UiA-student Benjamin (23) vant prestisjefylt konkurranse med Fortnite: – Det var helt uventet

Det innebærer at han skal holde foredrag under Mediekonferansen 2018, hvor det er ventet cirka 300 deltakere.

Oppdatert:
Benjamin Werring er markedsføringsstudent ved UiA og jobber på siden som digital markedsfører hos 07 Media Sør.

– Det blir gøy å dele scene med folk jeg veldig gjerne kunne sett holde foredrag selv, sier Benjamin Werring, som for tre uker siden fikk den overraskende beskjeden om at han var en av tre vinnere i konkurransen «nye stemmer».

Selv har han holdt minimalt med foredrag i sitt liv, men det er hele poenget.

Skilte seg tidlig ut blant søkerne

Dette er tredje året at Mediaforum åpner opp for at ukjente, unge stemmer skal holde foredrag under konferansen. De valgte ut tre vinnere av femti søknader.

– Benjamin var en ganske klar kandidat allerede fra han sendte inn søknaden, forteller mentor i Mediaforum, Tone Helene Angsund.

Det var på grunn av hans tema, Fortnite, og hans engasjement. Seks stykker ble nemlig kalt inn til audition, og siden Werring er bosatt i Kristiansand, foreslo Mediaforum intervju over Skype. Men sørlendingen ville møte dem fysisk, og fløy inn til Oslo på eget initiativ.

– Det allerede positive inntrykket vi hadde fra søknaden hans ble forsterket da vi møtte han. Han har en utrolig «passion», i tillegg til å være faglig god, så det var nesten en uovervinnelig kombinasjon. Det var et veldig lett valg med han, forteller hun.

Høvåg-gutten gleder seg veldig til konferansen.

Vant konkurransen med Fortnite

Werring meldte seg på konkurransen veldig spontant. Derfor var seieren en stor overraskelse.

– Det var helt uventet. Jeg satt i stillevogna på toget til Kristiansand da jeg fikk telefonen, men jeg måtte bare slippe jubelen løs, forteller den blide sørlendingen.

Bidraget han sendte inn handlet om markedsføring knyttet til det populære spillet Fortnite og det skal han også holde foredrag om på scenen 26. oktober.

– Det er veldig stort.

I tillegg til faglig trygghet og å knytte kontakter, ønsker han med deltakelsen å vise at selv om man ikke jobber eller studerer i Oslo, kan man få til ting.

– Det er kult å være med og kjempe med de store gutta. Man kan vise seg fra Kristiansand også, mener han.

Første gang en student vinner

Det er første gang en student er blant vinnerne.

– Vi har hatt folk som er 23 år før, men da har det vært folk som er i jobb. At det er en student er bare positivt, og ingenting er bedre for rekrutteringen enn det, sier Angsund.

De to andre vinnerne er influenser-agent Vilde Kristine Darvik (29) fra Egmont People og kommunikasjonssjef i Elkjøp Norge, Madeleine Schøyen Bergly (32).

Instituttleder for strategi og ledelse ved Handelshøyskolen UiA, Bjørn-Tore Flåten, skriver følgende i en mail til KRSby:

– For UiA er det gledelig at studenter deltar i eksterne konkurranser. Det betyr at studentene blir synlige på vegne av universitetet, samtidig som de får verdifull erfaring. Å ha evnen til å presentere og løse utfordringer foran en stor folkemengde er en viktig del av utdannelsen, og gir i tillegg viktig kompetanse som arbeidslivet etterspør. Vi ønsker Benjamin lykke til med foredraget!

LES OGSÅ:

LES MER:

Denne UiA-studenten tar ekstra godt vare på medstudentene: Det sikret ham "kompisprisen"

LES MER:

25-åring fra Kristiansand vil inspirere flere jenter til å jobbe med teknologi i fremtiden

LES MER:

UiA starter tiltak for mannlige studenter som sliter psykisk: – Maskuline idealer står i veien for å be om hjelp

Publisert:
Oppdatert:

Nå kommer Fortnite-verdensmesteren til Bryne

I sommer vant Emil Bergquist Pedersen (16) VM i Fortnite og innkasserte 13 millioner kroner. Torsdag kveld skal han lære bort noen av triksene på Bryne kino.

Publisert: