Aktuelt

Dette skjer i Kristiansand

Emilie Nicolas, Dark Season, spiritistisk medium og klassisk skrekkomedie er noen høydepunktene denne helga!

Publisert:
  • Vegard Nekstad
Ghostbusters er blant høstfilmene på Cinemateket.

Torsdag:

Studentradioen 25 år – live i 25 timer (11.00)

I anledning jubileet skal Studentradioen, som består av studenter fra Universitetet i Agder og NLA Mediehøgskolen Gimlekollen, ha en 25 timer lang maratonsending fra 23. oktober klokka 11 til 24. oktober klokka 12. Sendes på nett.

Ghostbusters (18.00)

Det er 30 år siden tidenes skrekkomedie Ghostbusters kom, og Cinemateket feirer med å gi deg en nyrestaurert utgave av filmen på kjempelerret i storsalen på Aladdin.

Bjøro Håland på Dark Season. Arkivfoto: Kristin Ellefsen. _Bjøro Håland på Dark Season. Arkivfoto: Kristin Ellefsen._

Dark Season åpningskonsert (19.30)

Bjøro Håland, The City, Russ Taff, The Gaither Voc. Band, Rita Eriksen og Elg spiller under Dark Season sin åpningskonsert i Kristiansand Domkirke.

Aldri mer Christoffer-konsert (20.00)

Tenderleaves, Erik Faber og Stein Roger Sordal spiller på Kick. Konserten ledes av Øyvind Aschjem og er et samarbeid mellom Redde små og ABUP.

Quiz: Håndverkeren (19.30) | Østsia (21.00)

Andre events: URO-konferansen 2014 (09.00) | Dark Season festival

Fredag:

Studentradioen feirer 25 år (20.00)

Studentradioen i Kristiansand fyller 25 år i år! Jubilumet feires feires med piker, sprudlevin og sang på Rederiet. Bjørn-Henning Ødegaard og Cal Seidi Hammerich står for underholdningen.

Nils Ingar Aadne. Foto: Scanpix. _Nils Ingar Aadne. Foto: Scanpix._

Nils-Ingar Aadne (20.00)

Nils Ingar Aadne (eller Nilsi) er tilbake i Kristiansand og Østsia! Nils-Ingar har etter hvert blitt et etablert navn på den norske stand-up-scenen. I 2010 var han en del av stand up-forestillingen «Julelatter 2010», sammen med Dagfinn Lyngbø, Are Kalvø og Anne-Kat. Hærland, en forestilling som var nominert i fire kategorier under Komiprisen 2011.

Ask Embla består av norske Ina Wroldsen Ellwood (her) og svensk/islandske Arnthor Birgisson, og opptrer under Spellemannsprisen 2013, Stavanger Konserthus lørdag kveld. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix. _Ask Embla består av norske Ina Wroldsen Ellwood (her) og svensk/islandske Arnthor Birgisson. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix._

Ask Embla (22.00)

Ask Embla består av norske Ina Wroldsen Ellwood og svensk-islanske Arnthor Birgisson. De er begge låtskrivere/produsenter som sammen og hver for seg har jobbet med noen av verdens største artister. Fredag spiller de på Kick.

TrashPop: Yuma Sun + Kindred Fever (22.00)

Det er to brennheite band som nå velger å legge ut på høstturné i Norge – sammen! Kindred Fever og Yuma Sun har mer til felles enn oppveksten på Haugalandet; begge bandene har markert seg kraftig på den norske rockescenen det siste året, har kritikerroste album i ryggen, og de er begge sultne på mer.

Andre events: FN-dagen: Seminar og quiz (13.30)Snorre Valen: statsbudsjettet og radikal fordelingspolitikk (19.30)Boney M (21.00)Dark Season festival

Lørdag:

cofry

Colin Fry (19.00)

Colin Fry har begeistret og forarget millioner av mennesker verden over gjennom sine mange tv-show. Her hjemme kjenner vi Colin Fry gjennom programmer på FEM og TV Norge. Lørdag holder han show på Fønix.

facebook_event_539730946173558

TrashPop: Emilie Nicolas (21.00)

Ut av intet dukket Emilie Nicolas opp i 2013. Nå er hun utropt til en av Skandinavias store, nye stjerner før hun har gitt ut sitt første album. Lørdag er hun booket av Trashpop til å spille på Tollboden.

Silya & The Sailors (21.00)

Vinneren av Stjernekamp på NRK, Silya, spiller på Kick Scene, som del av Dark Season. Med 5’ere og 6’ere ombord er Silya klar for å ta fatt på en ny turné, denne gangen sammen med det New York-baserte bandet, The Sailors – musikerne hun spilte inn «Unanchored» med i Degraw Sound i Brooklyn.

477727_623359194360274_1459384147_o

Smakebit av Sørveiv: Torgeir Waldemar + Oakland Rain (21.00)

Sørveiv feirer at de skal presentere 40 artister fra Norge, Sverige, Danmark, Island, England og Tyskland i november med å gi to smakebiter lørdag 25. oktober på Håndverkeren!

I tillegg til Torgeir Waldemar, spiller også Oakland Rain (tidligere The City) på Håndverkeren.

Terje Bakke & Rub800 (22.00)

UNTS er klare for ny fest, og møter nok en gang et fett plateselskap fra det ganske Europa, nærmere bestemt SHY records fra København som ledes av vår smukke bergenser Terje Bakke.

Game of Life II: Knust i offentlig rom (18.00)

Hoveddelen av utstillingen «Knust i offentlig rom» består av nyproduserte verk fra åtte kunstnere, som alle har arbeidet med ulike tilnærminger til kunst i offentlig rom. Ved å gjøre det innenfor gallerirommets fire vegger, blir kunsthallen til et prisme hvor det offentlige rommet (og dets kunst) underlegges et både kjølig-analytisk og et febrilt, spekulativt blikk.

Oktoberfest auf Alibiet (20.00)

Student-arrangement: Tradisjon tro ønsker vi å invitere til øl og ompa ompa-stemning på Alibiet. Vi pynter opp alibiet i ordentlig tysk oktoberfest stil. Her vil det bli muligheter for å spille flipcup, beerpong, Buffalo Buffalo med mer.

Nazareth. _Nazareth._

Nazareth (23.00)

Nazareth blir hyllet som pionerer som ble legender mens de fremdeles er aktive. Et av Nazareths kjennemerker er å ta en middelmådig melodi, legge på et nytt og spennende sound som tiltrekker publikums oppmerksomhet. I helga er de booket til Kristiansand som en del av Dark Season.

Andre events: Keith Austin (Dr. Hook) (21.00)Party Non Stop (23.30)Dark Season festival

Søndag:

Thomas B. Lien, Thomas Askeland Svendsen, Fredrik Jakobsen, Christer W. Sundstøl og Yngvar Nielsen Skuland utgjør "Bare Flaks". Søndager er de fast inventar på Charlies Bar. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland. _Thomas B. Lien, Thomas Askeland Svendsen, Fredrik Jakobsen, Christer W. Sundstøl og Yngvar Nielsen Skuland utgjør «Bare Flaks». Søndager er de fast inventar på Charlies Bar. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland._

Bare Flaks (21.00)

Bare Flaks spiller seriøst tullete teater søndager på Charlies Bar! Gjengen er norgesmestre i teatersport. Showet er basert på forslag fra publikum, og alt som skjer på scenen blir til der og da.

Publisert:

Snoker du i skattelistene?

I dag ble skattelistene for 2013 offentliggjort, og du kan nå sjekke hva bestekompisen, naboen og svigers tjente i fjor. Men er det egentlig så interessant? Vi stakk ut på gata for å spørre.

Publisert: