er naturlig at pizzaen får sin egen kåring. Så hvem har #byensbeste? Disse fem er nominert.

Oppdatert: