Twitter, AP og Reuters samarbeider mot falske nyheter og desinformasjon

Twitter inngår samarbeid med nyhetsbyråene AP og Reuters for å motvirke framveksten av desinformasjon og falske nyheter på plattformen.

Publisert:
  • NTB
Twitter inngår samarbeid med nyhetsbyråene AP og Reuters for å motvirke framveksten av desinformasjon og falske nyheter på plattformen. Illustrasjonsfoto: Matt Rourke / AP / NTB

I tillegg skal det bedre forklares hvorfor visse typer innhold får fotfeste på plattformen, heter det.

Twitter sier at de to nyhetsbyråene skal bidra til at troverdig informasjon om sentrale emner og hendelser blir tilgjengelig i sanntid. Det vil være ekstra viktig i tilfeller der det er «strid om fakta» eller hvor selskapets egne folk ikke har tilstrekkelig ekspertise eller tilgang til god nok informasjon om temaet, sier Twitter.

LES MER:

Gikk fra å ikke være særlig aktiv på sosiale medier, til å leve av Instagram

LES MER:

Tiktok ilagt gebyr av datatilsynet i Nederland

AP og Reuters vil også få i oppgave å bidra med kontekst rundt saker og emner som får stor interesse, inkludert i tilfeller der det kan vokse fram feilinformasjon.

– Dette arbeidet er helt sentralt for vårt oppdrag, sier AP-toppen Tom Januszewski.

– AP har en lang historie med tett samarbeid med Twitter og andre plattformer for å øke nedslagsfeltet for faktabasert journalistikk, sier han videre.

Hazel Baker i Reuters sier at «tillit, nøyaktighet og uavhengighet er kjernen i det Reuters gjør hver dag».

Publisert:

Ekspert: – Ingen har så mye feilinformasjon som Tiktok

Takket være enormt mange brukere og lite filtrering av innhold er Tiktok på kort tid blitt den fremste kilden til desinformasjon under krigen i Ukraina.

Publisert:
  • NTB