Aktuelt

Nå kan du spise på denne restauranten på kveldstid igjen

For litt over ett år siden stengte Deja Vu kveldskonseptet sitt «Kita Deja Vu By Night». Nå er de tilbake, men denne gangen er det tapas de satser på.

Publisert:
  • Ingebjørg Iversen
I denne restauranten blir det tapas og salsamusikk på kveldstid.

Den 22. desember 2016 var det over for «Kita By Night» i Magasin Blaa. Siden det har de jobbet med et nytt konsept som kan gi liv til restauranten på kveldene også.

Daglig leder Kjetil Skaret, restaurantsjef Eivind Bø og kokk Jakub Jelinek har brukt lang tid på å tenke ut hva restauranten på kveldstid skal bestå av.

Til slutt bestemte de seg for at tapas var riktig valg.

Den nye restauranten har fått navnet Déja Vu Tapas Bar.

Følg Byas.no på Facebook!

  • Få tilgang til gode rabatter og fordeler - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!
Disse tre har brukt over et år på å klekke ut et nytt konsept som kan fylle Deja Vu-restauranten på kveldstid. (Fra venstre) Daglig leder Kjetil Skaret, restaurantsjef Eivind Bø og kokk Jakub Jelinek.

Utfordringer med det gamle konseptet

De lærte mye i løpet av året med den tidligere restauranten, som fokuserte på japanske smaker. Det var en stor utfordring å forandre konseptet så raskt - fra tapas og andre retter på dagtid, til et japansk kjøkken.

– Det er som å kjøre en bil i 90 kilometer i timen, for så å bråbremse og sette bilen i revers, sier Skaret.

– Det var noen utfordringer innen logistikk med å bytte konsept på en halvtime, sier Bøe.

Déja Vus tapaskonsept er det nok mange som kjenner til. Tapas har de nemlig alltid hatt. Menyen blir derimot litt annerledes på kveldstid.

Bø forteller at de kommer til å spisse det mer. De har tatt seg noen kunstneriske friheter - de følger nemlig ikke spansk, catalansk eller basque tapas - de blander det litt som de vil.

– Du trenger ikke å bli overrasket dersom noe japansk plutselig dukker opp, sier han.

På kveldstid henger trioen opp gardiner, slik at du skal glemme at du er på et kjøpesenter. - Jeg tror vi er den eneste restauranten med svingdør, sier Skaret og ler.

Liker mangfoldet i byen

De har brukt lang tid på å utvikle menyen, og samarbeidet mellom sommelier (vinkelner) og kokk har vært tett. For Jakub Jelinek har det vært kjekt å samarbeide.

Det er Bø som har bestemt hvilke drikkevarer som skal pares med mat, og ifølge Skaret, er han «den beste på drikke i denne byen».

Eller beste på å drikke, da.

LES OGSÅ:

LES MER:

I 12 år har Øyvind Næsheim laget mat for stjernene. Nå er han tilbake i Stavanger

Tapas finner man flere steder i Stavanger, men gjengen på Déja Vu synes ikke at det er dumt - snarere tvert imot.

– Jeg ser ikke på det som konkurranse, jeg ser på det som mangfold. Restauranter lokker folk til byen, og det er positivt, sier Bø.

Skaret har notert seg at flere restauranter med spennende konsept er i ferd med å åpne, og det synes han er kjekt.

– Siddiser vet hva de vil ha. Det er et kresent publikum som er veldig kvalitetsbevisst, sier Bø.

Må være påkledd

De tror at de kommer til å treffe siddisene godt.

– Her er alle velkomne, sier Bø.

– Er det noen kleskode?

– Påkledd.

Publisert:
  1. Restaurant
  2. Kjøkken
  3. Facebook
  4. Matbransjen

Slik blir nye Déjà Vu: Her kommer 60 meter med uteservering

Daglig leder Kjetil Skaret håper alt står klart innen 1. juni. Da er også en gammel kompis tilbake på laget.

Oppdatert:
  • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Spisestedet utvider fra Stavanger sentrum til Kvadrat
    9 MÅNEDER SIDEN
  2. AKTUELT
    Koronautfordringer for spisesteder: Må levere maten på gata
    8 MÅNEDER SIDEN
  3. AKTUELT
    Spis for 100-uka i gang: Forventer mindre trykk. Fjorårets bestselger har valgt å stå over
    1 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    Stengte for over to år siden: Nå kommer restauranten tilbake til Stavanger
    3 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT
    Nå har Pastabakeriet endelig åpnet i Sandnes
    3 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    Morten måtte slå til da nabolokalet plutselig sto ledig
    2 ÅR SIDEN