Helgå: Bli fortryllet, gå på konsert og pimp russedressen

Usikker på hva du skal finne på i helgå? Vi har tatt en runde i kalenderen til kulturscenene for å finne ut hva som skjer, og det er ikke så reint lite!

Oppdatert:

Denne guiden gjelder fra fredag til søndag 11.–13 mars 2022.

Tore Sagen gjør standup på Stavangeren

Byas har ikke mange arkivbilder av de to medlemmene av Radioresepsjonen som ikke er fra Randaberg (de til venstre). Men denne helgen kommer altså Tore Sagen (helt til venstre) til Stavangeren helt alene.

Tore tar skrittet ut av TV- og radiostudioet og opp på scenen med en mikrofon. Fredag holder han to forestillinger på Stavangeren. Kom det litt brått på, så ikke fortvil. Han har også en forestilling samme sted i november.

Back to the 50’s på Checkpoint Charlie

Daglig leder og medeier på Checkpoint Charlie, Martin Langlie, gjør scenedebut på hjemmebane på fredag.

Daglig leder og medeier av Checkpoint Charlie, Martin Langlie, er frontfigur og vokalist i «Martin Langlie and the Rat Packs». Bandet består av ansatte ved Checkpoint og Gnu. De har satt sammen en 50-tallskonsert hvor det spilles Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davie Jr & Elvis Presley.

– Her blir det en stor dose humor og arroganse med en samspilt gjeng som har øvd til den store gullmedaljen, lover Langlie i en e-post til Byas.

En russedress som må pimpes?

Hyggelige beskjeder med sprittusj hører hjemme på russedressen, men hvis du vil ha litt mer enn det, får du hjelp på Sølvberget i helgen.

Er du russ i år, og har en blank russedress og noen kreative ambisjoner for hvordan du skal pynte den? Da er kanskje Sølvberget stedet å være i helgen.

Lørdag arrangerer kulturhuset verksted for russ som ønsker å designe noe eget og trykke på russedressen. Det blir mulig å lage både vinylark og fototrykk.

Bli fortryllet

Alexx Alexxander er illusjonist og tilbake på turné etter to år med pandemi. Han har vunnet flere prestisjetunge priser, og lærte bort et enkelt trylletriks på gata og i Aftenbladet-redaksjonen forrige uke.

Lørdag kveld kan du se ham på Stavanger konserthus, og kanskje blir du fortryllet?

LES OGSÅ: Alexx Alexxander kommer til både Stavanger og Bryne etter pandemi og trøbbel med Kulturrådet

«Sleppe tak» i Sandnes

Eva Weel Skram er tilbake på veiene igjen etter koronapandemien, og søndag er hun å se i Sandnes kulturhus. Her fra Obos’ jubileumskonsert i Stavanger i 2019.

Det er ikke bare på Stavangers scener det skjer ting denne helgen! Etter en noe korona-amputert turné i 2021, tar Eva Weel Skram med seg albumet «Sleppe tak» til Sandnes kulturhus i helgen.

Har du innspill til ting som skjer neste helg? Send en e-post til helga@byas.no!

Publisert:
Oppdatert:

Hanne (19) kom ikke inn i førstegangstjenesten. Så tok Lottene kontakt

Hanne Kristine Jansen trente 22 timer i uka til førstegangstjenesten, men kom ikke inn. Så fikk hun en melding som endret livet hennes.

Oppdatert:
  • Julie Grasmo