Nå kommer studentenes strømstipend

Regjeringen har satt av i underkant av en halv milliard kroner som skal gå til strømstøtte til studentene. Nå kan studentene søke Lånekassen om strømstipendet.

Publisert:
Oppvarming av en kald studentleilighet kan dra mye strøm. Nå kan studenter søke om strømstipend.

– Stipendet kommer på toppen av regjeringens kompensasjonsordning for høye strømpriser, som alle norske husholdninger får, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) i en pressemelding fredag.

Stipendet er tilgjengelig for alle studenter, i tillegg til voksne elever i videregående opplæring, som har strømutgifter som ikke er inkludert i husleia. Strømstipendet er på 3.000 kroner.

Lånekassen vil sende ut epost til alle studentene, som kan søke straks de mottar eposten.

– Den enkelte må bekrefte at de har strømutgifter som ikke er inkludert i husleien, og at de kan dokumentere dette til Lånekassen i ettertid. Stipendet blir utbetalt i løpet av et par dager etter at avtalen er signert, sier kommunikasjonsdirektør Anette Bjerke i Lånekassen.

LES MER:

Ekstra betalingsutsettelse på studielånet videreføres

Publisert:

Regjeringen vil gi 3000 kroner i strøm-støtte til studenter

Regjeringen vil gi studenter som kan dokumentere strømutgifter 3000 kroner i ekstra lån. 1200 kroner av dette gjøres om til stipend. – Ikke godt nok, mener Studentorganisasjonen ved UiS.

Oppdatert: