Sløtface-bassist går solo med låta «Malibu»

Lasse Lokøy (21) ble inspirert av et østeuropeisk plateselskap og indisk folkemusikk. Resultater ble låta «Malibu», som er artistens solodebut.

Publisert:
Her er Lasse Lokøy under Sløtfaces konsert i Stavanger i februar.

Lasse er bedre kjent som bassisten i Stavanger-bandet Sløtface, som består av Haley Shea, Tor-Arne Vikingstad, Halvard Skeie Wiencke og Lasse Lokøy. Men selv om de aller fleste er vant til å se han på scenen med en bass i hånden, har han flere talenter.

LES OGSÅ:

LES MER:

Sløtface-trommisen slutter i bandet etter årets festivalsommer

En ny plattform

Det er ikke første gang 21-åringen lager musikk. Han har tidligere skrevet låter for Sløtface, men det er ikke alltid de passer til rockebandet. Det ble starten på artisten Lokoy.

– Noen ganger blir det Sløtface-sanger, og noen ganger blir de liggende på harddisken. Det er litt kjipt. Jeg vil gjerne vise frem disse låtene også, forteller Lasse, som ser på Lokoy som en egen plattform.

– Dette blir mitt eget prosjekt, sier han.

Inspirert av indisk folkemusikk

Artisten Lokoy skiller seg ut fra bassisten Lasse i Sløtface. Låta «Malibu» er inspirert av indisk folkemusikk, bruker instrumentet cello og går i et helt annet tempo enn gladpunken man er vant til å høre ham spille.

Ambisjonen bak Lokoy er å kunne vise flere sider av seg selv.

– Folk tenker kanskje ikke at en bassist kan produsere musikk, så jeg håper jeg kan vise flere sider av meg selv, sier Lasse.

– I tillegg digger jeg å jobbe i studio.

Spilte inn låt mellom lydsjekk og konsert

Det er liten tvil om at det er travle tider for artisten, som skal turnere med Sløtface i sommer. Innimellom konserter i Norge, skal de også spille flere på engelsk jord, blant annet på to musikkfestivaler i Manchester. Da Byas snakker med Lasse, har han nettopp landet på en flyplass i London.

Det er mellom reising og konserter at han har tid til å lage musikk, og «Malibu» er intet unntak. Låta ble til på et propellfly mellom Bergen og Tromsø. Lasse beskriver unnfangelsen som «enkel».

– Noen ganger jobber jeg med en låt lenge, og blir aldri helt fornøyd. Men denne låten «smatt» sammen.

Med på låta er Marie Ulven (19), kjent under artistnavnet Girl in red. Lasse fikk høre om henne gjennom bekjente, og likte umiddelbart det han hørte. Han sendte over materialet, og spurte om hun ville synge. Låten ble til mellom lydsjekk og konsert.

– Sløtface skulle tilfeldigvis ha konsert i Horten hvor Girl in red er fra. Vi møttes i studioet hennes, og spilte inn låten på rundt tre timer, forteller han, og utelukker ikke flere samarbeid i fremtiden.

Hva er planen fremover?

– Jeg skal slippe mer musikk. Det kommer en singel til i august, og en EP i september. Også skal jeg så klart turnere med Sløtface, sier artisten før han må løpe videre i Londons gater.

Publisert:

Sløtface-Lasse debuterer med solo-EP

Som om ikke det var travelt nok å spille i et av norges råeste live-band, så har bassisten rett og slett komponert seg et eksperimentelt sideprosjekt.

Publisert: