Her er noen kjekke ting du kan gjøre i helga!

Økonomifestival, bryllupsmesse, klatring, kortfilm og Halloween. Denne helgen kan du finne på mye rart!

Oppdatert:
Hit-duoen Nico & Vinz kommer til Folken på lørdag.

Følg Byas.no på Facebook!

KÅKÅnomics

Hva: Økonomifestival Hvor: Kåkå Kverulantkatedralen (Under Sting cafe) og andre steder i Stavanger Når: Onsdag til lørdag

Bitcoin, luksusfeller, borgerlønn og teatershow er noe av det som vil bli presentert under det arrangøren kaller for «Norges og Nordens første, beste og morsomste økonomifestival.» Over fire dager vil norske og internasjonale stjerner presentere og debattere både samtidens og fremtidens viktigste økonomiske problemstillinger, skriver de.

Denne helga arrangeres KÅKÅnomics for første gang,

Krankupp @ØST og @PåKornet

Hva: Ølsmaking Hvor: ØST og På Kornet Når: Torsdag og fredag

Gode tider for ølhunder! Torsdag 2. november får ØST seks kraner dedikert til Londonbryggeriet Beavertown, som per i dag ikke har eksport i noen form.

Samme dag får også På Kornet besøk av både kokker som lager øl-retter mens 7 Fjell og Bergenshus tar over kranene.

Cezinando @Folken / UTSOLGT

Hva: Konsert Hvor: Folken Når: Fredag kl. 17.00 for de under 18 og 20.00 for de over 18

Kort tid etter at han spilte på Utopia-festivalen vender Cezinando snuten mot Stavanger igjen for å spille på Folken. Han står bak singlene «Håper du har plass» og «Vi er perfekt men verden er ikke det». 21-åringen hylles av kritikere, og arrangøren skriver at det er en rapper som skiller seg fra mengden, både i tekst, melodi og karakter.

Cezinando er bare 21 år, men har allerede etablert seg som artist. Her fra Utopia-festivalen i september.

Julebrygg @ØvreHolmegate

Hva: Smaking på årets julebrygg Hvor: Øvre Holmegate, Stavanger Når: Fredag kl.18

For andre år på rad inviterer utestedene i Fargegata til smaking av årets julebrygg. Bøker og Børst, Cirkus, Fri Bar, Hanekam og Det lille hjørnet har alle funnet fram til et utvalg godbiter fra både norske og utenlandske bryggerier.

Tar du turen litt lengre ned i Øvre Holmegate, kjører også På Kornet jukeøl-battle. Seks bryggerier kommer med representatner som skal slåss om tittelen Årets juleøl. Lokale brygger er selvfølgelig representert: Lervig, Jåttå og Berentsens skal måle krefter mot Haandbryggeriet, 7 Fjell og Austmann.

The Band Called Oh @Tou Scene

Hva: Konsert Hvor: Tou Scene Når: Fredag kl. 22.00

Det Spellemannsnominerte Tromsø-bandet The Band Called Oh har lagt ut på en lang norgesturné, og fredag kommer de til Stavanger. Arrangøren skriver at musikken trekker paralleller til Frank Ocean og The Weeknd, og har tidligere fått utelukkende positive kritikker for sine utgivelser og «uforglemmelige liveopptredener».

Walking Dead / Halloween / Cocktailfabrikken

Hva: Halloweenfest Hvor: Cocktailfabrikken Når: Fredag kl. 22.00

Dersom du ikke fikk feiret Halloween forrige helg, får du en ny mulighet denne helgen! Arrangøren oppfordrer til å slippe fantasien løs, og finne frem det beste kostymet for anledningen. ID: 20+.

KORT kortfilmfestival 2017 @Kinokino

Hva: Kortfilmfestival Hvor: Kinokino i Sandnes Når: Fredag og lørdag

Denne helgen er det duket for kortfilmer hos Kinokino i Sandnes. Det er mange forskjellige kortfilmer som vil bli vist, og KORT skriver at de ønsker å ha fokus på kortfilmformatets egenart og verdi. De ønsker å vise det beste og mest nyskapende innen kortfilm, sier de.

Kortfilm-fan? Da er KORT på Kinokino noe for deg!

Sølvberget 30 år!

Hva: Jubileumsdag med masse aktiviteter Hvor: Sølvberget Når: Lørdag fra kl. 11.00

Sølvberget Kulturhus fyller 30 år, og det feirer de hele dagen. Det blir fortellerforestilling, verksted og møte med tegneserieskaper Ida Neverdahl, som nylig fikk nok penger til å gi ut bok i USA. Teater, literær kveld og gjennomgang av musikere som har hatt stor betydning for Stavanger med mer.

Nico & Vinz @Folken

Hva: Konsert Hvor: Folken, Stavanger Når: Lørdag kl.20, konsertstart 21

Duoen, som står bak landeplagen «Am I Wrong», låta som fikk fjerdeplass på den kjente amerikanske hitlisten Billboard i 2014, kommer til Stavanger i helga.

Du drar kanskje også kjensel på låtene «Intrigued», «In Your Arms» og «That’s How You Know»?

NM i klatring

Hva: Norgesmesterskapet i klatring Hvor: Sørmarka Arena Når: Lørdag og søndag

Denne helga inviterer Bratte Rogalands Venner (BRV), Urbuhedleren Fjellsportlag, NKF og Sørmarka Arena til NM Led og Speedklatring i Stavanger.

Denne helgen blir det NM i klatring i Sørmarka Arena. Arrangøren tipser om å kle seg godt.

Bryllupsmesse @Sandnes Brygge

Hva: Bryllupsmesse Hvor: Sandnes Brygge Når: Søndag kl. 13.00–16.00

Bryllupsplaner? Søndag styles det opp til «ekte bryllup» i lokalene til Sandnes Brygge. På programmet står blant annet musikalske innslag med Kim W. Johansen, danseoppvisning med Marianne og Glenn Jørgen Sandaker fra «Skal Vi Danse» og smaksprøver på mat, brudeshow og annet du kunne trenge til den store dagen.

Noe du synes mangler? Del det med andre lesere i kommentarfeltet under.

Hver onsdag tar vi og presenterer et utvalg av det som skjer i byene med i våre anbefalinger for helgen. Send gjerne tips om hva som skjer innen tirsdag - til tips@byas.no!

Fina helgå!!!

Publisert:
Oppdatert:

10 ting du kan gjøre i helga

Mye kjekt som skjer denne helga!

Publisert: