Her lager tre italienere 300 pizzaer daglig

Litt skeptiske, og i veldig tykke boblejakker, dro italienerne til Stavanger for å drive restaurant.

Oppdatert:
Nicola Catalano (f.v), Alain Gil Rodriguez og Andrea Carotenucu får pizzadeigen bokstavelig talt til å spinne.

Det er ikke lenge siden Villa 22 åpnet dørene i Vågen i Stavanger sentrum. De ville tilby byen italiensk mat, og hva er vel mer italiensk enn italienske pizzakokker på en italiensk restaurant?

Villa 22 har nemlig ansatt tre kokker fra pizzaens hjemland.

Følg Byas.no på Facebook!

Kristin Folkestad er ikke bare daglig leder, men også servitør på Villa 22.
LES MER:

Har du også lurt på dette? Hvor mye bør vi tipse når vi spiser i Sandnes og Stavanger?

Imponert over Stavanger

Været, kulden og de kulturelle forskjellene – italienerne ankom Norge ikledd tykke boblejakker og var i utgangspunktet skeptiske til oppholdet i Norge.

– Alt er veldig annerledes. Vi har opplevd alle årstider i løpet av bare to uker her. Det var veldig spesielt for oss, sier Nicola Catalano.

Etter at restaurantens daglige leder, Kristin Folkestad, tok dem med på omvisning i Stavanger og en tur til Preikestolen, tok det ikke lang tid før italienerne ble imponert over Stavanger og Norge.

Nå har italienerne funnet seg til rette i Stavanger, og er i full gang på kjøkkenet hvor de produserer i gjennomsnitt hele 300 pizzaer daglig. Det i tillegg til andre retter på menyen.

Alain Gil Rodriguez og de andre kokkene lager ikke bare pizza, men også andre italienske retter.

Erfaren italiener

Catalano er født og oppvokst i et familiebakeri i Roma og har tjue års erfaring fra kjøkkenet. Med tidligere erfaring fra Michelin-restauranten Princi i London og oppstarter av seks andre restauranter, kan nok Villa 22 dra god nytte av hans kokkekunster.

Hans assistenter fra Napoli, Alain Gil Rodriguez og Andrea Carotenucu, er selv nybakte kokker med rykende fersk utdanning fra pizzaskole i Italia.

– Å være med på å åpne en helt ny restaurant er stort for Alain og Andrea. Nå er det min jobb å dele mine erfaringer med dem, sier Catalano.

Pizza laget på italiensk vis.

– Gått over all forventning

Av alle restauranter Catalano har vært med å åpne, er Villa 22 restauranten han har hatt størst suksess med. Antall besøkende og restaurantens utseende er det han mener skiller seg ut fra de andre.

– Den gode trioen vi utgjør på kjøkkenet, sjefen, daglig leder og alle de andre ansatte skal ha mye av æren for det.

Folkestad mener også at startfasen har gått over all forventning.

– Om Catalano, Rodriguez og Carotenucu fortsetter i samme spor framover, ser framtiden lys ut for Villa 22, sier den daglige lederen.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Pizzabakeren blir til restaurant med bar i Stavanger sentrum

LES MER:

* Honningbarna kommer tilbake til Stavanger

LES MER:

* LS17-billetter forsvant i løpet av 30 sekunder

Publisert:
Oppdatert:

Italienere åpner nytt pizza-sted i Pedersgata

Siden mars har duoen jobbet med å få lokalet i stand. Forhåpentligvis kan dørene til Panzanella åpne allerede neste helg.

Publisert: