Tirsdagskonsertene tror på 20.000 gjester

Regnværet skapte problemer for Bryggebandet da det skylte inn over instrumentene og utstyret tirsdag. Kveldens konsert skulle være den siste. Det blir det ikke.

Oppdatert:
Konserten ble noe utsatt etter regnværet.

– Dette skulle være den store finalen. I tolvte time i går ble vi enige om at det blir en ny tirsdagskonsert neste uke. Det passet bra. Vi kunne ikke avslutte med dette været på en så fin sesong, sier Pål Rake, mens resten av Bryggebandet sjekker instrumentene og lydutstyret som fikk seg en dusj da himmelen åpnet seg tirsdag kveld.

Konserten ble noe utsatt på grunn av været. Musikantene var forberedt på regnværet etter å ha sett værmeldingen, og trodde de hadde kommet været i forkjøpet med å sette opp et telt. Det hjalp lite.

LES MER:

LES OGSÅ: Lange køer til countrykveld på Fiskebrygga

LES MER:

LES OGSÅ: Bryggekonsert fra sjøkanten med reker og solskinn

LES MER:

LES OGSÅ: Matbodene i Gravane: - 150 salg på én dag på det meste

Pål Rake og Bryggebandet jobbet på spreng med å få lyd i instrumentene etter at regnet hadde skylt inn over alt som var av utstyr og musikkinstrumenter.

– Helt krise

– Da det begynte å regne sånn i 19-tiden var det helt krise her. Vi visste at det kom til å begynne å regne, og vi hadde satt opp telt. Men himmelen åpnet seg veldig, og det regnet nærmest vannrett. Alt av utstyret ble vått. Og det er utstyr til over en halv million, forklarte en fortvilet Rake.

Men etter hvert slapp regnet og sola tittet fram på brygga. Samtidig som sola dukket opp kom gjestene, og det viste seg at instrumentene til Rake og Bryggebandet hadde tålt litt regn. Musikken startet noe forsinket, men før klokka 20.

– Vi har snakket om å utvide sesongen lenge. Temperaturen ser ut til å holde seg ut neste uke, så da blir det en ekstra konsert, sier arrangement ansvarlig for Tirsdagskonserter på Fiskebrygga, Asbjørn Dovland.

20.000 mennesker

Han er strålende fornøyd med hvordan sommeren har vært på brygga.

Arrangement ansvarlig for Tirsdagskonserter på Fiskebrygga, Asbjørn Dovland.

– Mai, juni og juli har vært fantastisk. Isolert sett for tirsdagskonsertene så hadde vi en dårlig start. Det blåste sideveis og var kaldt. Ser vi på det totalt så regner vi med å bikke 20.000 mennesker som har vært innom i løpet av konsertene denne sommeren, sier Dovland.

– Det er selvfølgelig fantastisk. Vi hører mange historier om at folk kommer langveisfra for å få med seg konsertene, og Fiskebrygga.

Han forteller at de er ydmyke og stolte for at så mange kommer.

– Vi legger ned mye tid og energi for å få dette arrangert. Så det er veldig gøy at folk støtter opp om konsertene, selv på en tirsdag, sier han.

– Må sjekke værvarselet

Noen som ikke lot seg stoppe av regnværet var Frode og Mirjam Forengen, Roger Reinhold Johansson, Tor Arvid Omdal, Jan Egil Andersen og Ann Kristin Fagertveit. Vennegjengen tok turen fra Vennesla for å få med seg konserten.

Fra venstre sitter Frode Forengen, Roger Reinhold Johansson, Tor Arvid Omdal, Jan Egil Andersen, Ann Kristin Fagertveit og Mirjam Forengen.

– Man må sjekke værvarselet først. Det er viktig. Vi så at det skulle slutte å regne rundt klokka 20. Så vi var på plass rundt 18, og satt inne og ventet på opphold. Da flyttet vi oss ut, forklarer Frode.

De er ikke ukjente med konseptet Tirsdagskonserter på Fiskebrygga.

– Vi har vært her før, men ikke i år. Bryggebandet og Pål Rake er helt fantastiske. De kommer til Vennesla snart. Så det må vi også få med oss, avslutter han med en samstemt gjeng.

Publisert:
Oppdatert:

Startet sommerferien under årets første tirsdagskonsert på Fiskebrygga: - Litt skuffa over været, men det stopper ikke oss

Over 1600 festglade var rustet for regn og mørke skyer under årets første tirsdagskonsert på Fiskebrygga, for å skåle for starten på sommerferien.

Oppdatert: