– Burde kanskje dele noen oppskrifter med tyven

Da Audun Vhile kom tilbake fra dansegulvet under studentcruiset på danskebåten, hadde noen stukket av med åtte kilo kjøtt. Nå vil han gi tyven matlagingstips.

Publisert:
Adun Vhile (innfelt) reiser gjerne med Color Line igjen, men vil passe bedre på tingene sine.

– Jeg var på studentcruiset på Color Line sist tirsdag, og handlet åtte kilo kjøtt på veien hjem. Det var to pakker bacon, seks kilo kyllingklubber, andebryst, kalkunbryst og løvsteker, og en del tyggis, sier Audun til KRSby.

Han satte seg i baren, og gikk etter hvert ut på dansegulvet for å danse litt. Da han kom tilbake til plassen sin var maten borte.

– Jeg ble naturligvis litt sint, men tenkte at jeg ikke kunne gjøre så mye med det. Du kommer ingen vei med å gråte over spilt melk. Det var kjøtt for 8–900 kroner, så jeg burde jo ha fulgt med bedre. Jeg prøvde å lete litt rundt på båten, men jeg fant ikke noe, sier han.

LES MER:

Aldri før har flere reist kollektivt

LES MER:

Kvinnegruppa Ottar anmelder sugardating-nettside

LES MER:

UiA-student Camilla (33) klagde på eksamenskarakter – gikk fra C til stryk

La igjen en løvstek

– Har du anmeldt saken?

– Det er nok ingen som vil etterforske noe slikt. Reiseforsikringen dekker det heller ikke, siden jeg ikke har passet på tingene mine. Det var nok en impulshandling fra tyvens side, for særlig utspekulert virket det ikke. Det lå og igjen en av løvstekene jeg hadde kjøpt, så den spiste jeg da jeg kom hjem. Men sekken med Ipad og Iphone oppi sto igjen, heldigvis.

31-åringen studerer psykologi på Ansgar Teologiske Høgskole, og reiste på studentcruiset for å handle og lese pensum.

LES MER:

Mari (21) droppet ut av to prestisjestudier og ble Netflix-junkie. Så dro hun ut i verden med kamera

LES MER:

Disse ti UiA-emnene hadde høyest strykprosent

Superspeed går mellom Hirtshals og Kristiansand.

Deler oppskrift

– I stedet for å drikke meg drita tok jeg med meg noen bøker og fikk lest en del. Matbutikken om bord er veldig god, og der har de billige andebryst. Andebryst er min favoritt, men i Norge er det for dyrt for meg å kjøpe. Bortsett fra tyveriet koste jeg meg, det var god stemning, musikk og veldig gøy.

– Det kan jo tenkes at tyven leser denne artikkelen. Har du noe du vil si til vedkommende?

– Jeg burde kanskje dele noen oppskrifter med tyven. Kyllingklubber kan smake fantastisk hvis du gjør det riktig, sier Audun.

Som sagt, så gjort. Nedenfor kan du lese hans anbefaling for tilbereding av kyllingklubber.

Spicy kyllingklubber sous vide

«Til tyven; Dette er et av mine favorittmåltider. Men du trenger en sous vide-maskin. De kan kanskje stjeles på Expert eller Elkjøp ute i Sørlandsparken?!

Slik gjør du: Pakk 1,5-2 kilo kyllingklubber i vakuum. (Du må stjele en vakuumpakkemaskin óg).

Du kan godt ha litt krydder på kyllingklubbene mens de ligger i vannbad på 65 grader i fire-fem timer. Når dette er ferdig har du supermøre kyllingklubber. Du kan pakke noe i frysen til senere bruk og bruke det du eventuelt skal spise med en gang.

Bland brødsmuler (kan stjeles på Vung Tau. De kommer i ferdige poser og er veldig lette å bruke) sammen med egg og foretrukket krydderblanding. BBQ krydderblanding fungerer kjempegodt. Så kan du sette stekeovnen på 200-220 grader. Gjerne med varmluft. De skal stå der i cirka tyve minutter. Vend de gjerne flere ganger så de unngår å bli svidd. Du kan drysse på flere runder med BBQ-krydder mens du vender klubbene om du ønsker det. Resultatet er de møreste, sprøeste kyllingklubbene du noen gang har smakt. Velbekomme!»

For ordens skyld, KRSby oppfordrer verken tyven eller noen andre til tyveri.

Publisert:

John (25) skal gå tur i 130 dager i strekk

1. juni går John «Eventyrgutten» Hobberstad av gårde fra Nordkapp mot Lindesnes. Her er hans tips til andre som vil ha Norges-ferie i naturen.

Oppdatert: