Aktuelt

Sløtface-bassist går solo med låta «Malibu»

Lasse Lokøy (21) ble inspirert av et østeuropeisk plateselskap og indisk folkemusikk. Resultater ble låta «Malibu», som er artistens solodebut.

Publisert:
 • Pernille Filippa Pettersen
  Journalist

Her er Lasse Lokøy under Sløtfaces konsert i Stavanger i februar. FOTO: Ingebjørg Iversen

Lasse er bedre kjent som bassisten i Stavanger-bandet Sløtface, som består av Haley Shea, Tor-Arne Vikingstad, Halvard Skeie Wiencke og Lasse Lokøy. Men selv om de aller fleste er vant til å se han på scenen med en bass i hånden, har han flere talenter.

LES OGSÅ:

LES MER:

Sløtface-trommisen slutter i bandet etter årets festivalsommer

En ny plattform

Det er ikke første gang 21-åringen lager musikk. Han har tidligere skrevet låter for Sløtface, men det er ikke alltid de passer til rockebandet. Det ble starten på artisten Lokoy.

– Noen ganger blir det Sløtface-sanger, og noen ganger blir de liggende på harddisken. Det er litt kjipt. Jeg vil gjerne vise frem disse låtene også, forteller Lasse, som ser på Lokoy som en egen plattform.

– Dette blir mitt eget prosjekt, sier han.

Inspirert av indisk folkemusikk

Artisten Lokoy skiller seg ut fra bassisten Lasse i Sløtface. Låta «Malibu» er inspirert av indisk folkemusikk, bruker instrumentet cello og går i et helt annet tempo enn gladpunken man er vant til å høre ham spille.

Ambisjonen bak Lokoy er å kunne vise flere sider av seg selv.

– Folk tenker kanskje ikke at en bassist kan produsere musikk, så jeg håper jeg kan vise flere sider av meg selv, sier Lasse.

– I tillegg digger jeg å jobbe i studio.

Shhiiit!! Bare 12 timer til jeg slipper musikk 😬 OG det blir radiopremiere på @p3ruben mellom 7-9 i kveld 🌥 📸 @_otilie & @oktoberrrr

Spilte inn låt mellom lydsjekk og konsert

Det er liten tvil om at det er travle tider for artisten, som skal turnere med Sløtface i sommer. Innimellom konserter i Norge, skal de også spille flere på engelsk jord, blant annet på to musikkfestivaler i Manchester. Da Byas snakker med Lasse, har han nettopp landet på en flyplass i London.

Det er mellom reising og konserter at han har tid til å lage musikk, og «Malibu» er intet unntak. Låta ble til på et propellfly mellom Bergen og Tromsø. Lasse beskriver unnfangelsen som «enkel».

– Noen ganger jobber jeg med en låt lenge, og blir aldri helt fornøyd. Men denne låten «smatt» sammen.

my flamingays thank u so much 4 all the love and 4 making me 193738 times more hyped for the new song🌹

Med på låta er Marie Ulven (19), kjent under artistnavnet Girl in red. Lasse fikk høre om henne gjennom bekjente, og likte umiddelbart det han hørte. Han sendte over materialet, og spurte om hun ville synge. Låten ble til mellom lydsjekk og konsert.

– Sløtface skulle tilfeldigvis ha konsert i Horten hvor Girl in red er fra. Vi møttes i studioet hennes, og spilte inn låten på rundt tre timer, forteller han, og utelukker ikke flere samarbeid i fremtiden.

Hva er planen fremover?

– Jeg skal slippe mer musikk. Det kommer en singel til i august, og en EP i september. Også skal jeg så klart turnere med Sløtface, sier artisten før han må løpe videre i Londons gater.

Publisert:
 1. Musikk
 2. Folkemusikk
 3. Pop (musikk)
 4. Rock (musikk)
 5. Konsert

Sløtface-Lasse debuterer med solo-EP

Som om ikke det var travelt nok å spille i et av norges råeste live-band, så har bassisten rett og slett komponert seg et eksperimentelt sideprosjekt.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Sløtface-trommisen slutter i bandet etter årets festivalsommer
  2 ÅR SIDEN
 2. KULTUR
  Sløtface lover en unik konsertopplevelse
  4 MÅNEDER SIDEN
 3. KULTUR
  Lykkeland-stjernen Amund Harboe (21) slipper låt
  1 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Sjekk hva som skjer til helga
  7 MÅNEDER SIDEN
 5. AKTUELT
  16 ting du kan gjøre i høstferie-helga
  12 MÅNEDER SIDEN
 6. AKTUELT
  Flytter utsolgt konsert: – Det har vært en veldig vond avgjørelse å ta
  8 MÅNEDER SIDEN